Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Monology

20. 01. 2004
5
0
2342
Autor
Dirty

 

Nelze to úplně oddělit Tenhle přebytečný rok

A pak dál: Bez příčiny právo na život

Tohle jednání…

Dialogy s odpadky za oknem se blíží

nesmyslnosti míň než psaní poezie Odpovědnosti

 

Ale co pak s těmi dny které nekonečně

prolínají smysl s nesmyslem A dávání se

do řeči s útlostí vlastních myšlenek není

nezbytné ale nutně přirozené

Pak i ta odpovědnost přestává být marná

 

...


t! schovávání se před s sebou...... kurevsky chapu a nebo mozna nechapu...ale rad bych

Jinovata
07. 02. 2004
Dát tip
legendární to poéma... moc líbí:o)

Dirty
23. 01. 2004
Dát tip
egil: budu o tom přemýšlet.. :) sw.: pokoušíš se rozebírat mě a Jinovatu? ... mělo by to přijít, aby to byla báseň?...nic ucelenějšího neexistuje

jak

Dirty
23. 01. 2004
Dát tip
tak že nebylo víc než jeden

přebytečný rok - odpadky právo na život - odpovědnost pak se to spojí (třeba jen jeden den v roce, ale ten jeden den osvětlí význam těch všech ostatních) dosud je to skvělý, ale co tam chybí, tak to je JAK? se prolnou (máš tady dvě nesourodý věci - jak se spojí (v tvém případě) pocit zmaru s pocitem Jinovaty?_(předpoklad)) mělo by to přijít, aby to byla báseň - tohle je jenom modus, nastavení...pátrej po příčinnách, veď dialogy a velpřímohleďpohov přesto téhle úrovně každý nedosáhne na modus bývá jim módy (videofashion)

To přemýšlení. To mi dalo práci. (Nevidím souvislost prvních tří veršů se zbytkem.) Jinak se mi to líbí. Hezké formulace.

egil
20. 01. 2004
Dát tip
a třeba ti budoucnost chystá měkký křeslo a odpadky přikryjou perský koberce nebo tak něco...:)***

Joseman
20. 01. 2004
Dát tip
zkusím tu dát svou subjektivní kritiku, protože si myslím, že tahle báseň stojí za pozornost - tedy líbí se mi obsah. Osobně bych ale dvě věci změnil: 1. "nekonečně prolínají smysl s nesmylem" - po poetickém úvodu je to tvrdší přechod k explicitnímu vyjádření smyslu básně, a působí poněkud násilně, dopouštějí se toho však mnozí autoři 2. "dávání se do řeči" mi porušuje rytmus, zvolil bych raději "dát se do řeči". Ale někdo může mít jiný názor. Přesto cítím, že obsah je prožitý a autentický.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru