Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přání do nového roku

31. 12. 2003
1
0
2890
Autor
Hanca

Ahoj všichni písmáci! Žádná velká moudra neznám, jen jsem Vám chtěla poděkovat, že tu můžu mezi Vámi být, bylo mi v posledních pár měsících hodně na nic a mohla jsem se tady projevit svým psaním. Také moc děkuji za všechny  kritiky, které jste mi poslali. Myslela jsem, že vím o čem chci psát, ale nějak se mi to nedaří realizovat. Mám období stagnace. Myslela jsem si, že mám v hlavě celé knížky, ale nějak se nedokážu vyjádřit,  nějak se sama v sobě nevyznám. Pevně doufám, že bude lépe. Úplně všem přeji hodně zdraví, štěstí a lásky. Víte jedno moudro povím, ale asi ho zná každý. Nejdůležitější v životě je zdraví, když to není, není nic, a tak buďte všichni zdrávi a mějte se rádi. Nejhorším zlem mezi lidmi jsou peníze, závist a faleš. Peníze kazí lidi. Teď bude hůř! Všechno se zdraží a ti, také mezi ně patřím, co neberou moc velkou výplatu, na tom budou dost špatně. Nevím jaký režim je ten správný, ale myslím, že v každém jde o boj o přežití, ten kdo nemá lokty, je moc hodný a ohleduplný, má se hůř. Spoustu lidí má velké znalosti a přesto málo financí, společnost přeje podvodníkům, ale to je tak,  spravedlnost nikdy nebyla a nebude, jediné spravedlivé na světě je, že nám odměřuje každému stejně čas a každý jednou umřeme. Co bude potom? To neví nikdo. Jsme jen smrtelní tvorové jako všechna zvířata a patříme do přírody, kterou ničíme hlavně pro peníze. Proto vyzývám všechny o návrat ke starým zvykům a k přírodě, tam patříme! Pokud něco nezačneme dělat pro její ozdravení, tak brzy bude konec světa. Všechny zbraně bych zrušila, ale není to tak jednoduché. Sami nezmůžeme nic. Tady v Plzni se chumelí, bude nadílka - sněhová. Z takových věcí by se měl člověk radovat. Vždyť nakonec co potřebujeme k životu? Je to málo, teplou postel, něco teplého do žaludku a vykonat své tělesné potřeby. Ten kdo je bohatý,  také často nebývá šťastný. Štěstí je o lásce,  lásce k lidem, zvířatům a všemu živému. Plýtváme věcmi. To také není moc dobré. Už nebudu poučovat nemám na to právo, ale věřím, že v mých řádcích je kousek pravdy. Tady z Plzně na sněhové vločce ať přiletí k Vám všem kousek štěstí a buďte veselí!
Škoda, že jsem nečetl dřív. Je upřímné a to beru jako veliké plus. Byť s něčím třeba nesouhlasím. Hodně štěstí.

Lancelott
01. 01. 2004
Dát tip
Ahoj Hančí, díky moc za přání. Dost se mi líbilo. Krásná slova a hodně moudra v nich, i když si to možná nemyslíš. Důležité je, abychom aspoň my, Písmáci, co se máme rádi, drželi pohromadě. I když Václav Havel nebyl bůh ví jaky prezident, měl pravdu v tom, že "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí." Vždyť už Tublatanka kdysi dávno zpívala, že "Pravda vítězí, pravdě čas nevadí..." A teď ještě snad takový malý fórek: Zdraví je sice pěkná věc, ale já Vám všem přeju hlavně štěstí. Na Titanicu byli taky všichni zdraví a jak nakonce dopadli:o)) Krásný Nový Rok všem:o)

Elyn
31. 12. 2003
Dát tip
Díky za přání:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru