Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

mr blad blu astronaut (w)z rokl(i)e

26. 12. 2003
15
1
8344
Autor
johanne

V obrovsky velkém městě vegetoval děsivě normální člověk, jehož znali pod jmény Mr Blu, pan Blad nebo taky Astronaut z Rokle. Ani na čtvrtý pokus se nesnilo, že tvorem hojně myšlenkami oplývajícím moudře novými je. Přebýval v soukromé kleci v budce, tedy v malé mini budově. Mříže místo okenních skel navrtal do okenních rámů zcela selbst, jelikož v ryze praktického muže vyl bychován.

 

"Mříže," přednášel kamošovi nad nepřátelským šálkem piva, "skýtají velmi výhod. Sleduj. Sleduješ mě? Za prvé byt je neustále provzdušňován čerstvým smogem zvenku a výpary ze sousedčina oběšeného prádla. Za druhé za třetí pohled z klece zmalován ani zkreslen zdá se nebýt neumyvatelnými skly. Přes páté deváté rozbitelné snad jsou? Nikoli, příteli, ni koly železnými...

 

Astronaut Blad vy-oni-kračoval jednoho pošmourného dne po kamenných a kočičích hlavách dlážděné ulice. Vtom na něcosi tenkého, špičatého a lesklého dupl a z levé boty měl rázem mokasínu na jehličkovém podpatku. Jen obyčejný špendlík, spínací a rozpínací v jednom. Zamyšleně vytrhl špendlík z podrážky boty a prudce jej vhodil do levé kapsy. Špendlík však bez cinkotu dopadl zpět na zkamenělou kočičí hlavu. Mr Blu se tomu podivil. Shýbl svá kolena k zemi a vylovil špendlík z tlamy kamenné kočky. V kapse měl díru. Díra byla velká. Nevěděl. Co má dělat.

 

Proto byl prakticky vychován, že problém rychle vyřešil. Sepnul odpínacím špendlíkem dva vlající kusy látky, kapsu s kabátem. Vyspravil tak kabát zdarma nalezeným špendlíkem z ulice.

 

Osmého dne po nalezení rozpínacího špendlíku zatemnil Astronautovi mysl katastroficky spásný nápad. Páskovým lepidlem izo spatlal okenní mříže k sobě tak, aby čerstvý smog zůstal venku a oběšené prádlo jeho sousedky se dál vypařovalo. Zvrátil skříně, rozhodiv jejich obsah na dno pokoje. Do komínů a továren položil pod sebe stejně účelné kusy ochozu. Uchopil rozostřené nůžky a rozpáral švy šveho oblečení, jeden po jednom. Do druhého parohu místnosti vysypal na horu mount odepínací špendlíky a jal se o-děv do celku zpět znova dát. Měl od toho onoho dnoho přespestrou garderobu.

 

"Spínací špendlík," odnášel kamošovi nad nevlídnou sklenicí čaje, "kvete v moc výhod. Za moc první, je variabilní. Variacovat s ním můžeš donekonečna, jednou jej jako tmel pro kalhoty použít, za pět minut je rozložíš a smotáš šusťákovou soupravu. Netrháš při tomto okresy tkaniny jako při šetrném praní a párání. Barevné kombinace, rukáva jedna, ručaj druhá, rolák z třetího svetru a nový origický oděv je na světě. Za moc třetí, je bytelnější než to tragické vlákno, kterým shijete své oh-děvy. Stroje nepotřebuje, znalosti nepotřebuje, pomoc nepotřebuje; všechno je jen špendelík...

 

Mr Blu nevystihl užít poneřádně své ideeee. Po-před-kračoval jednoho šmourného dne ve své obvyklé cestě po hlavách kamenných dospělých koťat, jež smáčel čekaný déšť. Že kočky kapky a kapi*ky vody nesnášejí a proto byly taky nekvalitně že zasazeny do pod-záporného-kladu, vyvrátily se a pan blad uklouzl. Spadl na záda. Po sobě měl kabát z kožichu, ve kterém se ostré chlupy praly s ostrými špendlíky; na zádech několikrát seshit špendlíky. Špendlíky právě vzdávaly svůj nerovný odpas se stonásobným množstvím chlupů, vztyčilily se a neshodou nehod zabodly se Astronautovi w rokli do zad. vy(ty)-he(she)-knul a dokonal, skonán svým svíracím spendlíkem.


1 názor

...t.

obluda
14. 06. 2005
Dát tip
hmm... zaujimave.. nieco mi to pripomina a ked zistim co, tak sa vratim :) zatial tip

johanne
14. 06. 2005
Dát tip
díky :)

Alojs
21. 05. 2005
Dát tip
Není to první takovéhle dílo, které od tebe čtu. Vím, že se v podobných věcech vyžíváš, takže nijak nepřekvapen (:-)) ti přidám na kredit 13. hvězdičku. bavil jsem se.

Ty máš fuckt talent! Zaujala jsi mě . .. . .

nickey
03. 11. 2004
Dát tip
*

johanne
04. 05. 2004
Dát tip
děkuju :))

romantik
03. 05. 2004
Dát tip
halúz:)*

johanne
01. 04. 2004
Dát tip
gadeiros: Lennon je prostě dobrej :))... a psát tímhle stylem mě fakt baví... moc moc :D

Gadeiros
30. 03. 2004
Dát tip
Naprosto skvělý. Ten Lennon z toho je cítit, ale zase ne moc na to,aby to nebylo původní. TIP

Danny
23. 03. 2004
Dát tip
jé, to je roztomilý a taky pěkně hustý, nápaditý a vůbec moc líbí tohle si přidám do Výběrečku jestli nevadí... *******

johanne
23. 03. 2004
Dát tip
nevadí, naopak díky *:)

Seregil
09. 03. 2004
Dát tip
Perfektné...

aramis
08. 03. 2004
Dát tip
avizujem :)

maia
08. 03. 2004
Dát tip
zvlastne * + poulicny klub

johanne
08. 03. 2004
Dát tip
:))) díky moooc

Bucca
28. 02. 2004
Dát tip
tak to je šou!TIP

aramis
25. 02. 2004
Dát tip
:)

johanne
24. 02. 2004
Dát tip
díky díky díky :)) O:)

aramis
23. 02. 2004
Dát tip
tak teda toto je tak greit ze az neviem co povedat, fakticky uzasne... :) TIP... NEJ

Veritas
12. 02. 2004
Dát tip
*

h_a_r_r_y
06. 02. 2004
Dát tip
Hustý! Takový hezky praštěný a neobvyklý. Za to máš tip!

Arien
28. 01. 2004
Dát tip
:)))) šílené, trochu mi to připomíná takový ten styl, co se píše pro malé děti, víš, když tam místo některých slov děláš obrázky, ale spíš jako hříčky.... no, tip:))))

johanne
28. 01. 2004
Dát tip
hm, upřímně, měla jsem zrovna rozečtený nanebepění od lennona (což jsou fakt perfektní nonsensy :)), tak mě to trochu inspirovalo :D každopádně dík moooc

Adam_G
19. 01. 2004
Dát tip
Až na některé chyby - spisovné (samozřejmě u některých chápu jejich důležitost) a opomíjené rozlišování Velkých a malých písmen, která mají za následek pocit slitého textu je Tvé dílko úžasné. ..horu mount, komínů a továren, po hlavách kamenných dospělých koťat... Rozhodně tip.

johanne
19. 01. 2004
Dát tip
jo, díky :D, ty velký písmena opravím co nevidět

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru