Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přání je otcem s-myšlenky

10. 05. 2023
4
3
108
Autor
Petula

 

Přání je otcem s-myšlenky

 

Hele, že se nevzneseš…!

Si upad, ne? Si jako myslíš, že po dvou pivech se nechám vyhecovat a vodletim?
Sem ti už snad řikal, že se vznášim jen někdy – v noci –, a neumím to nijak nastartovat,
ale ani zastavit…

No jasně, jako obvykle, KECÁŠ! Nikdy nikdo tě neviděl! Jen se děláš zajmavej!

Hele, věřit mi nemusíš. Já prostě vim svý a je mi jedno, co si vo tom kdo myslí. 
Už mně s tím neštvi! Raději čum na cestu, je zataženo a nov a je fakt hovno vidět!
Tady už by někde měl bejt ten Novohradskej rybník, tak ať tam nezahučíme!
Takže dost, nebo…

 

 Z policejního protokolu:

 Poškozený J. A. uvádí, že byl z cesty, vedoucí po hrázi Novohradského rybníka, v noci zvednut do vzduchu a z výšky asi dvou metrů následně vhozen do vody, a to přibližně pět metrů od břehu. Prohlašuje, že jasně cítil, jak ho v podpaží zezadu popadly dvě ruce, vynesly ho vzhůru, aby ho pak nad vodou upustily. Dále říká, že se tam pohyboval se známým J. K., který jej prý z vody následně vytáhl. Výslovně prohlašuje, že do rybníka nespadl a dokládá to tím, že kdyby padal z hráze, musel by se potlouct o kamení a poškrábat o křoví, jenže on, jak bylo následnou lékařskou prohlídkou i potvrzeno, na těle žádné oděrky ani podlitiny nemá. Tedy kromě dvou menších hematomů nejasného původu nahoře na vnitřní straně paží.

Pan J. K., jakožto svědek, potvrzuje, že s poškozeným okolo rybníka šel, avšak situaci popisuje tak, že se mu poškozený v určitý okamžik ztratil z dohledu, ale za chvíli se zase objevil, ovšem notně promáčený a vyděšený. Svědek se domnívá, že za tmy, která v tu noc panovala, poškozený nejspíše spadl z hráze do vody, ale zase se vyškrábal zpět. Svědek dále prohlašuje, že poškozenému z vody nepomáhal, neboť ani nevěděl, že poškozený do vody spadl a o této skutečnosti se dozvěděl až když shledal, že je poškozený zcela promáčený a v šoku. Na otázky, co se stalo, svědkovi poškozený prý odmítal odpovědět.

Matka i přítelkyně svědka J. K., při následných výsleších svorně potvrdily, že tu noc přišel J. K. domů v pořádku a neměl na sobě nic mokrého, ba i jeho bohatá kštice byla suchá.

 

Případ byl odložen A. A. s tím, že se nejspíše jednalo o šokovou reakci poškozeného J. A.

 


3 názory

Aru
před 11 měsíci
Dát tip

takové případy nekončí na policejní stanici, ale v blázinci, kam by byl "poškozený" internován, důkladně sledován a léčen "léčivy" :D


Danny
před rokem
Dát tip

pěkné, zajímavý nápad s rozdělením na dvě úplně odlišné části, s tím sis dobře pohrála, tip


Gora
před rokem
Dát tip

Zajímavé, Petulo! Trochu krimi a trochu mystika a trochu historka týpků "z mokré čtvrti"...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru