Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Balada o upovídané ledničce

23. 11. 2003
1
0
1708
Autor
Vaneta

prožito a zažito na vlastní kůži...

Balada o upovídané ledničce

 

  To byste asi nikdo nevěřil,jak může být taková věc,jakou je jakási bílá přenosná krabice,upovídaná,ba přímo bych použila ještě tvrdší výraz-ukecaná!!!Ale nejlepší bude,když začneme na začátku...

  Takže byla jednou jedna lednička,která se jmenovala takovým vznešeným,až noblesním jménem:Calex.Na první a možná dokonce i na druhý pohled vypadá jako tuctové vybavení domácnosti,ale pak se mi jednou stalo,že jsem s ní zůstala o samotě a zjistila jsem,že vůbec není obyčejná.

  To bylo totiž tak:Jednou večer po práci jsem se uchýlila ke svým přátelům za účelem přenocování.Asi hodinu po půlnoci jsem se ukládala ke spánku na improvizované lůžko v jejich kuchyni a naprogramovala jsem si,že musím nejpozději ihned usnout,neboť mě agresivní budík začne vyhánět ze spánku i z postele už v šest hodin.Tak jsem se pohodlně uložila,zavřela oči,zívla...a v tom se to stalo!Lednička začala povídat a vyprávěla a vyprávěla.Nevím,jestli mi chtěla říct pohádku na dobrou noc,nebo jestli si libovala v nějaké ironické průpovídce,ale jisté je,že ve svém samolibém monologu nehodlala přestat.Snažila jsem se jí taktně naznačit,že se s ní nikdo nebaví,nicméně v té chvíli jí začal odpovídat vodovodní kohoutek.Tedy řeknu vám,že poslouchat jeich zajímavou konverzaci byl vskutku zážitek.Ovšem za několik hodin mě to začalo  tak trošku nudit a tak jsem nezdvořile usnula.


Brosqička
23. 04. 2005
Dát tip
zařadila bych to do kategorie blbůstek, nicméně je to roztomilé. líbí se mi, že obyčejný bzučení ledničky Tě inspiruje k povídce :-) To mě by se asi nestalo

fungus2
23. 11. 2003
Dát tip
No vida. To se dějí věci-věřte nevěřte.

katugiro
23. 11. 2003
Dát tip
ehm... to je povídka?

Kandelabr
23. 11. 2003
Dát tip
asi by to chtělo trochu rozvést. tedy asi určitě :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru