Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neonová generace

10. 06. 2024
4
5
128

My jsme neonová generace, oslnění a ozáření elektrickým světlem, v noci nám nezbyla žádná tma, a tak jí hledáme po špatně zvolených uličkách, jsme poskládaní z neonů a reklamních bilbordů, z cílené reklamy a správných návyků slušné společnosti, a tohohle máme po krk, téhle mašinérie a nechceme se jen dívat jak jede kolem a jít jí z cesty, utéct mezi stromy a opice, chceme vzít kladiva a rozmlátit to, ne kvůli vyššímu dobru nebo ideálům, ale protože jsme nasraní a rozzuření, aspoň myslím, že jsme přesně tohle.


5 názorů

Philogyny
před 2 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak, Gora, Janina6

Neony jsou tu už dlouho i cílená reklama. Ale toto mne míjí. Přimíchat potkany z metra, hladový racky a kocoura, co hlídal výkladní skříń. Byla jsem tam. Pak by mohla být i tma. Někdy je stejně plná světla, ale nevadí.  Myslím, že teď víc drony, takže roboti a to všechno namíchaný s kořením války. Dotýkáme se. Možná nechtě. Kdysi jsem si koupila stahovací světlo do kuchyně. Dojela maminka a vítězně vytáhla z tašky paličku na maso kombinovanou se sekáčkem. Podívej. Tříletý syn natáhl ruku, rozmáchl se a rozbil ten lustr... :o) Asi ti rozumím. 


Janina6
před 2 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak, Gora

Rozmlátit něco, co špatně funguje, je fajn. A kdo jiný by to měl udělat? Jen do toho.  Potom ale bude třeba vytvořit něco nového, co bude fungovat líp. Přijdou tvoje děti a taky budou naštvané. Co je tohle za svět? Jak jste to tady mohli tak po...? Hmmm, a co teď?


kuba.49vojenciak
před 2 měsíci
Dát tip Gora

Netvrdím, že tohle je správně, jen popisuju pocity a nálady lidí kolem mě. 


K3
před 2 měsíci
Dát tip kuba.49vojenciak, Gora

Já mám dojem že něco podobného si říká část každé nové generace. Ale kladiva a rozmlátit to... to zavání násilím a mohlo by se zvrtnout. Vzpomínám na besídku, to jsem byl ještě asi ve školce, dostal jsem obrovské papírové kladivo a hrál úderníka nebo dělníka či koho... a měl mlátit kolem sebe.


lastgasp
před 2 měsíci
Dát tip K3, kuba.49vojenciak, Gora

Až vyrosteš, příjdeš na jiné myšlenky. To je zkušenost.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru