Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční

28. 07. 2000
3
0
1508
Autor
Bludička

Čekám, až bude ráno. Většina pacientů ještě spí. Paní S. se vzbudila zase přesně ve tři hodiny a sprostě na mně vymáhala cigarety. Byla jsem dost otrávená z toho, že nespí, protože to vždycky znamená, že vzbudí půlku oddělení. Teď je ale už dobrou chvíli zavřená na kuřárně a vdechuje aspoň kouřovou atmosféru. Takže mi čas plyne pomalu a klidně dál. Obešla jsem všechny pokoje a konečně jsem se mohla začíst do Lidovek. Pak jsem si ale zase vzpomněla na V. a tak si tu tak potichu brečím. Kdyby mě tak někdo viděl. Ubrečená sestřička na psychiatrii. Tady dávají na každou slzu vydatnou dávku prášků proti smutku. Začíná svítat. Za dvě hodiny mě přijdou vystřídat. Začne zase ten běžnej každodenní šrumec, kterej pro tentokrát zaspím. Pokud se mi tedy podaří usnout. Stejně by mě zajímalo, co S. na té kuřárně tak dlouho dělá, když nemá cigára. Ale nemůžu za ní všude pořád chodit. Paní K. už taky pobíhá po chodbě, protože prý jí na pokoji někdo chrápe. To chápu, to by mi taky vadilo. Konec se blíží. Teď už jen chybí napsat, kdo nespal, kdo brečel (třeba já, ale to nikoho zajímat nebude), kdo byl sprostej, kdo moc mluvil, kdo málo mluvil a všechny tyhle věci. Je ráno. Pro většinu lidí začíná den, já jdu na pár hodin umřít. Ať se zase chvíli stará někdo jinej.
guy
17. 12. 2005
Dát tip
tohle je moc pěkně napsaný ... a je zvláštní, jak některý bludičky sem tam zabloudějí někam, kde se jim dobře depresovalo ... asi už jim je dobře ... :-)

UchoVoko
09. 02. 2003
Dát tip
Každej jsme občas na dně, ale osobně jsem radši když si toho ostatní nevšimnou, protože bych nechtěl zkončit tam u Vás, i když jestli bys měla službu právě Ty, tak bychom mohli pokecat, jenomže pak bys do spravy musela napsat ž U. kecalo a už by mne nepustili.

Tracy
31. 07. 2002
Dát tip
Tak jsem rád, že dělám, co dělám. Hodně štěstí :-)

Merle
31. 07. 2000
Dát tip
drsné...

Yeziiinka
28. 07. 2000
Dát tip
Musím uznat, že ač se mezi těmi churavými také denně pohybuju, s psychiatrickými pacienty zkušeností moc nemám...držím ti palce, ať tě moc nevysajou! :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru