Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Recenze mojí sbírky

28. 07. 2000
0
0
6187
Autor
Merle

Tuhle recenzi jsem dostal mailem, po vydání mojí sbírky Básničky pro kočku (volně k dispozici na avalon.misto.cz)vydané elektronicky na

mike
20. 11. 2000
Dát tip
Tak z tohodle mě šel trochu mráz po zádech. Jediný, v čem jsem byl s tím člokem za jedno byl názor na Posledního romantika. Doufám, žes z toho nebyl nějak smutnej (i když si myslíš, že ten člověk má částečně pravdu). Z celé té recenze jsem si všímal hlavně jazyku jakým je psaná. Podle mě je to pán (asi tak 40), který toho literárně až tak nedokázal, a proto tě kritizoval za věci, který ve dvaceti dělal taky (!!!). Osobně mám taky jednu podobnou zkušenost - ten člověk asi vůbec nepochopil, o co ti v poezii jde. Je to nějakej podivín, co má v puse jenom epizeuxis, anafora, epanostrofa a podobně, ale nedochází mu smysl. Nemůžu samozřemě nikomu nic zakazovat, jen mě mrzí, pokud se takovíto lidé dostávají na Písmáka, myslím, že dost dobře nechápou, o co tu jde. Asi se na něj taky mrknu, ta próza by mě celkem zajímala...

Prokletí
17. 10. 2000
Dát tip
*Recenze mojí sbírky: co říci po kritice a Břízovi...studně mlčím... rozhodně mi příjde důležitej postřeh o tvé schopnosi epiky, není to vlastnost nijak obvyklá.... m.

Bodlak
01. 08. 2000
Dát tip
Tahle kritika me insirovala k prozkoumani tve sbirky....hezky zpracovany web. Nektery formy jsou trosku prekombinovany, ale jinak moc hezky, nektere obraty zaslouzi odiv, jine usmev, ale vcelku tleskam rucickama. Musim si to jeste prostudovat blize. Chce to nekolikrat precist. Kazdopadne pan kritik se snazil byt nesmlouvavy, ale myslim, ze muses jen ocenit, ze se nekdo tak do hloubky venoval tvym basnickam treba pro kocku, ci pod psa..))))

Merle
31. 07. 2000
Dát tip
hň hň hň, s tou slávou to nebude tak hrozný... do dneška se prodal jeden výtisk, a to asi ještě náhodou šlo mi hlavně o jakousi ukázku kritiky z vnějšího světa... Klárka: ty máš teda pamatováka... protože nicky nejdou mazat (akorát se automaticky zobrazuje seznam lidí přihlášených jen v posledním měsíci), zjistil jsem, že ten druhej je Tulli. BTW: koukám, že jak jsem v prologu zprasil ten odkaz zmizela ještě věta, že s obsahem kritiky v celku souhlasím...

Bříza
29. 07. 2000
Dát tip
Nu-Merlí: když jsem kritiku dočetl, nedalo mi to a sjel si také tu jmenovano sbírku - a potvrzuji: leccos na té kritice je (věřím že dneska bys to technicky zvládnul líp...). Kritik však opominul (z mého pohledu) vyzdvihnout Tvůj epický talent. Ty děje (a to i v milostných) jsou skvělý - zřejmě mnohé ze života. A je moc příjemný, že i evidentně bolestivý pubertálně-adolescentní zážitky Tě vedly k nadhledu a humoru...já to v tomhle věku zvládal hůř (- byl jsem starej patetik ... :c). Osobně se mi nejvíc líběj závěrečný "kočičí a myší" pro jejich lehkost.

Cyndi
28. 07. 2000
Dát tip
eh... ;-)

Vio
28. 07. 2000
Dát tip
tý brďo :-)

Merle
28. 07. 2000
Dát tip
ech vydané elektronicky na www.neknihy.cz.

suva
28. 07. 2000
Dát tip
no před tímhle pánem se budu raději elektronicky maskovat

Count
28. 07. 2000
Dát tip
Nemám rád "profesionální" kritiky. Jen by mne zajímalo, jestli tento pán taky neco v životě napsal.

Proud
28. 07. 2000
Dát tip
Merle uvidíš, sláva Tě nemine. Ale vážně, já si myslím, že můžeš být rád za tu kritiku. Je to poměrně solidní ohlas, který si můžeš v klidu promyslet (třeba nakonec dojdeš k tomu, že se úplně mýlí - to je jedno). Countovi: No minimálně napsal tu kritiku (dobrý básník nemusí být dobrý kritik a naopak). Já nemám rád hloupé a zlé kritiky, a to tahle snad není (čímž nechci říct, že s ní souhlasím).

nicka
28. 07. 2000
Dát tip
ech, ech, takhle dlouhý věci nikdy nečtu sorry. Začátek mi stačil, a proč to sem jako píšeš

Jákob
28. 07. 2000
Dát tip
jo jo budeš slavnej :o))

O.S.to6
28. 07. 2000
Dát tip
Zajimavy.

Klárka
28. 07. 2000
Dát tip
myslím, že to není profesionální kritik jméno "František Hrabal" se objevilo i tady na Písmákovi, vím to díky tomu, že se tu objevilo dílko nazvané "Klárce", takže jsem si ho pochopitelně přečetla a koukla se na jméno¨. Nick to byl tuším "Tulian" nebo tak nějak. Jenže záhy zmizelo dílko i nick. Počase se objevil nový nick se stejným jménem (František Hrabal) a teď jsem ho nenašla, bylo to podobné tomu Tulianovi, ale nějak zkrácené, už nevím... a zase jen jedno dílko, taková milá próza, pamatuji si ji jen mlhavě, končilo to nějak s "vůní Sabatini" (asi to píšu blbě, ach ta cizí slova) Merle, gratuluji k neknize :-) Doufám, že jde na odbyt :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru