Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

souboj_kostí

Výběr: Igor_Indruch, Paranoicus, malej_blazen
01. 01. 2004
19
1
9940
Autor
Abyss

„Její tělo, drsná bitva kostí“

 

Isis seděla na prahu vlastní skutečnosti a rozjímala nad svými démony. Vlezla pod deku a snažila si zahřát ruce. Vedle ní ležela malá noční můra a třepotala hnědými křídly.

– Zabij jí!, radili démoni a jeden z nich jí z dychtivosti zaťal černé nehty do kůže.

Isis koutkem oka pohlédla na okřídleného tvorečka, který ležel na zádech a poulil tisícem svých šedých očí. Kdyby mohl, snad by i bzučel, ale snižovat se na úroveň mouchy bylo pod jeho důstojnost.

- Vleze ti do hlavy a budeš se zase topit v ohni, vykřikoval démon.

- Bude tě stíhat stihomam, ječel druhý a všichni se zajíkavě rozesmáli.

Venku se stmívalo a do pokoje se náhle vkradl zhasínající démon. Stál na okně a držel se rukama za kotníky. V prázdných očnicích se mu míhaly proužky dýmu. 

Jeden z démonů se Isis zapletl do vlasů a vytahoval jí pramínky z hlavy. Na krvavá místa na hlavě pokládal dlouhý nachově rudý jazyk a přitom se mu oči leskly žlutým hnisem. Isis se snažila sundat démona z hlavy, ale jen se převrátila a spadla z postele. Křičela na smějící se démony, ale něměli z ní ani trochu strach. Zhasínající démon se přikrčil a vypařil se. 

Do potemnělé místnosti vstoupila sestra a sledovala Isis, která se válela po zemi a vytrhávala si z hlavy trsy vlasů. Vyběhla na chodbu a začala volat na doktora.

 

- Isis, neboj se, slyšela hlas přicházející odněkud od jejích nohou, neublížíme ti. Chceme ti pomoci. Naším úkolem je zachránit tě. Proto jsi tu s námi, ochráníme tě před tebou samotnou.

Ztěžka otevřela oči a pohlédla dolů na doktorovy veliké kulaté brýle. Byla zamotaná do ledově studených prostěradel a nedokázala si konkrétněji uvědomit své tělo. Chtěla otevřít ústa a něco říct, ale místo toho pohnula prsty na rukou a rozevřela dlaň. Nad hlavou se míhaly zelené kachličky a slyšela supění smějících se démonů, kteří se chrčivě plazili podél stěn a popadali dech.

- Sestři, zavolejte slečnu Magdu, nařídil doktor někam za sebe a posunul si brýle na nose. Vložil si do úst hrot okousané tužky a rychle zamrkal.

Isis se trochu probrala a démoni rázem ožili.

- Má vysušené oči, hlásili a škrábali doktora černými nehty pod víčky.

Slečna Magda vplula do místnosti a v mdlém světle zářivek svítila její bledá pleť a dlouhé žluté vlasy. Usmála se na doktora a v nevysvětlitelné souvislosti zatočila hlavou.

- Podívejte se, Magdo, nařídil doktor a hrotem zamířil na hrbol z prostěradel na podlouhlém železném vozíku.

Magda se sklonila nad omráčenou pacientkou a dlouhou pinzetou jí nadzvedla víčka.

- Má je tam, pořád tam jsou, oznámila doktorovi.

- Co navrhujete?

Slečna Magda se naoko zamyslela a na tváři jí vyrostla připravená maska hlubokého zadumání. Potom zakroutila rameny a zamrkala směrem k doktorovi. Měla slabost pro dobré partie a tenhle doktor byl i přes svůj ohyzdný zjev stále ještě žádoucí a dosud příliš nepoškrábaný. Rty měl sice už hodně zpuchřelé od syntetických rtěnek ale měl dosud štěstí na pěštěné nehty.

Magda si mimoděk prohlédla své olejnaté výrůstky na prstech a prohlásila svěžím hlasem: - Mám gelové nehty, jsou jako z bavlnky. Pojďte blíž a povězte, jak se vám zdají?

Doktor se rozpačitě poškrabal na zadku a vyšpulil pusu do obdivného ‘o‘. Magdino posílené sebevědomí spěšně dodalo: - Mé oční stíny nebyly testovány na zvířetech.

Doktor se pokusil skrýt svoji nevoli, miloval týraná zvířátka, ale neodpustil si chrčivé opovržení. Magda se vyděšeně stáhla a svou pozornost vrátila k ležící Isis.

- Tedy, odkašlala si, navrhuji vyříznout jí sítnici. Stetoskop nám pomůže k jejich identifikaci a pak je můžeme jednoduše vytlouct z hlavy. Pacientka sice tak náročnou operaci nepřežije, ale práce psychiatra by mohla být asi na padesát procent úspěšná.

- Slečno Magdo, zvýšil doktor hlas do důležitosti, a jste si jistá, že tam opravdu jsou?

- Naprosto, pane doktore, odpověděla nejistě.

- Dejte jí tedy injekci, uspíme ji, nasvačíme se a operaci provedeme.

 

Magda zůstala s Isis o samotě a tak si sedla na židli a čekala, až se doktor nasvačí. Démoni jí očuchávali vlasy a Isis odpočívala v chladnoucích prostěradlech. Z rozhovoru pochopila, že jí chtějí odstranit démony a byla ráda. Těšila se, že se jich zbaví a doufala, že se doktor nezadusí kůstkou v rybím filé. Byl tak dychtivý do pojídání mrtvých masíček, že se nejednou zadusil kůstkou nebo uškrtil vařenou tepnou. Nic z toho se však dnes nestalo a doktor byl zanedlouho zpátky.

Slečna Magda připravila nástroje a stoupla si nad mrkající Isis.

- Počkejte, Magdo, jakto že pacientka nespí?

- Nevím, pokrčila Magda rameny, asi se jí nechce spát.

- Chudáček můra, pomyslela si Isis, slečna Magda ji asi probodla tím špičatým podpatkem, aby zase získala ztracenou přízeň doktora.

Doktor trochu svraštil obočí, ale Magda se chopila pinzety a zanedlouho se dostala na oční pozadí, kde se proháněly stíny desítek démonů. Slečna Magda zajásala a vrhla se odstranit spleť sítnice. Démoni vyskákali jeden po druhém z  hlavy Isis a ušima, nosem a ústy se drali do hlavy slečny Magdy.

Doktor se zamyšleně podrbal v zátylku.

- To je už počtvrté. Někde musí být chyba, přemýšlel doktor, zatímco odnášeli vřeštící Magdu na pokoj.


1 názor

DarkMind
14. 08. 2006
Dát tip
Rozhodne... -t-

Nicollette
17. 02. 2006
Dát tip
huh :-)) ten konec je vyloženě vypečenej *

...hustý...

Liavra
08. 05. 2005
Dát tip
Je to hodně dobré. Jsem ráda že se Isis těch démonů zbavila.

Markel
08. 05. 2005
Dát tip
No, to je síla - T

Abyss
09. 02. 2005
Dát tip
empty_ ty si teda ftipny! :)))))

Empty
05. 02. 2005
Dát tip
Miluju tě:-)***t

Heulwen
26. 01. 2005
Dát tip
Bezvadný! Zvlášť povedené jsou: „olejnaté výrůstky na nehtech“ A všechny postavy vypadají moc zajímavě… s nočníma můrama mám vlastní zkušenosti, ale docela by mě zajímalo, z jakých sfér pocházejí ti parazitující démoni? :-) *tip a klub

tonyarrow
26. 01. 2005
Dát tip
Chudák Magda... a mě byla s těmi stíny netestovanými na zvířátkách tak sympatická! :)

Abyss
26. 01. 2005
Dát tip
dekuju vam :) koukam ze vas to zaujalo :) to sem rada ozivili ste dalsi zapadlou povitku (aspon pro dnes)

krasna!!!!!!!!!!!!!! nej.....

Dr_Lecter
29. 05. 2004
Dát tip
atmosféra super, ten příběh trochu ulít, ale to zvládnnu...T

Dolente
24. 05. 2004
Dát tip
Zajímavý. Líbilo. TIP Mimochodem, proč se jmenuje Isis? :o)

Notreal
22. 05. 2004
Dát tip
nevím čím to je, ale Tvoje povídky člověka dokážou úplně pohltit...klub

A šup tam s tím !!!

Abyss
01. 04. 2004
Dát tip
Igore_Indruchu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ty ses v redakci?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

johanne
21. 02. 2004
Dát tip
zvláštní a zajímavý... :o ten konec mi moc nesedl, ale jinak - atmosféra perfektní, skvěle zpracovanej nápad :)

katugiro
14. 02. 2004
Dát tip
uff! * četl jsem to dlouho a pěkně si představoval všechny ty démony, ó... ledově chladná prostěradla, do kterých se balí pacienti, jsou ohřívána tělesným teplem, tedy nechladnou :)

Isilme
29. 01. 2004
Dát tip
nádhera.....

FLO
29. 01. 2004
Dát tip
Tohle mě fakt dostalo, moc hezký. K tomu už není co dodat. tip jako blázen :) *

Dirty
03. 01. 2004
Dát tip
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ nemám slov

Trochu na to třeštím oči ale radši je zavřu aby mi tam nenaskákali ty potvory...Je to šílený ! :-) *

pozorovatel
02. 01. 2004
Dát tip
To je ale hnusná povídka, takže tip. Atmosféra, nápad i zpracování se mi líbilo, i když mi to někdy přišlo přehnaný. Ten konec mě i pobavil, ale ne moc:) Souboj kostí se mi právě že líbil. Mám pocit, jakobych to už někde slyšel.

Seregil
02. 01. 2004
Dát tip
Velmi dobrý.. klub

Povedená taškařice! Zlepšuješ se, Abyss. Jen tak dál TIP.

Sunmoon
02. 01. 2004
Dát tip
No, nevim, zda se zlepšuje...řekla bych, že udržuje úroveň...jako vždy vysokou...

fungus2
01. 01. 2004
Dát tip
Je to povedené. TIP

Proč souboj_kostí? Je to čtivé, ale na mě hnusné...nevím, jestli zvracet nebo tak něco... Sama jsi napsala, že je to účel...takže se ti povedl. Podle mě tam není moc zbytečných slov, takže jsem to zhltla...jako malinu, psala jsem to tak, že? :)

yoyo
01. 01. 2004
Dát tip
nevim, no....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru