Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Recept

28. 05. 1999
0
0
1815
Autor
zf

Chcete vědět, jak já se pokouším se slovy pracovat? To musíte dělat právě tak: Vezměte asi kilo čerstvých kusých myšlenek a pošetilých nápadů, co vypadají dostatečně moudře navenek a smíchejte je z trochou humoru a ironie můžete také vmísit drobky perverze i fantazie, však všeho právě tolik, jak to má být chutné. Rada z vlastní zkušenosti: Když přidáte romantiku, není to tak hutné. Pak to všechno protřepte a dobře promíchejte a hmotu takto stvořenou poentou dokořeňte a nechte nakynout. Potom přijde vrchol všeho snažení (poznámka pro lenošné: Chce to něco cvičení), z toho těsta spousty slov a kopy vět vykrájet formičkami vlastní poetický svět, na bílý plech všechny tvary bez chybičky usadit a přitom všem lehkost nakynutého obsahu neztratit, a pak jen rychle strčit do trouby a nechat pár dní péct. Co se stane potom, když to vytáhnete, to nevím, sám se o svůj malý úspěch neustále snažím u těch lidí, co to chtějí žrát, ale každý z nich má k sakru něco jiného rád, takže opravdu nevím. Ale nakonec pro všechny slovní pekaře malá rada: pečte vždycky to co chcete, a nehrbte nikdy záda a když není nikoho krom vás, kdo se vaším dílem nadchne existuje všude hajzl, do kterého se všechno spláchne. A Kenny, Kenny žije dál...
Bříza
25. 06. 1999
Dát tip
Jarní slunko skví se
v záchodový míse

tvoje díla ale
musí žíti dále

novacek
31. 05. 1999
Dát tip
Printe: Zapomněl jsi v úvodu to nejdůležitější : "vem čistý hrnec..."
Totéž platí i o autorovi ! Až vezmeš čistý hrnec, zapomeneš na vulgarismy a budeš pokračovat v tvorbě, uvidíš, že z tebe bude něco velikýho, pokud tě něco malýho nezašlápne.

Print
28. 05. 1999
Dát tip
Joooo! Vraž do toho osm vajec, šest lžic másla, tročku majoránky - pak svý lži a svoje zvratky! Výsledek skvělěj, zaručenej!
Usměj se a nebuď nabručenej!:-)))
Tvoje Majda Rettigová

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru