Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Usínám...

24. 11. 2003
7
0
3699
Autor
Fil

Poztrácené ticho, za paprsky řas, políbím tě na sny, udělám to zas...

 

Průzračná noc omdlívá,

před smyslností Tvou,

hruď pevně zvedá se,

když city s krví vřou.

 

Pluji Ti vstříc, vysněná,

Sonete opojně vlahý ,

Křišťály vzdechů blyští se,

Půvabe pod křídly nahý.

 

I sama krása tříšti se,

o útes zkřehlých vášní,

padají pentle do hlubin,

je to tak zvláštní, tak zvláštní…


Fil
28. 07. 2006
Dát tip
no tak to budu z těch co to prodávají:-))) mám tu schopnost vidět věci co budou:-) se směj, mě je to fu(c)k:-) poetka nepoetka, názor respektuju beru:-)

šňupálek
28. 07. 2006
Dát tip
promiň, asi fakt nejsem moc poetka...

šňupálek
28. 07. 2006
Dát tip
sonete opojně vlahý :-D hehe

šňupálek
28. 07. 2006
Dát tip
křišťálovej plast se prodává za velký prachy prachatejm turistům ve tvaru karlova mostu se srdíčkem (někdy je na tom eště napsaný aj lav prág) teda, jestli víš, co chci říct, tak seš asi tele..pat...

Fil
28. 07. 2006
Dát tip
dík,...nerozumím, ale polykám růžovou pilulku a již začíná hra barev a začínám Ti rozumět:-) e vážně, vím co chceš říci, i když "křišťálově plastová" - co to je za hmotu?:-)

šňupálek
26. 07. 2006
Dát tip
prolog je dobrej:-) báseň je taková..plastová..teda křišťálově plastová..nebo křišťálová a nasvícená růžovofialovym světlem... ha -a schválně, jestli mi rozumíš

a pak že nestojíš o kritiku :-))) obsahově nehodnotím, hodnotím atmosféricky :-))

Fil
07. 02. 2006
Dát tip
není na tom nic bizardního, díky:-)

Poztrácené ticho, za paprsky řas, políbím tě na sny, udělám to zas... toto je super...to sa mi najviac páči...;)))...viem, možno je to bizarné, ale ten prológ je na básni najlepší...***

zelva
27. 01. 2006
Dát tip
...tip

Fil
04. 12. 2003
Dát tip
Obecně: V 99% zatrhávám, že autor nestojí o hlubší kritiku-tady jsem nějak opomenul.Každopádně nerozvíjím svůj talent psaním této poezie-nepíši ji pro nikoho z Vás (čtenářů), píši ji pro radost a potěchu mé dívky. Vím žr píši pořád stejně že cizímu čtenáři to moc neřekne, nenadchne ho to, když je to stále jen o Lásce a stejnou formou. Jediné co mohu říci-poradit. Nečtěte mě, jestli nechcete číst tento druh poezie.Souhlasím v kritice jako cizího čtenáře s Chill a ostatními,ale....Je to pro moji Lásku ne pro Vás a zjímá mě jen jestli se to líbí jí , jestli jí to potěší. Nechci tím říci, že si Vás kritiků nevážím, ale sám vím, že je to pro 3.osobu nic neříkající a stále dokola, ale mou Lásku to těší a proto je moc moc rád píši.Pro ni. Až budu chtít rozvíjet svůj literární um, vložím své dílko do Arény. Tak asi toliko.Souhlasím s Vámi jako litrární kritikou, ale.... Suma sumárum viz. Krel :-)

Miroslawek
04. 12. 2003
Dát tip
Také nepíši primárně pro čtenáře. Ovšem není mi jasné, proč tedy publikuješ, když ti vůbec, tj. ani v dalším plánu nebo po dopsání textu nejde o ostatní čtenáře a jejich reakce? Pak by přece stačilo zasílat texty příslušné osobě mejlem a nebyl by důvod se zde prezentovat, ba naopak. Není to pro naše vlezle cizí oči. Pojem "tento druh poezie", mne pobavil, nezdá se mi totiž poezií býti, a to z mého pohledu ani poezií špatnou, nýbrž analogií modlicího mlýnku... ale pravda, jinak myšleno je toto zcela nepochybně věrný druh poezie, který svou družku provází všude, kam se podívám. Poezie je umění... a tudíž vyžaduje tvořivost i jistý řemeslný um... text zde postrádá obojí... což tedy není hanba ani tělesná vada, ovšem pokud skutečně není žádná snaha o vývoj, posun či zlepšení, ani snaha oslovit nás, pak mi to, při vší úctě, připadá spíš jako masturbace na nevhodném místě... a pak tedy nevím, proč se divíš, že lidé reagují, jak reaggeují ;o))) ... a plodíš vysvětlující odstavce.... nebo děkuješ takové Craerassy, která si tvé snahy vysvětluje zcela mylně... Zkrátka je mi vcelku šumafuk, jak a proč píšeš, ale proč nám to stále tak usilovně podsouváš, když vlastně nechceš, abychom to četli?

Zaprděnec
04. 12. 2003
Dát tip
Tak teď si dovolím být trochu kritický.

Fil
04. 12. 2003
Dát tip
Píši a zveřejňuji je proto, že CHCI. Písmákem jsem žil a žiji pořád a zveřejňovat je budu dál.Je pravda, že mi záleží hlavně na tom jak potěší tu, pro kterou je, ale když se líbí i někomu jinému tak proč mu brát jeho názor. Taky mě to potěší, sic jinak, ale taky potěší.Např Craerassy se líbí a Tobě ne. Ty napíšeš kritiku, ona napíše kritiku a to je celé. Nedělal bych z toho nějakou "aféru na 5 stránkovej rozbor".Nikomu nic nepodsouvám. Nelíbí se Ti tento/tyto "text/y" nečti je. Ti kdo mě čtou , ví že "nic nového" z hlediska literárního posunu zde nenajdou a jen si chtějí třeba jen odpočinou při takovém"textu" . K definici toho, co je "text" a co "poezie" se vyjadřovat nebudu a ty si projdi sešit z 5. třídy ZŠ a najdi si definici poezie, prosím. A co se týče toho, že reaguji na to, co mi kdo napsal- dle Tebe "vysvětlující odstavce....", tak se podívej na sebe, co jsi mi tu napsal ty. Zkrátka: Nečti mě!:-))

Fil
04. 12. 2003
Dát tip
samozřejmě.:-)

Miroslawek
04. 12. 2003
Dát tip
Obávám se, že definice poezie v učebnicích pro 5. třídu ZŠ asi nebude to pravé ořechové... ostatně ono je to s definicemi vždy poněkud ošidné... Zajímalo by mne, proč Tě těší, že se to Craerassy líbí, když jsi předtím tvrdil, že ti na reakcích ostatních nezáleží. Nezdá se ti, že si protiřečíš? Mně na určitých věcech záleží a určité věci mne zajímají, proto mi přijdou ony odstavce z mé strany vcelku pochopitelné, ale proč se jich dopouštíš ty, když je to jedno? Proč mi doporučuješ ať tě nečtu, když se mi to nelíbí, taky ti neříkám, co máš dělat. Já se jen pídím po příčinách, abych tomu porozuměl. Navíc publikací textu vyzýváš ostatní, aby si text přečetli, takže jim ho neoddiskutovatelně skutečně podsouváš. Nerozumím také tomu, že někdo CHCE (a ještě velkými písmeny) něco, na čem mu v zásadě nezáleží. Nebo mi také není jasné, co se Craerassy líbí, resp. má podle tebe líbit, co má hodnotit a kritizovat, pokud ne literární stránku. Že jsi zamilovaný? a) je to tvá privátní věc; b) není to tvá zásluha, resp. výsledek tvé schopnosti či snahy, v zásadě nemáš možnost to ovlivnit... a jestli ano, nejsi člověk; c) jak mohu hodnotit jestli je Petr lépe zamilovaný než Pavel... nebo dokáže a smí dotyčným někdo říci, že se mu více nebo méně líbí, jak miluje ten nebo onen? A přijde ti to vůbec slušné... a pokud kolemjdoucí vycházejí jen z textu tak i poctivé? A to je ten lepší případ. Co teprve, když někdo třeba umírá. Lze hodnotit něčí cit, pocit, utrpení, stesk, bolest, radost, štěstí? Navíc bez osobní účasti, znalosti - jen na základě textu... u něhož tedy odhlížíme od literární, tj. estetické stránky? To mi připadá spíš jako kravina, pýcha a zpupná blbost... než smysluplné očekávání a na druhé straně (čtenářově) činnost.

Miroslawek
03. 12. 2003
Dát tip
chtěl jsem něco poznamenat k tomu, jak vidím, že pokračuješ, ale po Chill(ovi) je to vcelku zbytečné...

Chill
01. 12. 2003
Dát tip
Obecně... viz.Krel... není v tom žádný posun, žádný vývoj, stále stejná melodie, která možná někomu přinese vzpomínku na hezké chvíle, ale flašinetář je už unavené a poslední návštěvníci pouti dávno odešli...nevím, nevím... We all are just another brick in the wall:)

Rýmař
28. 11. 2003
Dát tip
Ve slovech schoval jsi erotické naladění nočních představ a tím je tato báseň zajímavá. Sladce a něžně jsi popsal chuť milovat se, mám pravdu? Jestli ne, tak omluv mou drzou doměnku. Hodnotím velmi vstřícně!!!

miklunka
26. 11. 2003
Dát tip
:o)

kassiope
26. 11. 2003
Dát tip
Mně to teda řeklo, je to něžný a Barunce jistě radost děláš :o)

Krel
25. 11. 2003
Dát tip
mno...tu které to píšeš to potěší...ostatním to žel moc nemá co říci...

Fil
25. 11. 2003
Dát tip
pravdu díš:-)

Craerassy
24. 11. 2003
Dát tip
Slůvky ty umíš lehce vládnout, do krajiny něhy sladce sáhnout...:-)

Fil
24. 11. 2003
Dát tip
Děkuji Ti a velmi jsem potěšen, že líbila se Ti má slova. Příště zkusím splésti nová a pak zas a zas a znova:-)

Vinki
24. 11. 2003
Dát tip
nechces kritiku, dobra tedy, vsak nectl jsem naposledy! *

Fil
24. 11. 2003
Dát tip
Rád Tě zde opět uvidím -a né že né:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru