Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Králičí krev

24. 11. 2003
1
0
3009
Autor
Mírotvůrce

I když by to tak možná po uveřejnění téhle povídky mohlo vypadat tak já nejsem drogový dealer ani nemám s jejich aktivitou nic společného.

Ještě stále tomu nemůžu uvěřit. Sedím proti Broqqovi Žabákovi. největšímu překupníkoví "Králičí krve" na světě. Králičí krev je nejsilnější a nejúčinnější halucinogenní látka ve vesmíru, kterou se kdy podařilo vyrobit.
Broqq sedí na velké vypolstrované sedačce a na první pohled vypadá naprosto normálně. je to středně vysoký mladý muž v dobře padnoucím saku.Na jeho naprosto hladkém obličeji není nic zvláštního. Mezi dvěma zelenýma očima má poměrně malý nos, jeho uši nejdou téměř vidět přes tmavé vlasy splývající kousek nad lopatky a jeho ústa jsou pootevřená v mírném úsměvu.
Asi po pěti minutách jeho monologu jsem si uvědomil, že mluví o rudé tekutině, kterou mi před chvílí zkušeně stříknul do žíly. "Už to mělo dávno působit. Právě teď by jsi měl mít největší halucinace. ještě se i nestalo, že bych musel někomu vrátit peníze."
Rozhlédl jsem se kriticky po pokoji. Uviděl jsem tři prázdné židle, velký dubový stůl, polici plnou různobarevných knih, prosklenou skříň ve které se blyštilo pečlivě vyleštěné nádobí, pohovku na které se líně protahoval můj sametově černý kocour. Když jsem se zahleděl na tapety s kostkovaným vzorkem, tak se mi obraz začal mlžit. Pomyslel jsem si že už je konec a rozhlédl jsem se po své nudné všední noře. Na hromádce kamení se vrtělů můj ochočený chroust a naproti mě seděl Broqq. Velký tlustý vřednatý žabák. Vypadal trochu ustrašeně ale když jsem si prohlédl své prstní blány abych se ujistil, že už nemám tu odporně hladkou růžovou kůži ale tu svou krásně zelenou a vředovatou. "Trvalo to tak krátce." prohlásil jsem.
Žabák zamával lahví rudé tekutiny a pronesl: "Myslím že si plácnem"
evalota47
05. 10. 2005
Dát tip
Nápad dobrý,ale trochu utíká smysl pointy a znaménka-Vypadal trochu ustrašeně ale když jsem si prohlédl své prstní blány abych se ujistil,že už nemám tu odporně hladkou růžovou kůži ale tu svou krásně zelenou a vředovatou.....Nějak to tam neladí.Nebo je to možná jen můj pocit. Ale i tak se líbilo.***

JeanJoche
07. 09. 2005
Dát tip
Hmmm...pěkné...dobře vygradovaná pointa...jen bych to zkusil víc propracovat...na můj vkus je to příliš krátké, dalo by se to vyperličkovat k absolutní dokonalosti;) Ovšem * za nádherný nápad;)

Tahle povídka je inspirovaná dadaistickou básničkou, kterou jsme dramatizovali v dramáku. Pochybuju že při myšlence králíčků připlácnutých olověným mrakem by někoho jinýho než nás napadlo je lysovat a prodávat v herbářích (a krev prodávat jako drogu)ú tak jak jsme to udělali v dramáku. Jestli se to něčemu podobá, tak je to asi náhoda. >:-]

katugiro
27. 11. 2003
Dát tip
něco mi to připomíná a nemůžu si vzpomenout... a pointa mě neuchvátila... kde to jenom bylo...? no nic, jdu...

Dobrá fantazie!

StvN
25. 11. 2003
Dát tip
Dobroš. Jako vždy. Pěkná pointa.

Dero
24. 11. 2003
Dát tip
:))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru