Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Člověk a kůň

18. 07. 2000
8
0
2634
Autor
Wolfling

Jaro se krajem rozlévá jak touhle dobou tolikrát kůň ve své stáji prodlévá, „Můj pane, víš, že mám tě rád.“ Každý strom jarem zelený na první jarní vycházce palouk je k pastvě prostřený tráva zachutná přesladce. Až letní vedra udeří lidé se k vodě budou brát kůň s jezdcem vyjde ze dveří „Můj koni, víš, že má tě rád.“ Oba se koupou v potoce sotvaže smyli horký pot prohánějí se divoce cválají s větrem o závod. Podzimní déšť už horko smyl na stromech zase zlátne list kůň raduje se z klidných chvil „Mám rád tě, pane, buď si jist.“ Ať fouká vítr padá déšť to není důvod doma být je bláto, ale vem to nešť my i tím blátem můžem jít. Přináší zima sníh a mráz bílý je příkrov mnohých míst člověk do stáje přijde zas „Mám rád tě, koni, buď si jist.“ Chlad, ten je vůbec neděsí rychlý klus vždy je zahříval přes větve skáčou v podlesí kdo by se trochy sněhu bál. Den za dnem, stejně rok co rok kůň člověku zná radost dát, a obě srdce shodný krok pán s koněm dál se bude smát.
Morney
26. 02. 2004
Dát tip
Kouzelná, moc moc moc líbí :)*T

Dalmatika
29. 08. 2001
Dát tip
Nádherná. Konečně něco jiného než krutá koňská smrt. Je krásná a nezbývá než tip

nebraska
12. 07. 2001
Dát tip
Juuuuuuuuuuu prekrasne :) uz aj tlacim (tu basen) a mas tip :) gratulujem :)

Jolie
11. 06. 2001
Dát tip
krasa, neni co rict. :-)

Correggio
28. 04. 2001
Dát tip
ešče jednó - královsky verše - a majó spád. Tip

Falka
28. 03. 2001
Dát tip
Jůůů a jedna veselejší... :o) A já se bála, že takhle ani psát neumíš... :o))))

Wolfling
28. 03. 2001
Dát tip
Umím, jenže já píšu ve chvílích, kdy jsem pod vlivech silných emocí a podle toho ta básnička vypadá. Když mám depku, píšu negativně, když radost tak pozitivně a rozložen těhle stavů. Ale můj osbní pocit je, že ty negativní jsou lepší. (A pocit všech ostatních zase že ty pozitivní :-) )

Stínovlas
22. 03. 2001
Dát tip
Tohle je povedené i když trochu dlouhé. Přesto máš můj tip.

šroubek
01. 03. 2001
Dát tip
pěkné, tipovací avšak drobná vítka vždy používáš střídavý verš, zkus to obměnit pro snadnější čtení se zase naskýtá možnost zkrátit verš a používat méně knižních výrazů ale je to tipovací

šroubek
01. 03. 2001
Dát tip
tedy pardón výtka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru