Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Santa & Claus

03. 01. 2004
5
0
2865
Autor
h_a_r_r_y

,,Tak, kdo je další na seznamu? Éé, jo tady. Mladý pán Leošek P. Hoú, hoú, hoú, dárky se nesou'' Létací saně do kterých je zapřaženo šest sobů přistálo na střeše rodiného domku. Santa Claus vylezl ze sání a přes záda si přehodil objemný pytel ,,Uf letos byly ňáký moc hodný! kdepak je tady komín?'' Rozhlíží se ,,Á tady ho máme'' zamíří k jižní straně střechy. ,,Ech uf á, jau blbej komín!'' snaží se vylést na komín. ,,Tak sakra na seznamu mám ještě 21 domů, nemůžu se zdržovat!'' Asi za minutu nepřetržitého hekání a supění se Santovi podaří vylést na komín a sednout si, ,,tak to bysme měli. Proč dělaj tak vysoký komíny?'' Chvíly seděl, pozoroval hvězdy a přemýtal proč dělá svou práci, načež se spustil do komína. Za sebou stáhl pytel s dárkama. ,Tydle okamžiky na svý práci nejvíc nenávidim, když padám do blbýho komína a zvlášť takhle vysokýho! Už zase mám závrať.' Přemítal během pádu, když ho najednou cosi překvapilo. Uvědomil si, že už nepadá. ,,Co se stalo? Že by levitace? Přemýšlel nahlas. ,,Auuuu, posranej pytel!'' zařval, když na něho dopadl pytel s dárkama.

,,Moc chytrej asi nejseš, co? Ale to nevadí, už jsem si s nikým hrozně dlouho nepopovídal. Naposledy s jednïm broučckem co mi vypadl z vousů. Ale byla to trochu moc jednostraná konverzace.'' Ozval se druhý hlas odněkud ze zdola.

,,S-s-sakra já se lek! Kdo-o seš? A co tady děláš? A co se stalo? polekaně vykoktal Santa.

,,Jsem Santa Claus, jako ty a zasek sem se tady minulej rok. Jako teď ty hlupáčku!''

,,Aha, skvělý, tak aby bylo jasno, do tý doby než se odtud dostanem, nebo jeden z nás umře, já budu Santa a ty Claus! Jasný?'' vylekaný tón hlasu se změnil na rozkazovačný.

,,Jak si přeješ Santo. Ale já si myslím,že se odtud nedostanem!'' odvětil klidně Claus.

,,Jak to? Už si to zkoušel? Přece nás tady někdo musí najít a vyprostit, ne?'' Polekaný tón.

,,Zkoušel sem všechno: kopat, kousat, křičet, plivat, ale nikdo mě nanašel. Tak sem se dočasně zbláznit z osamění. Přešlo mě to dnes. Myslíš, že budeme kamarádi?'' Claus nasadil jemný tón.

,,Ale to přece není možný, kurva, copak tady mám chcípnout? A co moje žena a děti? Doprdele! Doprdele! Doprdele!

,,Nebuď sprostý, nemám to rád! Já už tady přes rok bydlim a nestěžuju si. Je tu soukomí a roste tady spoustu komínových plísní. Nejlepší jsou ty modré! Ty máš ženu a děti? Ale to je škoda, i když je to roztomilé!'' zklamaný tón.

,,Cože? Škoda? Proč?'' nechápavý tón

Chvíle ticha.

,,To snad ne!!!! Jestli na mě šáhneš tak tě prokopnu zdí! Ježíši Kriste, to snad ne! Bejt uvízlej v komíně s teploušem a ještě k tomu žrát plíseň! Proč já? Co sem komu udělal? tón Santova hlasu byl nedříve udivený pak šokovaný dále rozlobený a na konci tiďe trpitelský.

,,Ale no tak, já ti nic neudělám. A nepropaguj konkurenci!''

,,Cože, co to zase mektáš?''

,,Řekl jsi, cituji: 'Ježíši Kriste' a Ježíšek je konkurence, ne?'' Vysvětlil Claus.

,,Aha a jo. Sorry. Hele a kde sou tvoji sobi?'' Omluvný tón.

,,No jo, vidíš, já na ně úplně zapoměl! Buď chcíply, nebo odletěli. Ale spíš odletěli. Jako teď tvoji. Heh'' řekl posměšně Claus.

,,Néééééééé, sobíčci moji, vraťte se! Zoufale vykřikl Santa.

,,Smůla, já říkal, že se odtud nedostanem! Hihihi.'' úlisně se zasmál Claus. ,,Koukni se do tvýho pytle s dárkama, jestli tam nebude něco užitečnýho.''

,,Necháš toho? Mám ženu a děti! Kouknu se tam zejtra, teď nemám náladu. Začíná sněžit. To asi nebude dobře, co?'' zeptal se Santa

,,No podle toho jak se to veme. Bude tady ještě větší zima, minule mi upadali prsty na pravé noze. Bolelo to, ale aspoň jsem si měl s kym povídat!''

,,Aha'' Odpověděl tiše Santa. ,Copak asi dělá rodinka? Možná spí a čeká na mě, ale já nepřídu, trčím tady v komíně s šílenym homosexuálem a musim jíst plíseň.' říkal si v duchu Santa.

,,Na mě káplo, copak to tam děláš?'' Ozvalo se ze zdola.

,,Do toho sněhu začalo pršet.'' zamáčkl slzu Santa.

,,Aha to je blbý. Namrzne to na nás. I když hlavně na tobě!'' Optimisticky se ozval Claus.

,,Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!'' Zaúpěl Santa.


h_a_r_r_y
01. 03. 2004
Dát tip
kuju:-)

h_a_r_r_y
26. 02. 2004
Dát tip
Díky Ti.

Elanor
26. 02. 2004
Dát tip
Není za co, je to moc mkoc povedený takový lehký vyprošťovák po kocovině z depky...

Elanor
24. 02. 2004
Dát tip
moc moc povedený a káplo mi to do noty ,když teďka čítám tce prasátek, v(d)ěčné téma, ale máš*

Elanor
24. 02. 2004
Dát tip
moc moc povedený a káplo mi to do noty ,když teďka čítám tce prasátek, v(d)ěčné téma, ale máš*

h_a_r_r_y
19. 02. 2004
Dát tip
Ooooo, díky Johanne!

johanne
17. 02. 2004
Dát tip
geniální :) t* Je tu soukomí a roste tady spoustu komínových plísní. Nejlepší jsou ty modré! ... Nepropaguj konkurenci fakt úžasný :D

sethie
07. 02. 2004
Dát tip
Smích........ .......T.

h_a_r_r_y
08. 01. 2004
Dát tip
Díky za * chicku!

Chick
07. 01. 2004
Dát tip
Naprosto dokonalý... *

snoof
03. 01. 2004
Dát tip
*** T

Dero
03. 01. 2004
Dát tip
To je ale blbost ... ;o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru