Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

K smíchu

18. 01. 2004
4
0
4380
Autor
Šalvěj

Těm, co vědí

  Pustila si Bjork a vzpomínala. Hlavou jí běhaly myšlenky, vzpomínky, představy. To měla ráda- ten svůj šum uvnitř. Občas utichnul, to bylo zvláštní, ale trochu nudný. Je lepší pořád něco řešit- člověk se pak dostane do pozice trpícího, nepoužitelného. A to ji bavilo.

  Občas věděla, co chce. Ale stejně je jednodušší hrát naivku. I když to byla taky- naivní.

  Kdysi dávno poznala jednoho člověka, zajímal ji, měla k němu respekt. Po půl roce rozhovorů byli dáni dohromady (když se potkaj dva neschopní, musí se vyskytnout deus ex machina). Pro ni to byl první pokus o vztah, vycházelo to podle jejích představ- bez závazků atd. , ale byla malá, neuměla si to zařídit.

Odkopl ji. Prej že by měl být sám. Blbost. Ale mohla si za to sama. Jistě, to pochopila až časem (jak nenáviděla odpověď : "Časem."). Zůstal pro ni tím ideálním, hluboko uložený, ten nepřekonatelný. Moc to řešila, příliš, jako většinu věcí.

  Pak se nechala sbalit. Prostě a jednoduše, aniž o tom na začátku věděla (v tomhle směru je opravdu zamrzlá). Muzikant, světaznalý, bez závazků, samostatný, o 7 let starší.. Působila jako snadná kořist. Výlet do Vídně, hora muziky, Basquiat. Bylo jí s ním dobře, občas si sice připadala jako žačka, ale stejně mu to neusnadnila. Strávila s ním 3 noci, nedostal ji, na přímou otázku příma odpověď. Ale vařil dobře. Pak ji nechal.

Stejně mu je vděčná- vtipný situace, rozšíření obzorů v hudbě a malířství. Byl hodnej a staral se, to se cení. A odvez ji s maminkou do Brna, když nastupovala na operaci. To je to největší, co pro ni udělal, že se postaral o její maminku, že ji podržel. A sám odnesl její krev v takový tý prenosný ledničce.. Ani neví, že je mu tolik vděčná. Škoda, že ji chtěl jen do postele. Malá blbá holka.

  Pořád se v hlavě vracela ke svý první lásce. Špatný- nedá se posunout dál, natož otevřít oči.

Začala komunikovat se Strašidlem. Pomáhal jí, hrozně moc, rozuměli se, vynikající člověk. Ale zamiloval se do ní. Smůla. Odmítnutí vzal v pohodě, skousnul to. Bylo jí ho líto, ale to bylo všechno, víc mu pomoct nemohla.

  Pak dlouho nic. Nuda, nuda, šeď, šeď. Až jednou, v Klubu- zahlídla ho, zaujal ji, nebyl odsaď, někdo cizí. Byli seznámeni (dva neschopní...). Zaláskovala se, růžový brejle, asi půl roku.

Podrazil ji, nebyl upřímnej. A začal chodit s její kamarádkou. Jí pomáhala, s ním skončila (zhnusil se jí- "Nechápu, co se stalo, to už nic neznamenám?"... cukrkandl, ať se jde vycpat, chudinka).

  Pořád sama. Je to fajn, pohodlný. Je sobecká, nechce dělat kompromisy. Vztah jo, ale jen když ona chce. Co dál? O víkendu jede do Prahy, hlavně kvůli Básníkovi, zatím se neozval. No jo, neuděláš nic, jak se říká. Je po mamince, slepá, naivní a nepoužitelná (zas ta pozice trpící chudinky...).

Ale má se ráda a lidi taky.

CD dohrálo, natočila kýbl horký vody a začala vytírat. Pes měl průjem.

 


Šalvěj
28. 03. 2004
Dát tip
Hele, Čájo, promiň, jsem tě včera nechtěla takhle poslat do háje, fakt nevím, kde se to ve mně vzalo.. Omlouvám se a kaju se, budu sekat dobrotu :o)

Šalvěj
27. 03. 2004
Dát tip
Hm.. Tyy jo, rodina, viď... Díky :o) Koneckonců- divila bych se, kdyby sis nedloub :o) ale jinak ..prostředníčky! ( a ještě v lese... sorry :o) )

Čajke
26. 03. 2004
Dát tip
...a já vim jak to bylo dál...hehe...rodina.....:o) promiň Š.,to jsem si nemohl odpustit:) ale jinak ..palečky!

Šalvěj
25. 03. 2004
Dát tip
Tý jo, díky :o)

bielaaura
23. 03. 2004
Dát tip
Tip

Semeno
14. 03. 2004
Dát tip
Fakt? Potěšim? Já jenom doufám, že všichni, a hlavně ty, pochopili co jsem chtělo říct. ten způsob vyprávění si dovedu představit v knížce. Žádnej román, 150 stránek stačí. , to že je vynikající použití stylu, v příběhu s jednoduchou linií, kdy se na něj člověk opravdu soustředí. No,... tak snad chápeš. Zaujalo mě to. .. :o))

Šalvěj
14. 03. 2004
Dát tip
150 stránek? Fííha... To je mooc, na mě.. Teda kdybych měla něco psát.. Víš? Chápu :o)

Šalvěj
13. 03. 2004
Dát tip
Semínko, ty mě vždycky tak potěšíš.. Se červenám :o) Děkuju moc.. Vlastní příběh to je, spousta veselých historek, ale ty tam napsané nejsou, no.. Tyy jo, fakt díky, chvála, hm.. Hezký den

Semeno
12. 03. 2004
Dát tip
Zkouška? Vynikající způsob vyprávění, akorát dělanej na dlouhý texty , .člověk vydrží hodně dlouho to číst, nekontroluje chyby, zasekneš, a velmi to drží nespletitej příběh. Škoda že je , jak soudim z kritik, vlastní.

Semeno
12. 03. 2004
Dát tip
To akorát znamená, jako právě, nebo skvěle...... to jenom aby to nebylo možno špatně pochopit

ska
09. 02. 2004
Dát tip
hmmm, to se zvladne ne? povypravis.. tak nejni kreten, achjo....

Šalvěj
09. 02. 2004
Dát tip
Tak se to zvládlo. Sice čtyřdenním maroděním, ale už je to dobrý. Povyprávim, asi joo o. Achjo

Šalvěj
06. 02. 2004
Dát tip
Sorry, ska :o) Básník zas tak kretén není, ale nestačí. Někdy povyprávim. Teď je toho na mě moc a nevím, co si počít.

ska
05. 02. 2004
Dát tip
snad ska, ne? :))) básník je kretén....

ska
02. 02. 2004
Dát tip
hmmm, to se mi libi.. takz asi tim, ze vim, o cem se tam povida.. a chudak pes, chudaci vytirajici)..kdo je Básník..?

Šalvěj
02. 02. 2004
Dát tip
Básník je další, který se na ni vykašlal :o) Díkes, mysháku

Šalvěj
22. 01. 2004
Dát tip
Nu, díky za kritiku

WiruZ
22. 01. 2004
Dát tip
nu, neni zac....

WiruZ
21. 01. 2004
Dát tip
t!

j_i_r_i_k
19. 01. 2004
Dát tip
Má se ráda? Ehm ehm... Těm, co vědí, že takový průjem u psa je dost nechutná záležitost, určitě nechutnější než u autora...

Šalvěj
19. 01. 2004
Dát tip
Díky za reakce

Asi nevím dost.

Seregil
18. 01. 2004
Dát tip
hmmm... fakt syrový.... ale dobrý...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru