Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Končí

18. 07. 2000
4
0
2499
Autor
Wolfling

Dosloužils? Potom nemáš právo žít a budeš ještě rád, když člověk dá tě utratit jinak se dlouhou cestou strachu musíš dát. Byl by to zločin, aspoň klidnou smrt si přát? Vždycky tě učili, že lidem věřit máš ne každý věří tobě, to už dávno znáš proč ale tenhle člověk drží pistoli? Kdo mohl ověřit, že tahle smrt tě nebolí? A takhle málem každý kůň by mluvit měl, myslíš, že kraje svého mládí zapomněl? Že nevzpomíná volné pastviny? Stesk snad smí cítit člověk jediný? Pro člověka se všeho musel vzdát a jemu sloužit, ale slouží rád člověk by měl mít aspoň tolik slitování starého koně že blíž k smrti nepohání. Vždyť každý člověk aspoň na to právo má, že ve stáří mu jiný pomáhá. Nebo se budem jednou také ptát zda druha zabít, či ho k jatkům hnát?
MdF
10. 09. 2002
Dát tip
hezká básnička, nutí k zamyšlení nejen nad osudy koní. *t

Dalmatika
10. 10. 2001
Dát tip
Jenže staří koně se za jinou než jateční cenu neprodávají. Například jsi najitelen turistické jízdárny. Máš koně kteý už má svoá nejlepší léta za sebou. A ty si nemůžeš dovolit jej živit. Prostě na to nemáš finanční prosředky. Co uděláš? Je několik možností. Opravdu ho můžeš prodat na jatka. No a nebo ho můžeš prodat za jateční cenu lidem, kteří ho budou mít pro radost. Prostě na dožití. oni si nemůžou dovolit koupit drahého koně a ani třeba neumějí jezdit no a k tomu je dobrá jateční cena. Kůň má klidné stáří, oni mají radost, a ty máš dobrej pocit. Podívej bez okolků, tříleté hříbě po mé oblíbené kobyle, kterou dali majitelé na jatka, mi utratili. Jediná kobylka co zbyla z metčiny linie. Proč? Zřeejmě se nechtělo utrácet za veterináře. Svět je hnusnej, ale když mě se z tý básničky chtělo brečet a potřebovala, jsem dát vědět, že jsou i lidé kterým záleží na koních.

Wolfling
10. 10. 2001
Dát tip
Takový básničky píšu místo toho abych brečel. A co se týče jateční ceny - chytllas mě za sklovo. Samozřejmě, že koňský důchod schvaluji.

Wolfling
03. 10. 2001
Dát tip
Bez jakékoli ironie předpokládám, že se chceš spíš bít. Udělá to nekoňák a nepatří mu kůň do ruky. Když prosadíš do zákona, aby se lidem, kteří jsou ochotní starého koně za jateční cenu prodat, koně nesměli dostat do rukou, přestanu takové básničky psát.

Dalmatika
29. 08. 2001
Dát tip
A je to tu zas. Tohle udělá jenom člověk nekoňák a tomu kůň do ruky nepatří. Promiťe, ale já se musím být za svuj vztah ke koním.

Correggio
28. 04. 2001
Dát tip
myslíš, že kraje svého mládí zapomněl? Že nevzpomíná volné pastviny? Stesk snad smí cítit člověk jediný? !!! tip

Falka
28. 03. 2001
Dát tip
Možná to není napsané nejzářivěji, ale ten konec... zamyšlení... nutí mě to ptát se, teď když kolem nás všude jen tak zabíjejí a spalují zvířata... kdy přijde řada na nemocné lidi...?

Wolfling
28. 03. 2001
Dát tip
To mě práve napadlo už dost dávno.

Bibša
20. 07. 2000
Dát tip
Vzdávám to... používáš u všech básniček příliš stejný styl psaní, aby to bylo poutavé a vracíš se ke stejným tématům a myšlenkám...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru