Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Matrix II

19. 11. 2003
1
0
11225
Autor
kminnek

Do kina se moc nedostanu ale občas to stojí za to.

Tak se mi konečněš podařilo se dostat po dlouhé době do kina a po docela vydařeném prvním dílu jsem si řekl,proč nejít na druhý.

   Myslím ,že to bylo zbytečné a na třetí díl mě nikdo nedostane,film je dělaný jen na efekty,zcela bez děje a je úplně o ničem a asi škoda plýtvat tady místem na film který je jen komerční.

 

Ale jak jak jsem vycházel z kina,nějak jsem se dostal do jiného sálu kde šel film Slzy slunce.

   Nějak zrovna nejsem na válečné filmy,ale po shlédnutí údolí stínů,jsem se rozhodl,že půjdu.Je to asi jeden z nejlepších filmů co jsem viděl po MInority report.Ani tak v tom filmu nejde o zabíjení ale o vztahy lidí,když je vidět jak vojáci umírají a vlastně za někoho kdo vůbec nebojuje,připadá mi celé Nato jak teroristická organizace a naše zem je jejím členem.Ale zpět k filmu,nejhezčí je konec a já měl na očích opravdové slzy,doporučuji všem a i hlavní postavy jsou vážně zajímavé.takže hezké shlédnutí filmu přeje V


ahoj! prvně bych chtěl myyyshovi poslat díky, protože jeho postoj je mi tu asi nejbližší a jako celek plus a hlavně animatrix dává dílo wachowských hodně. -předně smysl-:). a dál, o fiktivním skutečném světě, na to jsem teda taky čekal:)) - škoda. kmínku, argumentovat sledovaností si dovolil snad jenom železný, ten úchylnej koláčoyd -> o kvalitě, opravdové kvalitě filmu to vypovídá hovno. a jinak souhlas s derem.... jestli bylo na matrixu něco, co mi vyloženě vadilo - byla to v pokračováních dost častá patetičnost & přehnanost - a co mně opravdu hodně dokázalo vytočit, byla malá roztomilá indická holčička byl to totiž nehoráznej kýč a efekt a trapas. šlo o interpretaci! matrix se bez ní přece mohl obejít... tolik způsobů JENOM PROBOHA ŽÁDNÝ DĚTI!!! UŽ ŽÁDNÝ PRAVDOMLUVNÝ ROZTOMILÝ DĚTIČKY UAÍÍÍ

Pompejus
19. 12. 2003
Dát tip
Matrix 2 a 3 jsou jen naroubované na jedničce.... nic víc. Minority report jsem neviděl, nemohu soudit jen z toho, co sem o nich slyšel. Suns tears byly divné. Nelíbilo se mi ani to. Poslední dobou je filmová produkce trochu divná. Doufám, že aspon nezkomercionalizují moc poslední díl pána prstenů, v knížce se to hezky četlo, jen mám obavu, bude-li na co koukat....

Pitrisa
14. 12. 2003
Dát tip
Matrix II a III shrnu kratce...des a hruza.....zbytecne plytvani prachu na takovy filmy....mejte se!

djPes
01. 12. 2003
Dát tip
Podtrhnu to, co zduraznil StvN - je to jen hra! A pripomenu, ze na to casto zapominame. Kolik pismen se popsalo ve vasnivych diskuzich o dalsim filmu - Mulholland Drive - o vyznamech a symbolech, o poslestvich. Malokdo ale chtel slyset poselstvi, ktere reziser v tom filmu poslal divakum a ktere plati vseobecne - je to jen film, je to jen pasek (tape), hra, fikce. A vy se bud budete bavit, nebo hru odmintnete. Ke kminkovi - nejsem si jisty, ze to, co napsal, je recenze. Jedine, co nam napsal, ze byl v kine na nejakem filmu a ze ten se mu nelibil a ze tedy pujde na jiny - Slzy slunce.

StvN
01. 12. 2003
Dát tip
Já bych jenom podtrhnul to, co už jednou podtrhnul djPes. Jo, Mulholland Drive mě bavil, škoda, že jsem ho viděl až pozdě a nebyl u nějaké "fundované" diskuse.

myyysha
24. 11. 2003
Dát tip
Katerino, diky za tip. (matrix-explained) A za ten Smithuv monolog "Why, Mr. Anderson? Why do you persist?" a dal. Ten se mi v Revolutions libil bezkonkurencne nejvic...

Katerina
24. 11. 2003
Dát tip
hmm já jsem u toho Smithova monologu měla hrozný déjà entendu, protože přesně to samý se ptám sama sebe každý ráno, když mi zazvoní budík....... (no dobře, neoslovuju se Mr. Anderson).... Jinak s tou recenzí souhlasím se Shadownem a s ostatními, kdo vyslovili podobný názor. Recenze by se měla aspoň snažit o objektivitu. Tohle je kategorie 'můj názor'.

Katerina
23. 11. 2003
Dát tip
Wait... I've seen this. This is it, this is the end. Yes, you were laying right there, just like that, and I... I... I stand here, right here, I'm... I'm supposed to say something. I say... Everything that has a beginning has an end, Neo.

Katerina
23. 11. 2003
Dát tip
choose and decide is not the same ;-))

Katerina
23. 11. 2003
Dát tip
Už jste se dívali na forum http://matrix-explained.com ?? to je neuvěřitelný, o čem se lidi dokážou úplně vážně bavit!!! Wachowský z toho musí mít legraci.. někdy tam citují jejich odpovědi na chatu, W. si z těch lidí vyloženě dělají legraci :-)) a ti chudáci jim to baští i s navijákem...!!!

Dero
23. 11. 2003
Dát tip
What, what did I just say ... ? No. No, this isn't right, this can't be right. Get away from me! What are you afraid of? It's a trick! You were right, Smith. You were always right. It was inevitable. OK, you're right, maybe it's not the same ... ;))

Shadown
23. 11. 2003
Dát tip
Přidám i svou trošku do mlýna :) Předem upozorňuju že jsem všechny kritiky nečetl protože bych se z toho asi musel zbláznit. Tak pokud už bylo něco řečeno omlouvám se. 1, Autor který toto napíše jako recenzi a opováží si stát o hlubší kritiku by se měl stydět. Toto není recenze, toto je velmi povidný výkřit do nikam. 2, Pokud to autor myslel vážně, měl dát do názvu alespoň film o kterém píše ( pokud se to tak dá vůbec nazvat). 3, Vyjádření o nato do recenze nepatří už vůbec. 4, Co se Matrix a mého názoru týče tak jako celek jde o velmi dobré dílo jak po stránce myšlenky tak po stránce spracováná. Celku škodí jem poněkud zvoraný druhý díl, ve kterém se autoři sice snažili soustu věcí zdělit, ale balení bylo dost špatné a nudné. 5, Musím říct že osobně jsem nečekal, že druhý a třetí díl budou stejně dobré nebo lepší než první. Tento požadavek je totiž nereálný. Matrix I měl geniální nápad a skvělé podání. Mix akce, myšlenek (záměrně neříkám dialogi) a velmi originálního námětu zahýbal světem. Druhý a třetí díl už nemohly jedničce konkurovat z toho prostého důvodu, že rozvíjeli jeho námět, nemohly překvapit světem do kterého nás vedou, protože na ten jsme si již zvykli.

StvN
23. 11. 2003
Dát tip
kminnku, kdyby ses jenom trochu zamyslel. Ten film nebude mít nikdy takovou sledovanost, jako třeba Nemo nyní, protože to neni Nemo. Je to sci-fi, je to kyberpunk a jako žánr neni už ze svý podstaty oblíbenej. reklamu má velikou, aby si vydělal, a jak je vidět, spousta hlupáků šla na film s předsudky a pak odevzdala Wachovským tučný honorář, aniž by z filmu něco měla. To ale není jejich chyba. Teichman - jak už bylo řečeno, mír je pointou filmu a jako taková je to myslím zcela adekvátně zvolená pointa a rozřešení Jinak bych vás odkázal na lopuch.cz, kde je diskuse mnohem učenější. Jen pro informované.

Katerina
22. 11. 2003
Dát tip
Why, Mr. Anderson, why? Why, why do you do it? Why, why get up? Why keep fighting? Do you believe you're fighting for something, for more than your survival? Can you tell me what it is, do you even know? Is it freedom or truth, perhaps peace - could it be for love? Illusions, Mr. Anderson, vagaries of perception. Temporary constructs of a feeble human intellect trying desperately to justify an existence that is without meaning or purpose. And all of them as artificial as the Matrix itself. Although, only a human mind could invent something as insipid as love. You must be able to see it, Mr. Anderson, you must know it by now! You can't win, it's pointless to keep fighting! Why, Mr. Anderson, why, why do you persist?

vildik
22. 11. 2003
Dát tip
Jak uz bylo receno: 'cause I decided to !

Katerina
22. 11. 2003
Dát tip
No, Because I choose to.

Dero
22. 11. 2003
Dát tip
It is the same ... ;)

Dero
22. 11. 2003
Dát tip
This is my world ! My world !

KayTee
21. 11. 2003
Dát tip
Nezajímá mě, jestli ten film v USA propadl, nebo jestli je tam jedničkou.... když se mi prostě ten film líbí, tak se mi líbí a názor jiných mě nazajímá....no ne? ;o))) aviiiiiiiii všeeeeeeem

vildik
21. 11. 2003
Dát tip
Muzes blize specifikovat, jaky "zbytecny zvasty" mas na mysli ???

WiruZ
21. 11. 2003
Dát tip
hmmmmm..... ja si proste myslim, ze jezise nevojebes......

Katerina
21. 11. 2003
Dát tip
Že si 70% amíků vybralo jinej film než Revolutions má jako znamenat, že ten film je propadák?? Ha ha. To mě rozesmálo. I kdyby 100% amíků!!! Já se rozhodnu sama, jestli se mi film líbil nebo ne, nemusím koukat, kterým směrem jde dav... ach jo.

Dero
21. 11. 2003
Dát tip
Howgh. Máš recht.

myyysha
20. 11. 2003
Dát tip
Já viděl všechny tři? Počítej se mnou: - The Second Renaissance I&II (Animatrix) - The Detective Story (Animatrix) - Beyond (-II-) - The Matrix - Kid's Story (Animatrix) - The last flight of Osiris (-II-) - Enter the Matrix (to je hra) & Matrix: Reloaded chronologicky soucasne - Matriculated - Matrix: Revolutions +chronologicky nejasne Program a World Record (oboji Animatrix). Rikals VSECHNY tri? Chaaa chaaa!!! P.S.: To "myyšlenky" bylo hnusnýýý...

KayTee
20. 11. 2003
Dát tip
vidím, že se to tady rozohnilo...souhlas s DRAGEM!!!

vildik
20. 11. 2003
Dát tip
kminnek: Odkdy se kvalita filmu odvozuje od "kvality", respektive "znamosti", rezisera ???

Dero
20. 11. 2003
Dát tip
Příště, až tady bude zmiňován můj nick, bych prosil avízo, kmínku, abych mohl reagovat. Myyysha a StvN to vystihli za mě, je opravdu jednoduché film ztrhat, pakliže ho nepochopíš. "Dero:co je na tom tak úžasného,vždyt je to film o ničem,je to propadák jak II tak i III " -- tahle věta mě posadila hlouběji do židle a pěkně mi zvedla mandle. Že je to propadák? Říká kdo? Ty? Nenech se vysmát, argumentuj a netvrď tak přesvědčivě něco, pro co nemáš důkazu. Drago: Máš recht, běž znovu ... ;) KayTee: Souhlas ... ;)) vidlik: Taky pravda. Darcy: No, já nevím jak Ty, ale já jsem vstřebával například: Morpheus: "What happened, happened and could not happen in any other way ..." "How do you know?" "We're still alive." Nebo: Neo: "Who chose that?" (záběr na vědmu a cedulku nad jejími dveřmi) Neo: "I chose to ..." Popřípadě: Oracle: "Candy?" Neo: "Thank you. Why are you here?" Oracle: "The same reason as you. I love candys." ... a tuny takových drobností, které toho říkají mnohem více než jen to, co tuctový divák zblblý z amerických bezduchých akčňáků vnímá.

kminnek
20. 11. 2003
Dát tip
Pokud by ses vážně zajímal o kritiky,tak bys zjistil,že Matrix III propadl v USA ve sledovanosti o 70 procent,takže to zas tak dobrý film není a co se týče kritik špičkových a uznávaných ve světě všichni se shodují že je kýč!

Dero
20. 11. 2003
Dát tip
No, uznávám, že až tak globální nejsem ... avšak, co jsem četl na Internetu kritiky českých recenzentů, tak u dvou nejvýstižněji podaných kritik, kde bylo vidět, že kritik porozuměl filmu, bylo hodnocení nad 90% ... a to, že se Matrix v USA propadl ve sledovanosti o 70%? Znáš amíky - věčná touha po novotách. A navíc, mně nic není po nějakých recenzentech, já mám svůj názor a dokážu ho obhájit. Jde mi o to, jestli Ty dokážeš obhájit ten svůj. A neoháněj se zahraničními kritiky, řekni, co se Tobě nelíbilo, co bylo navíc, kde jsi ztrácel děj atd. atp. ...

kminnek
20. 11. 2003
Dát tip
Tak děj se ztratil hned na začátku a posuzuvat film podle jedné sice dobré bojové scény tak to není až takové umění a neznamená to,že kritik musí porozumět filmu zrovna takovému kde na porozumění toho opravdu moc není,když už jsme u těch amíků,znám je,je to samej akční hrdina který spasí svět a pak se USA divěj,že jim přistane pár letadel v mrakodrapu,ono co je americký nejni zrovna moc čpičkový a už ne jejich filmy které jsou vážně omezené,tak přo postrádání děje a komunikace mě vážně tento film nezaujal,přičemž určitě Matrix I je skvěle udělaný mám děj,scény i obsahově což u III není vůbec a u II je to jen zčásti.

Dero
20. 11. 2003
Dát tip
Uh ... cože? Děj se ztratí? Kdy? Kde? Mně se tedy neztratil ... dívali jsme se na stejný film? ;)

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Ano, přesně tak ... a stejně důležitá je následná odpověď Persephone: "So as this ... have fun." Po tomhle už i méně všímavý divák mohl pochopit, že je s ním hrána hra ...

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Nemohl. Dero, na Matrixu každej vidí jen to, co si myslí, že má vidět. tedy souboje, efekty. Ale úplný základy, na kterých je celej Matrix postavenej, jako it is only a game, nebo tu slavnou větu, kterou řekl Neo, když se podruhý zvedal z bahna na dně díry, nevim jak je to v originále, ale ty určitě budeš vědět, nevnímá nikdo.

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Smith: Why, Mr. Anderson, why? Tell me the reason ... Neo: Because I decided to ... (možná tam bylo jiné sloveso, ale se stejným významem) Jsou tací, kteří vnímají ... ovšem ti také nejsou do kina proto, aby viděli skvělé efekty nebo skvělou řežbu. Ti jsou do kina proto, že chtějí Matrixu (jako světu) porozumět. Vnímají všechny ty "nudné a bezobsažné" pasáže ... a skládají si tu mozaiku poznání kamínek za kamínkem ... pro tyhle diváky je Matrix. A kolik jich je?

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Já a ty. Zatím tedy dva. Abych pravdu řekl, všichni moji kamarádi na to koukaj podobně jako tady recenzent. The problem is choice. Nebo jak to bylo, ne?

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Bylo avi?

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Jj. M2. Architect: So, at last. The problem is choice. Pravdou zůstává, že Matrix je tak či tak filmem pro široké masy ... ale domnívám se, že recenzovat by ho měl někdo, kdo opravdu chápe souvislosti ...

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
To je bez debat. Čekám jenom na recenzi v Ikarii, ale bojim, že dopadne stejně omezeně. Ono taky sci-fi a široká masa, to možná šlo u konzumních hvězdných válek, který jsou spíš mytologickým sci-fi, který má k obyčejným lidem blíž, ale Matrix je kyberpunk a to neni pro všechny. Já vim. Reklama všechny zmátla. Otroci.

Yossarian
19. 11. 2003
Dát tip
No Minority bylo výborný, ale konec scénáristi posrali, končilo to tuctově

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Free your mind ... ;) A ještě jedna věc mi na Revo vadila ... a to až neúměrně. Člověka, který psal titulky (František Fuka) bych nejraději zrecykloval ... tolik nepřesností v překladu. Tolik skrytých významů v anglickém textu, který byl následně tak nešetrně přetlumočen do češtiny ... zuřil jsem a poslouchal jsem jen anglickou řeč. A taky "Hammer" přeložil jako "Kladivo" ... myslel jsem, že budu vraždit. Nehledě na osazenstvo kina, které se v některých klíčových momentech děje chlámalo ...

vildik
19. 11. 2003
Dát tip
Hlasim se k vam.....sice Matrix nechapu uplne, a jeste mi tam nejaky ty kousicky chyby....pockam si az se mi to dostane v domu v anglickym zneni... Smith: Why, Mr. Anderson, why? Tell me the reason ... Neo: Because I decided to ... Souhlasim, hodne dulezity...... Opravte me prosim, jestli se mylim: je to v tom(tedy nejen v tom), ze porusil "Purpose is purpose" ???

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Co je na kladivu špatnýho? Ale souhlasim s tebou. Jazyk Metrixu je zvláštní, skoro až básnickej: Mark my words, boy and mark them well. - to se mi moc líbí, a vlastně celej jeho slovník ....for each and every of us.... Stop trying to hit me and hit me. atd. mraky skvělých dialogů

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
O to tam podle mě právě nešlo. Kauzalita, to je sice hodně vidět, ale důležitá je právě možnost volby. Na kauzalitu je nahlíženo jako na nezbytnou konstantu systému, je to logika, ale volba, to je ten fenomén, to je to abstraktní za tím. Výbornej je dialog s vědmou ve dvojce, Dero ti to určitě přetlumočí. Jinak vítej v klubu.

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
We all do, what are we meant to do ... Some things do change ... Kladivo se mi nelíbí proto, že to vznášedlo se jmenuje "Hammer" Stejně tak nesnáším počešťování cizích ženských jmen. Např. Lara Croftová ... atd. Brr.

vildik
19. 11. 2003
Dát tip
Dikez za prijeti...... Musim se na to podivat....uz mi to nejak mizi z hlavy..... Jestli si dobre vzpominam, tak to rikal Architekt, nebo ne ? Mozna se mi to uz zacina michat torchu vic a rikal to Smith :-)

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Jasně. Hele slyšel jsi českej dabing Reloaded? To je teprv síla. Hádej kdo je to Merovejec?

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Ne. To si děláš srandu?

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Nedělám. Vůbec celej jeho polofrancouzskej výstup tak zprznili, že, že....na to ani neni metafora.

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
O Kauzalitách mluvil jen a jen Merovingian ... Cause and Fact, that's all ... ;)

vildik
19. 11. 2003
Dát tip
Dero, souhlasim, nekde je pocestovani na skodu.....ale nekde to tomu filmu i prida...zalezi na okolnostech a halvne ne typu filmu.... BTW: Co by si bez pocestovani pocali ti, co anglicky neumi ??? Prekladam si prvni radek dobre jako: "Děláme to, co chceme dělat" ??

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
No, s dabingem se na to doufám nikdy dívat nebudu ... ;)

vildik
19. 11. 2003
Dát tip
S tim "Merovejec" si delas srandu, ne ? Merovejci..to je nejaky jmeno z dejaku....no to je hu*us :-(

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
We all do, what are we meant to do ... Děláme to, k co máme dělat. Je v tom jakási osudovost. V protikladu k možnosti volby. Dero! Cause and efect (ne fakt), my love. O kauzalitě sice mluví jen Merovingian, ale prolíná se celým filmem. Naříklad vědma. Pomohla a doplatila na to. Ale pomohla znovu.

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
StvN: Tak schválně ... já tvrdím, že tam je fact. Ne, netvrdím, ale zjistím si to. Dávalo by to smysl. ;) I když - na druhou stranu - zní to podobně. Fact. Efect. Jak říkám, já to sleduji bez titulků .. ;) Souhlasím, že se prolíná celým filmem ...

vildik
19. 11. 2003
Dát tip
Ted beru z anglickejch titulku: - Cause and effect. - Everything begins with choice.

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Musí tam být effect, protože to je akce a reakce, to je prostě fyzika. Je to logický. Ale přesvědč se sám. vildik - díky

myyysha
19. 11. 2003
Dát tip
K tomu dabingu. Viděl jsem zatím JEDINEJ film, jehož dabing mi připadal lepší než původní znění, a to Ice Age. A pár disneyovek má dabing, který se původnímu znění vyrovná. Ale jinak je zprasený dabing železné pravidlo (viděli jste českýho Shreka?, českej Matrix I?) Jo a kdo je stejně nadšenej se shlédnutí Mementa jako já? To je teprve děj... :-)

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Jj, máte pravdu ... dobrá. ;) Já se neskonale stydím. ;)

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Memento je super. Výbornej film. On je ve svý podstatě jednoduchej, ale styl, jakým je natočenej divákovi vnutí pocit, že trpí ztrátou krátkodobé paměti. Dero - stud není na místě. Každej dělá chyby.

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Ovšem - já vím - proto ten smiley. Díky.

Drago
19. 11. 2003
Dát tip
Matrix - zlom v dějinách. Matrix Reloadit - podařený kousek, několik zajímavých myšlenek - kdo poslouchal, našel tam mnoho k přemýšlení. Bojový scény tam podle mne byly proto, aby divák měl čas "vstřebat" rozhovory Matrix Revolucion - hodně lidí ho shazuje, říká že je propadák. Měl jsem strach na něj jít ale po shlédnutí jsem byl uchvácen. Strhující děj, plno krásných myšlenek i záběrů, slast pro oči. Asi půjdu ještě jednou. :o)

vildik
19. 11. 2003
Dát tip
Ale no tak..... "několik zajímavých myšlenek" těch myšlenek je tam hooodne :-)

kminnek
19. 11. 2003
Dát tip
Dero:co je na tom tak úžasného,vždyt je to film o ničem,je to propadák jak II tak i III,jo ten první ten je skvělý ale to další jen jsou ubohé napodobeniny myyysha:já viděl všechny tři a ten poslední je taková stupidita jo,bojové scény ale film nejde dělat jen bojových scénách,bez děje,bez myyšlenky vildik:víš Minority točil skvělý režisér a měl dobrý scénáš neberu v potaz předchzí filmy,některé jsou špatné a některé lepší,ale MInority má děj a byl psán někým kdo se v těchto věcech vyzná a co Matrix je to jen škoda filmu a na místo toho by mělo být natočeno něco jiného a pak četl jsem na Matrix III hodně recenzí ale opravdu tento film nikdo nevychvaloval,takže ani já nebudu psát že se mi líbí když to není pravda a pak film kde jsou dobré jen bojové scény. dero:chápu souvislosti neboj ale zrovna tento díl je fakt propad,naštěstí je tu plno lepších filmů než Matrix ale třebas to režisérům dojde a přetočí to neboj za pár let půjdeš na Matrix 18 a vůbec Ti to nepřijde

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Kmínku, je nesmírně jednoduché o něčem napsat, že je to propadák. Jenže fakta nemáš. Nemůžeš napsat, že tam bylo něco špatně, protože nevíš co, a kdyby sis stejně troufnul, tak bychom ti to vyvrátili. Nemáš argumenty a to je tvá největší slabina. Film není postaven na bojových scénách, jen jsou nejvíce vidět a to je tvůj největší omyl. Jsi prostě jednoduchej konzument, kterej vidí pozlátko a nehledí se zamyslet. Ber to jako fakt. Tohle nemůžeš vyvrátit. Jestli na to máš, chci konkrétní myšlenky, na kterých můžeme postavit rozhovor. Ne kecy typu stojí to za hovno. To si schovej na hajzl. Drago - já taky, do IMAXu, už se nemůžu dočkat

gennaro
19. 11. 2003
Dát tip
moj nazor ked mozem... matrix I - bol zaujimavy, dobry film matrix II - $$$$$ no more Slzy slunce - monica... :o)

Yossarian
19. 11. 2003
Dát tip
o tom Matrixu je to trochu pozdě, né? ale potěšila mě zmínka o Minority Report, to se mi též moc líbilo

kminnek
19. 11. 2003
Dát tip
Kay,já 3 Matrix taky viděl,ale nejlepší je Matrix I,nemohu si pomoci,v posledním díle neni žádný děj,komunikace mezi herci nulová a natočit film jen na efekty,třebas Matrix VIII bude lepší,jako Terminátor XV,co bude za deset let,nikdo neví. Yossarian:to byl báječný film někde jsem psal recenzi a já Matrix II až tento týden s III a oba poslední díly jsou kýče,nebo mě to tak připadá

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
A ta recenze je kde? Nehledě na to, že Matrix nikdy nebyl ani není jen komerční, bez děje a bez myšlenky. Možná je jen na Tebe příliš složitý.

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Zase někdo, kdo si zakládá pověst na hanobení cizí práce. Tohle je zkrátka v módě. Já jen říkám, nesuď, když nevíš.

Seregil
19. 11. 2003
Dát tip
mno... nebudu komentovat....

myyysha
19. 11. 2003
Dát tip
Viděl jsem všechny tři díly, Animatrix i tu hru, a jako celek hodnotím Matrix kladně. Škoda trochu nepřehledného a možná i narychlo uzavřeného Revolutions, ve kterém se neukázalo to, co jsem doufal, totiž, že "skutečný svět" je taky simulace... Nevermind. Autorovi této "recenze" bych chtěl doporučit, aby shlédl i ostatní části celé série. Pak je možná pochopí. V Matrixu II a III je hodně efektů, protože jsou natáčený pro širokou veřejnost, ale je tu i hodně myšlenek. Jen je třeba je najít.

vildik
19. 11. 2003
Dát tip
Moje osobni doporuceni: Neberte Matrix, ani jako film delanej na efekty a ani jako film, keterej ma nejakej super dej......v podstate je to cely o nicem....ale spis se zamyslete nad tim, co nam tim autori chteli rict.....a to je myslim na tom filmu to nejhlavnejsi ;-) Taky je dobry vedet neco o autorech, trebas ze se zajimaji o filozofii(hlavne skepticizmus), coz je na filmu taky dost silne videt....nebo trebas ze maj radi japonsky animovany filmy.....tady zase vidime puvod zaverecneho souboje mezi Neem a agentem Smithem :-) Slzy slunce jsem videl a taky se mi dost libilo.... Minority Report nebylo spatny, ale rozhodne bych ten film nijak nevyzdvihoval.....

StvN
19. 11. 2003
Dát tip
Celý je to jen hra. It is only a game. Říká se v Reloaded. Hráli si s efekty, hráli si s dějem, s příběhem, nakonec i s divákem. A jak je vidět, podařilo se.

Dero
19. 11. 2003
Dát tip
Tak nějak souhlasím v vidlikem, hlavně s tou druhou částí ... poslední souboj bylo jasné anime ... myšlenky jsou na každém kroku, ale drtivá většina lidí je přechází s vidinou, že jim je někdo podstrčí až pod nos ...

KayTee
18. 11. 2003
Dát tip
kminnku...já jsem byla na Matrix III a můžu říct, že tenhle díl se mi líbíl ze všech nejvíc...lecos jsem pochopila a kdo viděl začátek, měl by vidět i konec. Dvojka možná nebyla moc dobrá, ale trojka stojí za to.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru