Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A co to vlastně je ten Písmák?

18. 01. 2004
2
0
2077
Autor
reona

napadlo mě po přečtení kritik na jedno nicneříkající dílo...

V poloprázdné učebně (či snad poloplné, pro optimisty..) klape pár desítek prstů na pár klávesnic. A tu se mi vedle sedící podívá na monitor, překvapeně a s kapkou pohrdání se zeptá: "A co to vlastně je ten Písmák?"

Sakra, říkám si..to se nemohla podívat když jsem měla otevřené okno s piškvorkama? Čeká na odpověď. A já taky čekám. Čekám až mě napadne něco jiného. Jiného než co? Jiného než první odpověď, která mi vytanula na mysli.

Písmák je seskupení ztroskotanců, kteří s notnou dávkou exhibicionismu vylévají v různých dávkách své životní pravdy, problémy, radosti a strasti, zážitky, představy, sny. A ostatní je pak čtou a reagují, kritizují, radují se, vciťují a zase kritizují. V duchu si třeba řeknou: "Ha, ještě stále je na tom někdo hůř než já.." a pak mají z té myšlenky takovou radost, že si za ní dají tip.

Copak mohu tohle někomu říct? Ne. A tak stále trapně mlčím a hledám lepší odpověď. Po chvíli ji to omrzí. Zas tak důležitá informace to není.

 

Zeptáte se, opravdu si tohle myslím? Jen někdy...když si přečtu kritiky, které to jasně dávají najevo...


reona
11. 10. 2004
Dát tip
johanne: byla to skutecne jen pomerne bezprostredni reakce...pro nektere lidi to tak totiz asi skutecne je...cim min jich bude, tim lip :o)

johanne
05. 10. 2004
Dát tip
tvoje definice písmáka... no, je to tvůj názor částečně se ti nedá upřít pravda, ale myslím si, že to není jen to exhibicionismu, podlézání druhým, škodolibé radosti a tak... vnímám to trošku jinak :)

Karabekian
22. 01. 2004
Dát tip
Tak tohle už jsem taky zažila: že za mnou někdo došel, když jsem měla otevřenou tuhle stránku a ptal se: "Co to je?". a abych pravdu řekla, v duchu jsem si říkala v podstatě to samé jako Ty... proto dávám TIP

815_0
21. 01. 2004
Dát tip
Žeby TIP ? :-) Ne - opravdu - tohle je dobré a výstižné - ale - myslím, že jsou i světlé výjimky - neházel bych to do jednoho pytle a myslím, že suchá odpověď "amatérská lit. tvorba" uspokojí každého :-) Tvá slova jsou však dobrá a žel z jistého úhlu až moc pravdivá... Upřímný TIP

reona
21. 01. 2004
Dát tip
nesk6r: no, asi tak...ja si tohle o pismaku nemyslim, ty ano? Nekteri lide se tu mozna tak chovaji, ale verim, ze je jich mensina...ale co, kazdy mame svuj nazor :o) 815_0: dik, tady k tomu jsem skutecne zadny tip ani neocekavala :o) byl to jen vylev :o)

reona
19. 01. 2004
Dát tip
pochopte, slo proste jen o okamzitou reakci...to je jedno :o)

StvN
18. 01. 2004
Dát tip
A tak to také být musí, aby silní mohli žít.

Empty
18. 01. 2004
Dát tip
Anebo tuhle: Svatý Jiří s řídkým chmýřím, taky dobrý ne?

Kolega
18. 01. 2004
Dát tip
Písmák je svou myšlenkou okamžité konfrontace s někým jiným výborný server. Pohybují se tu sice různí živlové, ale i znalí a uznalí. Dát na trh své dílko, to znamené počítat se vším, s kladem i záporem. Pokud se s tím nesmíříš, dávej si svou tvourbu do šuplíku, kde časem vyprchá sama od sebe... V žádném případě neber můj názor osobně, je myšlen obecně. Živel Kolega

ale nám jsi to řekla :) i když to mnoho neřeklo. copak existuje grupa lidí, kde to je jinak?

myslim, že to je I tak :-)))

j_i_r_i_k
17. 01. 2004
Dát tip
A vo tom to je... A nějaké to avi, snad mi dotyční odpustí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru