Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Setkani s realitou...

22. 11. 2003
28
0
6988
Autor
Andulka

...setkani s realitou obcas boli. Bolelo jeho i me...:-)

        Stala jsem ve skolni chodbe a pozorovala sum kolem sebe. Nenapadne jsem se sousredila na neho. Stal v hloucku kousek opodal. Vysoky, s hlavou vyholenou, olivovou pleti a  s krasnyma ocima.  Ma velke cerne oci, takove hluboke, dlouhe rasy se mu toci nahoru, mirne vystouple licni kosti. Vypadal cool, ale ja citila, jak schovava rozpaky. Usmivala jsem se, protoze je tak hezkej, protoze je chytrej, protoze je sportovec, protoze ma srdce na dlani…..protoze je muj.

      V tom  k nemu pribehla divka. Sukni pod zadecek, rozepnutou bilou bluzku uniformy a pod tim vypasovane tricko na telo. Padla mu kolem krku, polibila na tvare a cerne vlasy se ji pritom vlnily az u pasu. Zastavilo se mi srdce. Nemohla jsem od nich odtrhnout oci. Jeji oci visely na nem, on se jen usmival. Videla jsem, jak se mu cerven vehnala do tvari….neslysela jsem, co si povidaji. Nevnimala hloucek kolem neho, jen se mu divala do tech jeho oci a pritom se ho pri reci porad nejak dotykala….

     Krve by se ve mne nedorazal. Jsem to jenom ja, kdo ho liba na tvare, na usi, nos, jsem to ja, kdo ho porad objima a drzi za jeho velke ruce. Je prece jenom muj…

 

***

 

-Kdo to byl.?

-Kristyna.

-Odkud ji znas?

-Chodila k nam do skoly…

 

     Vic jsem uz nerekla. Bolelo me u srdce, protoze jsem vedela, ze jeho bude bolet taky.  Znala jsem jeho predstavy o stredni skole vysnene z televiznich serialu a z povidani jeho kamaradu. Jenze predstavy, sny a prani je jedna vec. Realita druha. Prihlasila jsem ho  na katolickou chlapeckou skolu s prisnym rezimem a skvelymi studijnimi vysledky.

 


pekylau
05. 01. 2006
Dát tip
???

tattoo
01. 01. 2005
Dát tip
shit.......popis Vina Diesela sedi docela dobre, zbytek jsou sracky....promin, ale zivot mame kazdy jenom jeden....

Markel
09. 12. 2004
Dát tip
Vím, o čem to je, konec překvapil, pobavil, celkově se mi to moc a moc líbilo - veliké Téčko

Danny
04. 07. 2004
Dát tip
*

MeTB
30. 03. 2004
Dát tip
No, povídka to ani moc není, ale k zamyšlení to trochu je. Ačkoliv to asi nikdy nepochopím - doufám, že ze mě matka nikdy nebude. :-) Tom

maia
14. 03. 2004
Dát tip
Tak tieto tvoje pocity asi cakaju mojho muza, ked sa okolo nasej dcery zacnu motat napadnici. :-)) *

jaký jsou vlastnosti pravých mužů?

No já bych to ráda konkrétně. Já si totiž myslim, že mladý kluci nemaj vlastnosti pravých mužů už proto, že to jsou mladý kluci a že právě proto mladý holky dávaj přednost těm starším, tak to bylo vždycky, co svět světem stojí a nemění se to s dobou :-)

s tebou je těžká diskuse, když se tě zeptám na konkrétní věci, tak neřekneš, ale potom argumentuješ :-))))) Mladý holky dřív si braly starší chlapy, protože ti už byli zajištění a tudíž mohli živit ji i případný děti. A dneska je to podobný. Vlastnosti do toho moc nepleť, o vlastnostech to neni, já teda aspoň nevim, že bysme si chlapy vybíraly podle nějakejch vlastností :-)))))

Zoro: CO to pleteš? Každej kluk by moh bejt rád, kdyby měl takovou mámu!

Andulka
17. 02. 2004
Dát tip
Ja nemyslim...ze to Zoro myslel osobne...:-). Ta povidka je o tom jak si matka uvedomi, ze ten jeji maly se meni v muze a musi se naucit brat realitu.....zrovna tak jako ten jeji maly musi pochopit, ze jedna vec je co chce on a druha vec, co je pro neho to nejlepsi. Do 18 to za neho rozhoduji rodice.....:-) Jak jsme presvedcily maleho a jak se matka vyrovnala s realitou....to uz neni pro povidku podstatne...:-)))) Cekanko dik...a Zoro dik za precteni..:-)

No jen aby, moc mi to tak neznělo :-) ale dal tip, tak možná jo :-)))

Matylda
06. 01. 2004
Dát tip
Dobře napsané. Myslím, ale že někteří čtenáři mají delší vedení a navíc věří, že co je psané, to se opravdu stalo. Jejich problém.

tátové to mají lehčí...možná. Pamatuju si, jak od puberty jsem nějak nemohl najít vztah k tátovi. Trochu jsme se sblížili , když jsem byl na škole, ale dodnes už to není ono...tak se snažím, aby se mi tohle nestalo zase v roli táty...*****

gASK
13. 12. 2003
Dát tip
Síla, tahle povídka má všecko, spád, emoce a překvapivou pointu (pro mne dvakrát - až tam mi došlo, že jde o syna:))) Ke katolické školy a majetnickému poměru se tu vyjadřovat nebudu, už tak učinilo dost jiných, já mám svůj názor rád, nikomu ho nedám a nechám si ho pro sebe:))) *tip a jdu se mrknou za roh na další...

Diana
13. 12. 2003
Dát tip
No to je zas napsaný! Vracím knížky do knihovny a čtu tebe!!! ***

Aaria
11. 12. 2003
Dát tip
Syn nesyn .... Asi jsem byla vychovávána moc volně ... ale povídka pěkná.

C_ensinka
06. 12. 2003
Dát tip
Musim přiznat, že než jsem přišla na to, že jde o syna, trvalo to docela dlouho. Ale jinak, Andulka jako vždy super! TIP

FRYDA
30. 11. 2003
Dát tip
Líbí se mi to. Dobře se to četlo. Šikovně napsaný. Pointa mi došla až úplně na konci. Dobrý. Bylo by fajn mít vždycky "správnácký" pocity a umět se jimi řídit. Chlapecká škola - nevím, je mi to děsně cizí, jak z anglickýho románu. Lidi tyhle věci pořád různě zkoušejí a zkoumají a mění jednou lidi nedělit- všichni jsme stejný - holky, kluci, mameluci, pak zas všechno oddělit nejlíp drátem ostnatým. Jak to popisuješ vypadá to na chlapeckou školu s rozumem. Jen si myslím, že kde se dopustí nekoncentrovanej mužskejch sněm tam se hraje na "vojáky". Když jsou samý baby nebude to o moc lepší. Prostě čeho je moc toho je příliš.

StvN
28. 11. 2003
Dát tip
Docela pomalu mi došlo, že jde o syna. No, přijde mi ujetý, když se matka srovnává s nějakou puberťačkou. Chlapecká škola nic neřeší, buď z něj bude homosexuál, nebo se do smrti nebude chtít k nikomu přiblížit.

Andulka
28. 11. 2003
Dát tip
no, to ti mozna prijde ujety, protoze nejsi matka....a nedochazi ti, ze tvoje maly dite se meni v mladyho muze a je to pro ni nova realita, se kterou se bude muset naucit velmi rychle vyrovnat...:-)...chlapecke skoly jsou dost bezne, homosexualem se jeden narodi, vetsinou na nich dosahuji studenti vysokych akademickych vysledku (mozna proto, ze je nerozptyluji kratky sukne, a nemaji se predkym predvadet...:-)...s priblizovanim k devcatum taky chlapci nemaji problemy, jelikoz s divci skolou se poradaji tanecni vecirky, a v tomhle pripade je i divci skola hned v sousedstvi...a chlapci nevahaji navazovat znamosti pred skolou ci po skole...:-)))))

StvN
28. 11. 2003
Dát tip
Smajlíci zase všechno řeší.

Nicollette
28. 11. 2003
Dát tip
dobrej styl, výbornej konec :-) tip tip tip :-)

guy
24. 11. 2003
Dát tip
Moc dobře napsaný. Počkám si na pokračování za pár let ... doufám, že jeho vyústění bude diametrálně odlišný ... strašně to těm dvěma mladým přeju :-)

vůbec neposlouchej nějaký blbý anonymy! Je v tom právě úplně všecko, co tam má bejt, ta žárlivost a majetnickej vztah je přece mormální, ale když se to zvládne, tak je to skvělý a tys to zvládla, prostě se tim nezabejvej, tim anonymen myslim!

Craerassy
23. 11. 2003
Dát tip
Tohle přeci není fér. Já tomu nerozumím...proč ten závěr? Napsaný je to krásně, ale necítím se být oprávněná kritizovat.:-)

i já jsem byla překvapená a taky dojatá :-) jen si ho hlídej a až si jednou přivede nějakou semetriku, dej jí pořádně zahulit :-))))) °°°°°°

Šalvěj
23. 11. 2003
Dát tip
Mazec.. :o) *

chicoria
23. 11. 2003
Dát tip
Skvělé, tip

Andulka
23. 11. 2003
Dát tip
to anononym: fakt je ten, ze kdyz jsem videla jak se poprve devce dotyka meho maleho, tak jsem ztuhla. Nastesti pro neho, jsem normalni. Ale to zarleni jsem v povidce nechala umyslne. Protoze kdybych v povidce vystupovala jako fer matka s nadhledem, tak je povidka zas trochu o necem jinem...:-). A pak , proboha, nikdy never upne vsemu, co pisu....:-)))))))))))

Abyss
23. 11. 2003
Dát tip
:)

Kandelabr
23. 11. 2003
Dát tip
uf. jsi drsná :) fajn pointa.

Dero
22. 11. 2003
Dát tip
Tak to je tedy ... nářez. ****

fungus2
22. 11. 2003
Dát tip
Dost dobré! TIP

zvedavec
22. 11. 2003
Dát tip
A teraz som nepochopila, kedy si ho prihlásila: po tom Tvojom zážitku, alebo ešte predtým? To bola reakcia?

zvedavec
22. 11. 2003
Dát tip
A teraz som nepochopila, kedy si ho prihlásila: po tom Tvojom zážitku, alebo ešte predtým? To bola reakcia?

Andulka
22. 11. 2003
Dát tip
prihlasila jsem ho po tomto zazitku....prihlasila jsem ho, protoze ted se vybiraji stredni skoly a posilaji prihlasky....chlapeckou katolickou stredni skolu jsem uz mela vybranou predem, bylo pro to mnoho duvodu.....vetsina studijnich, ale tento byl take jeden z nich...:-)...on se s realitou uz smiril....ja se budu muset taky smirit...ale jenom doufam, ze jeste mam dost casu...:-)

CO BOLÍ TO PŘEBOLÍ NEPŘEDBÍHEJ ČAS... (M. Žbirka)

skvělá škola se skvělými studijními výseldky ve skvělé povídce

pozorovatel
22. 11. 2003
Dát tip
Dobrá povídka. Popis pocitů, spád a výborná pointa. Hlavně ty pocity se mi tam líbili. Ač nejsem žena, soucítil jsem s hrdinkou:) (to se mi často nestává).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru