Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jaxe chlastá na kanárech

01. 12. 2003
1
0
1400
Autor
Kocour

 

Výborně. Teda nevím jak v turistickým přímoří, ale v neturistickým vnitrozemí fakt skvěle. Místní krabicové víno Tenderette se prodává v obchodech za pouhých 80 Pts. Pivo, samozřejmě také místní značky, je poněkud dražší, ale vcelku dobré. I když zapřisáhlé české pivaře asi nepřesvědčím. Navíc je to opravdu kraj vína.
  Každý venkovan má svou vlastní malou viničku a víno, se kterým se rád chlubí. Připočteme-li k tomu jejich přátelskou povahu, vychází z toho, že přátelské popovídání zhusta končí pozvánkou na ochutnání. Ze zpočátku zcela nevinné ochutnávky se pak často vyklube docela slušný večírek. Takto jsme se seznámili s prezidentem Tenerifské vinařské společnosti, když jsme si ho předtím stopli.
  Jelikož jsou tam nadšení fotbalisti, jako ostaně všichni Španělé, je dobré mít alespoň povrchní znalosti o fotbale. Velkou devízou je vědomost, že za CD Tenerife hrával Pavel Hapal, což vám řeknou jako první věc, když se přiznáte, že jste z České Republiky.
  Pokud zrovna nenarazíte na někoho, kdo vás pozve na ochutnávku domácího vína, musíte do baru. V místních "neturistických" barech jste vítaným zpestřením. Opět je evidentní snaha všech přítomných, včetně obsluhy, si  popovídat a za velmi přijatelné ceny jsou ochotni vás opít. V některých barech nejenom opít.
   V jednom baru ve vsi Punta del Hildago jsme totiž  zjistili, že se místní pěstitelé neorientují jen na víno. Po dobré večeři za námi přišel majitel se spikleneckým úsměvem a zeptal se jestli kouříme. Když jsme odpověděli kladně, tak nám řekl, ať počkáme do zavíračky. Aby nám ukrátil čekání, tak nás nalejval, čím jiným než domácím vínem. Když konečně odešel poslední host, přišel se majitel pochlubit dalším domácím výrobkem. Joint z velice kvalitního hašiše dorazil naše už dost opilé hlavy.
  Tento poznatek přišel naštěstí hned na začátku našeho pobytu a tak se vždy stačilo poptat po "čokoládě" a kvalitní večírek byl zaručený.
  Pro zkušené "píče" mám tip na karneval, který se na ostrově "děje" každoročně v únoru. Je to týden nepretržitého chlastání, hulení, tančení a jiných radovánek. Musím přiznat, že jsme to vydrželi jenom jednu noc a velmi obdivuji všechny, kdo to vydrží celej tejden. Na naší obranu ale musím dodat, že jsme o existenci karnevalu na Tenerife nevěděli a tak jsme doma netrénovali.

 


Kakabus
14. 01. 2004
Dát tip
Super, mazec........jede se na kanáry :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru