Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alucard v sukních

19. 01. 2024
4
1
88
Autor
Alcedothis

Každý den mu volá, že už tu bolest nesnese. Prý jí vystřeluje do spánků, stehen i břicha. Přitom se potí, chvěje se a žaludek má věčně jako na rozbouřeném jezeře. „Je to jako chůze po jehlách,“ brečí mu do telefonu, „musíš mě odvézt do Švýcarska, abych to mohla skoncovat.“ 
Nakolik je její fyzická bolest psychosomatická, nedokáže Martin odhadnout. Ačkoli nesložil Hippokratovu přísahu, jedno ví jistě, že jí s dobrovolným odchodem ze světa nepomůže, protože není vrah. Jen ji může vyslechnout a nasměrovat k lékaři, který ji pomůže léčit bolest nebo ke svému psychiatrovi. Ale ona ho stejně neposlouchá, takže během dvouhodinového monologu Martin usedá k počítači a přitom hraje šachy s virtuálním protivníkem, aby odvedl myšlenky jinam. Bohužel příliš mnoho negativní energie v něm probouzí úzkost a strach. Už chodí k psychiatrovi a začal brát antidepresiva. 
„Ještě ráno ti zavolám. Myslím, že se dneska vůbec nevyspím,“ končí telefonát Alice.
Hlavně se ji nesnaž změnit, je to zbytečné, nezabírá to. Nikdo se nikdy nezmění, pokud sám nechce, říká mu vnitřní hlas.

Poslechne ho?

Martin právě dostal šach...


1 názor

Gora
před 4 měsíci
Dát tip

Asi bych se zdržela slov jako: upírka - chudinka. Ono čtenáři dojde, že se (zřejmě) o podobnou osobnost jedná.

Ráda tě po delší době zde čtu, tvůj způsob psaní je solidní... jen mi tentokrát  nedochází smysl této miniatury, přijde mi jako "konstatování" či postěžování si - a mohlo by to být podáno jinak, zajímavěji.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru