Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spálená země

18. 07. 2000
2
0
1875
Autor
Wolfling

Tmu češe blesk a duní hrom dva jezdci jedou v čase tom černý kůň jejich, bílý plášť z přivřených očí hledí zášť Jedou a nesou zprávy zlé, že člověk, ten už nežije, že člověk zhynul rukou svou jen stíny bloudí pustinou Pak jeden z jezdců v třmenech vstal do tiché pouště zavolal, že člověk bořil, neměl sil by nového co postavil znal léčit přesto churavěl uprostřed davů osaměl on vraždit uměl, znal se prát nevinné pobil mnohokrát a kazil, kdo to napraví znal právo, stranil bezpráví své vědy sílu v zbraních skryl a vlastní éru ukončil. Tmu češe déšť a duní hrom dva jezdci mizí v temnu tom jen mrtvá Země zůstala by v mrtvém tichu skonala.
Correggio
28. 04. 2001
Dát tip
Tmu češe blesk a duní hrom dva jezdci jedou v čase tom černý kůň jejich, bílý plášť !

Cid
19. 07. 2000
Dát tip
Je to neobyčejně sugestivní. Metafory "tmu čese blesk" je úžasná. Mám rád symbolismus, tak mě to oslovilo. Pochmurnější to být nemohlo, ale to byl účel. Trochu mi vadil rým aa bb, ale to neubírá na celkovém poslání básně. Tip za experiment

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru