Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Večerní ztráta soudnosti vedoucí k soudným závěrům

28. 07. 2000
10
0
6522
Autor
Yeziiinka

listopad 1996 ...takže z archívu :o)

Zas tě hledám

Tápu v kleci

Mám na tebe otázku

Snad tě najdu

Odpovíš mi

Má se zemřít pro lásku?

 

Smrt je ztráta

Milé bolí

Je to pomsta nevinným

Mám-li zemřít

Pak až tehdy

Kdy už tebe neraním

 

Není těžké Vinit druhé

Před tím ale unikám

Já chybuji

Nejsem stálá

Rodím se a zanikám


Toscana
14. 07. 2005
Dát tip
I tobě krásný dny - pokud z nich pak vzejde další dávka veršů, které fakt moc ráda čtu - to není žádné medomazačství a lichomecení, prostě právě to, co píšeš, oslovuje cosi v mé hlavě a prima to tam vždycky pošimrá. Ber to prostě tak, že každá poezie si najde svého čtenáře, taky ani z klasiků nemusím všechny a k některým si chodím pro sílu, když mám pocit, že mi ta moje jaksi začíná luftovat do vakua. Že mi to, co píšeš, právě "sedí" a že mi s tím je dobře? No bozi vědí, kdo za to může (možná obaleč modřínový :o))) ). Na to moje neumělé koketování s poezií se radši ani nekoukej, omdlíš a nevstaneš a já si ¨pak nebudu mít kam chodit číst nové věci. ;o)

Yeziiinka
13. 07. 2005
Dát tip
Tos, já Ti opravdu hrozně děkuju. Za ten všechen čas a shovívavost a vlídnost a tak vůbec, Ty víš. Člověku to prostě nemůže nedělat dobře, když se mu někdo věnuje a ještě je na něj takhle hodný. Vzalas´to opravdu špatným směrem, ty první jsou spíš srandovní než cokoli jiného, ale nelze se divit, psala jsem je v -nácti (v tomhle případě šest-) a to je omluvou pro cokoli. :) Ještě jednou díky, nechci, aby to vypadalo jako "když Ty mně, já Tobě", ale co nedříve se zaběhnu podívat k Tobě, jsem na Tebe zvědavá... no, takže to asi bude přesně tak, jak nechci, aby to vypadalo :))) Krásný dnešek a nejen ten.

Toscana
12. 07. 2005
Dát tip
líbí - ale já ty tvoje básně tady brala zdola nahoru v tom seznamu a tak myslím můžu říct, že čím jsi zralejší, tím je to lepší, proti času by se asi chodit nemělo, to pak smrdí černou dírou. Ale ono i v černé díře lze asi najít krásu, když ty jí tu rozdáváš tolik. Rozhodně tip

Je to takové rozhodné/nuté, zajímavé, má to i rytmus. típ *

Janis
27. 01. 2001
Dát tip
*

Yeziiinka
24. 12. 2000
Dát tip
Moc vám děkuju, hlavně za ta milá povzbuzení...dík, Yez.

ruby
17. 12. 2000
Dát tip
Asi jako cavalera. milostna poezie me vetsinou neoslovi ale tehle se to povedlo k cemuz ti gratuluji a za coz ti dekuji!

Cavalera
17. 12. 2000
Dát tip
I já se přidávám k chválícím, neb zajímavých básniček o lásce není mnoho - TIP

Yeziiinka
05. 11. 2000
Dát tip
Děkuju...já...- príma pocit, asi Vás tu mám ráda.

Ostrich
04. 11. 2000
Dát tip
Ano, ten poslední verš je to pravé. Rýmů, nebezpečných slov a pravidel se neděs. Poezie není žádná disciplína, kde by byli rozhodčí a dopingové kontroly, i když kdysi byla na olympiádách. Piš, jak se ti to zdá být v danou chvíli správné. Sama po čase poznáš, co zní jako nepovedená rýmovánka v pokleslém časopise pro děti a co má v sobě náboj, který tě i po čase znovu osloví. Někdo chytí formu hned, někdo se k ní pročetl, někdo se k ní musí propsat. Důležitý je obsah, chuť a síla přemýšlet pořád dál - a to ti podle toho posledního verše nechybí. Tip.

hermit
09. 10. 2000
Dát tip
Líbí, dávám Tip

Carodej
25. 09. 2000
Dát tip
Já to teda na tip vidím:o) Zvlášť poslední verš mne dorazil až k tomuto rozhodnutí:o)

Miroslawek
25. 08. 2000
Dát tip
viz Meřle

Yeziiinka
25. 08. 2000
Dát tip
Mroslawek: viz Yeziiinka -> Merle. :)

alina
04. 08. 2000
Dát tip
Moc pěkné. Hlavně mne oslovila ta druhá sloka. Hodně je o jednom mém osobním vnitřním pocitu.I když asi ve zcela jiném kontextu než je to tady. Mimochodem, mám dotaz, o čem jste se to tady bavily jako o "embargu na slova,..". Jsem tu skoro nová a tak netuším o čem je řeč. Zajímá mně to. Povězte lidé dobří, prosím!! Tip!

Yeziiinka
01. 08. 2000
Dát tip
:) Merle: Díky.

Merle
31. 07. 2000
Dát tip
ikdyž hezké... na tip to nevidím

Jákob
30. 07. 2000
Dát tip
....nic si z toho nedelej, pro mne je to spanelska vesnice taky :o)

Yeziiinka
30. 07. 2000
Dát tip
Kalinka: Díky. Naštěstí jsem tenkrát opravdu nemohla mít potuchy o Lyrykově "embargu" na stovky používatelných slůvek...Ale stejně - obávám se, že nebudu schopna se "nebezpečným slovům" vyhnout ani dnes :))) Jákob: díky, hned se tu cítím líp :)

Jákob
29. 07. 2000
Dát tip
zajimavé .. hezké (*)

Yeziiinka
29. 07. 2000
Dát tip
Děkuju, hlavně ty tipy - pro mě hrozná cennost...

jester
29. 07. 2000
Dát tip
Trochu sis o nej rekla.. ale myslim že ho zasloužís..v ostatnich Tvých basničkách.. snad trochu více pozornosti rytmu a verši..

Yeziiinka
29. 07. 2000
Dát tip
jester: Tak to jsem ale nechtěla, žebrat o tipy. :o( Už to nikdy neudělám! Teď se odcházím stydět někam do koutku a také běžím nad své ostatní (rádoby) veršíky a očima absolutního laika v oblasti teorie a zásad tvorby poesie (koncentrovaný amatérismus :o))) ) se budu snažit hledat všechny ty zapeklitosti s rytmem atd. Moc děkuju.

kalinka
29. 07. 2000
Dát tip
oslovuje mě to, ale to bude asi tím, že se tam lze nalézti .... ještě, že máme všechna ta slova "lehkou" analýzou zdejšího jednoho písmáka rozškatulkována téměř na "jedlá" a "nechtěná" k dispozici dle vlastního výběru. Sice ku konci mám stejný hokej ve vypovídající hodnotě informace jako tomu je i v životě - povětšinou - ale i tak dávám tipečka za drknutí o strunku někde uvnitř Kalinky:O))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru