Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sonet o otrhaným harlekýnovi

Výběr:
29. 07. 2000
6
0
2764
Autor
misan

Jednou večer cestou z kina /vítr byl studený a trochu pršelo u jedné z luceren jsem tě políbil na čelo/ potkali jsme harlekýna Byl celej otrhanej Cáry z něj visely zmámený rumem se kymácel po ulici řeklas mi Podívej! Podívej na opici! Kdo jste to božínku jakživi viděli? V tom mě ten harlekýn odtáhl stranou zašeptal Poslyš Nemáš na vybranou Každá holka tě jednou odkopne! Koukni se na mě Bejval jsem jako ty žehlená košile Značkový kalhoty Dopadneš stejně Ať chceš nebo ne…
Janis
12. 05. 2001
Dát tip
*

Lampář
27. 12. 2000
Dát tip
:o)

Yeziiinka
01. 08. 2000
Dát tip
Krásná...hrozná. Tip.

Klárka
01. 08. 2000
Dát tip
hmmm, já si dovolím opačný názor, to zpracování, volba veršů, rytmika, ... ne, ne, ať se snažím, jak chci, tak tenhle sonet považuju spíš za nezdařilý, myslím, misane, že máš na víc, na mnohem víc, zkrátka a dobře... mám-li být konkrétní - volba výrazů, slov, jejich kombinace, rýmů, členění, interpunkce... přijde mi to jako záznam nápadu, kterej by se měl teprve předělat do něčeho, třeba do sonetu :-) Přijde mi to strašně nesourodé a ke škodě věci Jsou nesourodosti, který snesu (třeba hrušky s jabkama) a nesourodosti, který nesnesu (třeba zlatej kříž v bílém okně v jednom bytě v jednom paneláku v jednom nejmenovaným městě, na tý křižovatce u obchoďáku) Já bych asi nebyla tak krutá, kdyby to nemělo tolik tipů a chvály. :-) Ten nápad, zpracovat příběh včetně přímých řečí, vnitřní zloby někoho, kdo je údajně harlekýn, kdo pak všechno vidí černě, kdo ti věští zlou budoucnost... jo, asi to nemá vyvolat příjemné pocity, přesto všechno a nebo možná právě proto mi to přijde odbyté a na tvým místě bych tomu věnovala víc času. Odpusť :-)

Merle
31. 07. 2000
Dát tip
zbytečně dobrá...

Mahoney
30. 07. 2000
Dát tip
nechci nechci nechci :-)) (*)

Bříza
29. 07. 2000
Dát tip
jo -ta sedla..

Beren
29. 07. 2000
Dát tip
Jo jo! Ta je ze života !

arthamir
29. 07. 2000
Dát tip
přesně jak říká beren, ze života, a naschvál ze života...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru