Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bol čas porozumenia

18. 08. 2023
4
4
82

Áno. Bol čas, keď sme si chceli porozumieť a zdalo sa, že v tom podstatnom vieme byť zajedno. Bolo to pekné. Pred päťdesiatimi piatimi aj pred tridsiatimi piatimi rokmi. Ale tie svetlé obdobia trvali tak krátko, že sme nestihli rozpoznať pravý stav vecí.

Už vtedy mal zrejme každý svoju osobitnú predstavu o ideálnej forme života, odlišnú od iných. A potom sa to začalo kaziť a drobiť, až sme dospeli do súčasného štádia, keď zmier už nie je možný.

Nevieme a nechceme sa navzájom počúvať, nevieme sa spolu rozprávať, spolu hľadať pravdu života. Vieme len súdiť a nenávidieť tých druhých. Je to smutný posun.


4 názory

Diana
před 9 měsíci
Dát tip

Oprava překlepu: Tedy až na ty jedince, jak píše Jinys...


Diana
před 9 měsíci
Dát tip

Oprava překlepu: Tedy až na ty jedince, jak píše Jinys...


Diana
před 9 měsíci
Dát tip

Ano, je to tak. I já toho velmi lituji. Teď jsme si více cizí, než kdy dříve. Tedy, až nety jedince, jak  píšw Jinys....


Jinys
před 9 měsíci
Dát tip

Obávam se, že po každé změně k lepšímu, vybojované vesměs kvalitními jedinci, vždy nastoupí skvadra grázlů, doplněná skupinou užitečných hlupců, připravujících se tiše v zázemí, kteří vše dobré opět změní směrem k původnímu stavu, ne-li k horšímu.
Také současná společnost vše negativní jen umocňuje. 
Všeobecné zmatení hodnot, včetně černo-bílého vidění světa, které s náboženskou urputností prosazuje současná, akuálně docela slabá a hloupá věrchuška, je podporovaná medialně viditelnými rektolezci... 

Ale možná to tak uplně není!
Stále jsou jedinci co vidí a chápou. Nad to, nejsou líní přemýšlet.
Možná, jsou i zde.
Možná, jsem zde kvůli nim, i já... 
:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru