Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hříběcí

18. 07. 2000
1
0
2187
Autor
Wolfling

Když narodí se hříbě tak lidé v celé stáji kolem něj pobíhají běhají tam a zpět. Když narodí se hříbě nemůže znát svůj osud vždyť nepoznalo dosud jak zlý umí být svět. Když potom roste hříbě má spoustu kamarádů a prostornou ohradu těší se na život. Když potom roste hříbě tak stěží jen ho trápí že déšť pastviny skrápí a kolem stojí plot. Však netušilo hříbě, že lidé s mámou zmizí vše kolem bude cizí svět jako strašný sen. Však netušilo hříbě, že pokud si ho koupí lidé, kteří jsou hloupí zlý bude každý den. A už to není hříbě teď dospělý kůň ptá se proč není nic než práce mračí se na lidi. A už to není hříbě ten kůň má teď své stání jenž v pohybu mu brání své stádo nevidí. A když má zemřít hříbě pán nemá slitování kůň ten se neubrání a skončí na jatkách. A když má zemřít hříbě je pořád ještě malé má životu dát vale nevidíš jeho strach? A nebude žít hříbě dneska se k zemi zhroutí že křeč mu nohy zkroutí se těžko promíjí. A nebude žít hříbě v té lidské společnosti zachrastí koňské kosti, svět krutě zabíjí.
Dalmatika
10. 10. 2001
Dát tip
Nemusíš mne seznamovat a touto skutečností. Já ji znám, já jen chci podotknout, že nejsou všichni lidi svině. Na světě se krom sviní nacházejí i koňáci a je jich dost.

Wolfling
10. 10. 2001
Dát tip
Ale já to netvrdím. Jenže básní o volných koních, kteří překypujíce štěstím cválají volnou krajinou je dost. Před tou temnější stránkou věci všichni zavírají oči. Nedělám si naděje, že by jim je moje básničky otevřeli, ale proč to nezkusit?

Wolfling
03. 10. 2001
Dát tip
Jo? Tak se zajdi podívat do některých stájí. Ono dost stačí, že ho uvážeš do štontu a necháš ho tam stát celý den kromě doby, kdy pracuje, jenže jsou taky majitelé, kteří ho nechají v boxi/štontu těch dní i několik, pak se diví, že je sundá a pro jistotu ho nechají zase pořádně odstát :-(

Dalmatika
29. 08. 2001
Dát tip
Já se opravdu omlouvám za svoje kritiky, leč co jiného mám psát? Jsou koně, nepopírám které potká osud na jatkách. Ale kůň nesní. On je rád, že do práce každý den s může brát.

Jolie
11. 06. 2001
Dát tip
krasne a smutne, zejmena pro milovniky koni...

šroubek
01. 03. 2001
Dát tip
dobrý a k poslednímu řádku:jemi to líto

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru