Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Postřehy I.

11. 12. 2003
2
0
1544
Autor
Aaria

Hned před obchoďákem se mi utrhlo ucho na jedné ze dvou tašek. Samozřejmě na té těžší.

Koutkem oka jsem zahlédla, jak poblíž stojící pán odvrátil zrak. Roztrženou tašku jsem hodila do náruče a druhou vzala do ruky. Ovšem taška byla plnější než jsem myslela, takže jsem co chvíli zastavovala a přehazovala si obě zavazadla jako horké brambory.

Míjela jsem lidi a z tváří jsem jim četla: "Chuděra, s tímhle se táhnout.." Ale jejich oči se při sektání s mým pohledem vždy odvrátily.

Dusila jsem v sobě smích. Smích nad světem a heslem: "Mě-li bychom si pomáhat."

Pak se objevil on. Pán tlačící kočárek. Odvrátil pohled a já jsem svůj smích neudržela. Pustila jsem ho docelého světa a tašky mi padaly pomalu na zem. Stála jsem a mým tělem projížděl smích. Nebyla v tom hysterie, ani vztek. Jen čiré pobavení. Pán se na mě udiveně podíval a raději přidal do kroku.

 

Zklamal jste mne, pane. Ne proto, že jste mně nepomohl, ale proto, že jste se neusmál nad onou absurditou.

Ani očima.


clovrdik
11. 01. 2004
Dát tip
zajímavej závěr, stojí za zamyšlení :-) tak až někde někoho takovýho potkám, tak se budu smát :-); otázkou zůstává, jestli jednu neschytám ... a to by byl námět na Postřehy II. :-); TIP za postřeh :-)

dracon
13. 12. 2003
Dát tip
jeeeeeeeeee :)

beda
13. 12. 2003
Dát tip
Hezké, optimistické. Škoda, že jsem tam nebyl. Teď bych se možná červenal a nebo možná smál ? Kdo ví. Ale zase bych se o něco lépe znal. :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru