Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Báseň ve stylu Rowenny

20. 01. 2004
16
0
12758
Autor
Voloďa

Doufám, že už jsem našel svou rovinu. (Rowennu) Konečně se na písmáku chytnu. Tvorby autorky Rowenna si totiž moc vážím, protože má moc tipů. Tak si tu mou zcela novou kvalitu užijte a nedávejte mi tip moc lacině. Nebojte se být ke kvalitě i kritičtí. Tohle mé dílo už přísnější pohled unese. Díky Rowenně.

Do jara zotvíraná reminiscence

dávno jsem ztratila břink a šmrnc

to je ta moje laktační psychóza

ženy středního věku

Tak čurám přes okraj loďky 

a stojím se svící

o svatém přijímání

a v blůzičce to pučí a raší

 

Jsem tak ráda, že Tě mám

stýskání severních větrů

stébla ohýbá

 

pořád jako malá holka

střapatá

 

A Ty?

Máš ji rád..


Rowenna
21. 02. 2005
Dát tip
Hej, Písmenková, občas si vzpomenu, že to tu někde visí, v prostorách Písmáku, a doufám, že se tu příliš často nikdo nebude vochomejtat. Nuže což - chovala jsem se jak hysterická primadona, a dnes se stydím - ale bohužel, zůstane to "na vječnuju pamjať zděs." tak to v životě chodí. :-)

Tak už vím, jak to klipeto myslel... Jó je to síla je to síla, já našel ostrov jménem Atlantida ... ! ( doufám že mě nikdo nenařkne, že kopíruju a upravuju Nohavicu - se to snad smí, zpívat si jeho písničky ). Row.:Moc se mi Tvé básně líbí, Tobě snad taky a mnoha dalším zajisté, nuže což ? Tvůj pocit chápu, když už tu je. Jojo, Voloďo, na Tobě mě baví, že nikdy nevím, na čem jsem :) Inspiruješ :) Až Ti někdo dá na hubu, že mu toto odporné gesto vrátíš, sím sím !! :-)

alter__Nick
01. 02. 2005
Dát tip
nečetlo jsem to, ale tip

leenai
26. 08. 2004
Dát tip
už jsem se bála, že se mi nebude nic pořádně líbit.... ale máš ho bez výhrad - tip

Elyn
21. 07. 2004
Dát tip
no, koukám, anonyme 33, že se dobře bavíš..

Rowenna
21. 07. 2004
Dát tip
mhmmm - nu což, což, což. :-)

navážeč
21. 07. 2004
Dát tip
Row: mi tuhles povídala, že nejsi žádná "matka básní" to teda vidim :-)))))

Rowenna
21. 07. 2004
Dát tip
No, snad bych ani raději nebyla, heh. :-)

Voloďo, jsi skvělej, fakt. TIP a podívej se mi na díla, rád od Tebe nějaký krytiky.

Courtney
12. 07. 2004
Dát tip
já bysem chtěla taky jednou pořádně zremixovat.

Hazred
15. 06. 2004
Dát tip
Omlouvám se, ale pokud se podíváš do seznamu autorů a vyhledáš tam nějakýho Lermontova, tak zjistíš(alespon doufám), že Rowenna tady není nejlepší. I když na druhou stranu, kdybys složil podobnou básen z jeho slov, pochybuji, že bys na ni dostal jediný tip.

Voloďa
14. 06. 2004
Dát tip
Hazred: Co to povídáš ty hlupáku, rowenna je tady z nás zatím nejlepší než ji předběhnu. tAK mi na ni nesahej

Hazred
30. 04. 2004
Dát tip
To je hit! (na rozdíl od Rowenny!!!)

Hazred
30. 04. 2004
Dát tip
Blbější věci, než píše Rowenna, neexistují!

Elyn
27. 01. 2004
Dát tip
rebb... pak nás bude naivních více...

Rowenna
27. 01. 2004
Dát tip
No, tak tu jen pípnu, že opravdu nečekám, že bych tu mohla chytit kapavku, a kdyby to hrozilo, tak bych řvala, co bych, já jsem řvala, no, řvalaaaaaa. :-)

Elyn
27. 01. 2004
Dát tip
Rowenna: :) jako důlní kanár?:)

Rowenna
27. 01. 2004
Dát tip
Jako důlní kanár vyvřískávám. :-)

Elyn
27. 01. 2004
Dát tip
Rowi, a to je hezký..:)

Rowenna
26. 01. 2004
Dát tip
No jo, co k tomu. Tvůj názor. Klasicky kontroverzní. Opravdu už touhle špínou nemíním trávit ani vteřinu. Zrovna tak jak ji nemíním ztrácet tvými hysterickými výlevy. Sorry.

Elyn
26. 01. 2004
Dát tip
rebb: vadit nevadit, zabolet to může.... o tom to je spíš...

hippiesanda
26. 01. 2004
Dát tip
á jé, tady to přechází v hádku co?

Rowenna
26. 01. 2004
Dát tip
ále, jen takové směšné barikádky, co se mě týče, lezu z ní dolů a jdu do kuchyně smýčit a vařit. :-)

hippiesanda
26. 01. 2004
Dát tip
no to teda příjemnou zábavu, mě by nikdo nedostal do kuchyně, natož vařit a uklízet:)

Voloďa
23. 01. 2004
Dát tip
Comte de Barbiche: díky !

katugiro
22. 01. 2004
Dát tip
hm, tohle je o ničem...

Hester
22. 01. 2004
Dát tip
Použít něčí jméno k sebepropagaci je ubohost. Udělat to tak, že to tomu dotyčnému ublíží, je nechutnost. Nevím už, kdo tohle řek, ale na tebe se to skvěle hodí: Vždycky, když už si myslím, že vidím až na dno lidské blbosti, přijde někdo, kdo mě přesvědčí, že blbost žádné dno nemá.

Hanca
22. 01. 2004
Dát tip
Píše se pro radost a pro to, aby člověk vyjádřil své city, tohle dílo bylo napsáno jen proto, aby si Tě lidé v písmákovi všimli, urážíš lidi, bavíš se tím. To není pěkné, víš, pokus se psát něco naprosto svého, osobního, myslím že tady jsi si ale u mnoha lidí cestu uzavřel, není to škoda? Snažíš se někam drát, abys dostal tipy, také jsem jich nikdy 10 nedostala, píšu naivně, ale mně se to tak prostě líbí, tak projev svou osobnost a nevrtej do druhých jo? Hester: souhlas.

Voloďa
22. 01. 2004
Dát tip
já nikoho neurazim. koho jsem kdy urazil? můžes me citovat?

Elyanne
22. 01. 2004
Dát tip
Bojím se, Voloďo, že lidi urážíš už jen tím, že jim tohle předkládáš ke čtení, a další lidi urážíš podstatně víc tím, že jim vykrádáš básně. Nejde o něco, co se dá citovat. Jde o chování.

Hanca
22. 01. 2004
Dát tip
Tak mi pověz proč píšeš ve stylu Roweny, piš ve svém stylu jo? Už mi žádná avi nedávej, neodpovím, nemá to smysl.

A co Duchamp? Co je spatnyho na tom kdyz nekdo udela basnicku jako ready-made? Volodo skoda ze nemam postaveni takove abych ti mohl dat rad velkeho pandera :))))

avi

Tragicus
22. 01. 2004
Dát tip
mila Rowenno: vazne bych si z toho nedelal... tady ten pokrytec potrebuje pouze vasi pozornost... nic z toho nemysli vazne... a vis jak to poznas? ani jednou nepouzil usmevaveho smajlika... nedivil bych se kdyby to byl absolutni misomuz... a nevsiml jsem si, ze by tady mu nekdo dal vazne za pravdu... je to chudak... byt vami, uz si jej ani nevsimnu...

poetor
22. 01. 2004
Dát tip
:-)) milá Rowenno v létě i v zimě, když chceš být chvilku sama s sebou, hledáš instinktivně vhodné čisté a příjemné místo - je jich stále míň. Rád vstupuji do Písmáka, kde slovy můžu vyjádřit své cítění i pro jiné tak, jak to může každý. Vidíš, že to všichni tuší a je to dobrá zpráva pro Písmáka a zlá pro všechny voloďky. Je to náš přístav, protože jiný nemáme. Není sice dokonalý, ani nemůže být při tak početné prezenci. A omlouvám se Ti za to, že se to stalo právě Tobě, protože vím, že se nelze dotknout bláta bez toho aby jsme se neumazali. Ahoj.

Evička
21. 01. 2004
Dát tip
Napsal to malej blbounek, se kterým cvičej hormony! Helej, buď fakt origoš za sebe! Piš přece o sobě a čti svý vrstevníky a nejen ty - Morbid Pimple je dobrej, na liteře Mathew a asi dost dalších a nech básníky a -řky, který jsou rozumově a věkově jinde na pokoji! Jooo, musíš taky ještě nabrat trošku rozoumku, holoubku!!! Voloďko - Ivánku! :-)))) Jo, trochu jsi to zvoral!

Voloďa
21. 01. 2004
Dát tip
no hlavně že ty máš patent na to určit kdo je a kdo není blbounek.

hippiesanda
21. 01. 2004
Dát tip
no, tohle dílo mi nepřijde moc kvalitní, a nevím jestli si myslíš že kvalita díla je počítána na tipy. A fakt nevim proč tomuhle řikáš kvalita. a navíc přijed mi dost ubohý napodobovat nebo kopírovat jen pro zájem ostatních. a kdyžby sis roweny vážil, tak bys její verše takhle nezhnusoval. moje básničky naky nejsou nic extra, ale aspoň je nekopíruju, a většina lidí na písáku taky nic nekopíruje a píše sama za sebe, tak sakra chlape buď taky trošku originální.

reona
21. 01. 2004
Dát tip
nechtela jsem se ucastnit tehle nechutne debaty, ale Volodo, kam chodis na skolu? Zvlastni? Protoze 14-tilety clovek by nemel byt takovy sprosty ignorant. Kdyz te sto lidi kritizuje, jsou vsichni zli, zatrpkli a co ja vim co jeste, zatimco ty jsi ublizeny chudacek. A kdyz tolik touzis po vyjadreni k tem svym sedmi radkum: od Rowenny jsi jich okopiroval osm, to je tedy vetsina basne. Tech tvych sedm na ne nenavazuje ani co do stylu, ani co do kvality, ani co do obsahu. Howgh.

Dero
21. 01. 2004
Dát tip
Rowenna: Ano, je to jako by Ti někdo vykrádal šatník ... Voloďa překračuje (nutno říci - úmyslně) hranici mezi svobodou tvorby a zraňováním citů. Je vidět, jak si Tě váží, když ani přes Tvoji kritiku s dílem nic neudělal. Ale ... co s tím naděláš? Můžeš se zlobit, plakat, cítit se ublíženě ... to všechno oprávněně ... ale to je asi tak všechno ... Tak nech nějakého Voloďu Voloďou a kup si nové šaty ...

kassiope
21. 01. 2004
Dát tip
Tak abych řekla pravdu, psát poezii jenom kvůli tipům, mi přijde pod úroveň a taky to zavání ubohostí a taky ty slova...jednoduše opsaný od někoho, kdo jimi sdělil něco podstatného a krásného a tohle mršení je prostě hnus...promiň, ale tohle je vážně podlý. Když už neumíš něco vymyslet sám za sebe, tak aby to bylo originální, tak se na to radši vykašli.

ashentree
21. 01. 2004
Dát tip
Tohle se mi nelíbí...špatná parodie na špatném místě...Myslím, že takhle na sebe upozorňovat zrovna nemusíš, ale jak chceš ;) Přijde mi to poněkud vulgární...To je můj názor...

Rowenna
21. 01. 2004
Dát tip
Takže naposled: k Delahaye: taky doufám, že Voloďu nikdo nevymaže. Kvůli mé velmi "hysterické" reakci. Hysterická reakce byla moje reakce - protože nejsem ani ty, ani Čekanka. Třeba jsem zranitelnější. Prostě jsem to byla já, kdo byl KUPODIVU zasažen. Nevím, o čem to svědčí. Nabízím, co jsem cítila: smutek, že investuji čas do nekultivovaného prostředí. Jsem ráda, že se ukázalo, že to tak není. Že jsou lidé, kteří mají svědomí. Totiž: když jsem četla "parodii" na Vissel, taky mi nedošlo, jak se třeba cítí. Do toho člověk musí vlítnout sám. Odžít si to. A skutečně to byla mizérie. HIHI bych nepoužila, protože prostě takový nadhled nemám. Protože ho prostě ani mít nechci. Já tady nebojuji proti nějakému autorovi Voloďovi, ale proti tomu, co tady budeme tolerovat. Třeba situaci, že někdo někomu ublíží, a ostatní se pobaveně zasmějí, řeknou, nebuď cimprdlich, to přece musíš čekat, vždyť to je pro tvoje dobro. A podobné blblblaboly. Zřejmě to není příliš k pochopení, co já vím. Já nehodnotím, kdo je lepší. Já hodnotím, že si někdo zdánlivě beztrestně do mě kop.

Lukri
21. 01. 2004
Dát tip
myslím si, že nikdo nemá napodobovat něčí styl psaní, ale má si vytvořit svůj vlastní

Voloďa
21. 01. 2004
Dát tip
Tak poslechněte vy zlí lidi. Dělat svaly na mladýho kluka, to by se vám líbilo, ale nikdo si nevšiml, že část básně ve které jsem, řekněme použil nějaká Rowennina slova je jen takový "prolog" abych se do Rowenny nějak dostal. A dál už je to čistě moje!!! Ukažte mi někdo posledních 7 řádků u Rowenny v nějakém jejím díle! Nóó... těď jste zticha! Příště dostanu 10 i přes vaše vzniklé předsudky. Tzn. bez nich by to bylo aspoň 30!!

Elyn
21. 01. 2004
Dát tip
.....

No promiň, že jsem se do toho vůbec míchala, jen jsem se snažila tě pobavit, když tě tohle nepobavilo. Mě to taky nepobavilo, ale nevylučuju, že někdo by to podobným způsobem dokázal. A věř mi, že jsem si představila, co by to se mnou udělalo, kdyby někdo takhle splácal mě. A nic. Určitě by mě to takhle strašně neurazilo.

Rowenna
21. 01. 2004
Dát tip
Má smysl se hádat navzájem? Co člověk, to jiný způsob vnímání. Ty HIHI já pláč. Ty píšeš drsnější prózu - jak dalece osobní, těžko odhadnout já poezii, taky drsnější, osobní na dřeň. Ty jsi taková, já maková. Tebe by to neurazilo, mě ano. Poprvé na písmáku jsem využila možnost poslat avíza všem zúčastněným, ty vole, to jsem se rozpálila, tedy. Co s tím naděláš? Zabít mě? Zabít tebe? Zabít Voloďu? Snažím se najít mantinely, kde se, pokud je to možné, můžeme střetávat i se svými odlišnostmi. Cesta nevede tam, kde direktivně někdo řekne: to já bych ne. Protože to já bych ano.

Ale já se s tebou nechci hádat!!!!! To, proboha, vůbec ne! Jasně, že jsme každej jinej a i když zabijeme Voloďu, tak s tim nic nenaděláme :-) trošku mě mrzí, že těžko odhaduješ, jak je moje psaní osobní, že tvoje osobní je je jasný. A vůůůůůůůůůůůůůbec jsem ti neměla za zlý, že se tě to dotklo, i když se mi to těžko chápe, protože i já se občas dopouštim nepřiměřených reakcí, já jsem jen chtěla vykouzlit úsměv na tvý zamračený tváři a protože mám jednoho kamaráda, kterej, když jsem hodně smutná, řekne: "Udělej HI HI!" řekla jsem "Udělej HI HI!" protože mě to pomáhá, víš!

Rowenna
21. 01. 2004
Dát tip
fajn, fajn, fajn. A samozřejmě, že ty víš, jak je osobní tvoje tvorba, jako já to vím o té své. Zkrátka, každý, kdo se takhle prezentuje, je asi trochu magor, a jedná PŘIMĚŘENĚ svému magorství. Na mě HIHI nezabírá, to je tak trochu červený hadr na býka. :-)

asi to bude tim, že ono to HI HI je taky hodně osobní :-) a tak už se teda nezlob :-)

Ale děvčata ! Kvůli jednomu mamlasovi se takhle kočkovat !...

No jo, chlapče, tak to chodí, někdo někoho nasere a nakonec se čekanka odplíží jako zpráskanej pes :-)))))

Uvažuju o tom že se na pismaka přihlasim pod 1313 přezdívkama a každou ti dám tip *

Fidunka
21. 01. 2004
Dát tip
Po posledním Voloďově pčíspěvku mám pocit, že si z nás všech vážně utahuje..a když koukám,jaký kvůli tomu vznikaj nesvary,snad už se sem ani nebudu vracet..:-/

No jasně, že si utahuje, ale za 1313 tipů to snad nestojí :-)

Voloďa
21. 01. 2004
Dát tip
Už mám 9 tipů!!!! To taky nemá hned tak každý. Tak co možná mi ten jeden ještě někdo dá, i kdyby to měl udělat z legrace, tak těch 10 snad dosáhnu. Už nebudu reagovat na ty vaše pomluvy. Dneska už mi skončila škola a mě se nechce už tolik se bránit jako včera, měl jsem dlouhý den a fyziku fakt nesnášim. Ještě nikdo mi neukázal posledních 7 řádků mé básně v nějakém Rowennině díle. Ja jsem už psal, prvních 8 bylo jen abych se do autorky, jak se říká, vsunul. Tak už mě tolik nenadávejte. Až tak moc jsem se snad neprovinil..

Voloďa
21. 01. 2004
Dát tip
Aspoň jsem svou insipiraci dokázal přiznat. Vy tady od sebe určitě všichni kopčíte ani o tom nevíte.

Elyanne
21. 01. 2004
Dát tip
Nemůžu si pomoct, ale mám pocit jako by si V. jen dělal legraci z písmácké posedlosti tipy a kritikami/pochvalami. Nevidím v celém jeho snažení žádný jiný smysl. Ten - nejsem schopna nazvat to básní - pokus (?) je podle mě dost bezohledný.

Voloďa
21. 01. 2004
Dát tip
Já jsem přišel na písmák v míru a se srdíčkem na dlani a to je asi vás problém, neumíte ´prijmou človeka čisstého a upřímného.

child
20. 01. 2004
Dát tip
bože bože bože ke zdi s tebou kreténe, přečti si to po sobě nejdřív - nebo mi radši řekni jestli to myslíš vážně, protože jestli ne tak je to tipuhodný velice..

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Kde se v tobě vůbec bere tolik zloby? Měl bys ocenit jak jsem se odposledka zlepšil:((( A ne mi nadávat.

no zlepšil nezlepšil každopádně avi

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
díky avízáku

Mě to přijde vtipný.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Ale mohls dát i tipa

tak já ti přidám ještě avízo, máš radost?

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
navzdory: To není vtipný, to je vážné umění. Rowenně se taky nevysmíváš:( Ake děkuju za tip

Elyn
20. 01. 2004
Dát tip
Voloďo, ty jsi fakt šašek....:) Myslím, že Hanee to vystihla i za mě... A taky nevím, jestli bych skousla, že si někdo dělá srandu z mých nejniternějších věcí... Pěkně si z nás tady střílíš.... A co takhle báseň ve stylu Voloďa?

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Jaká parodie?????? To je má nová báseň ve stylu Rowenna!!!!!!!! Tak už to pochopte. Hanee: ale stejně děkuju za tip Sakra, to mě snad nikdo nepochopí.. o co se mám opřít, nějak začít přeci musím. Vy jste něměli žádné vzory?:(((( Je mi z vás na nic.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
vissel: vir? Tak to jsi přehnala, uvažuju o tom že to všecko skončím, už včera jsem stál na parapetu a přemýšlel.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Tak dobře měl jsem tu báseň aspoň nazvat jinak, uznávám:((

Seregil
20. 01. 2004
Dát tip
Ach... ne to ne....

Charlien
20. 01. 2004
Dát tip
no to snad ne.... ta první sloka je příšerná!! i když se to ke konci lepší, nemůžu si pomoct, ale mám z toho pocit poněkud zvracivý... asi tak...:) P.S. : a není to vůbec o ničem... nemá to myšlenku a ani ji to nepředstírá!!

popel
20. 01. 2004
Dát tip
teda nechápu proč jsem dostala avi.. jako todle mi ani trochu nic neříká.. špatný pokus o žert?? páté přes deváté.. tak buď raší v bůzičce nebo žena středního věku.. vyber si!!

Elyn
20. 01. 2004
Dát tip
charlien, to zase nekřivdi, myšlenku to má...

Charlien
20. 01. 2004
Dát tip
proboha, já nechci nikomu křivdit!! Já jí v tom nevidím, leda snad, že by myšlenkou byla ta "laktační psychóza"... Mám Rowennu jako autorku moc rád ... a tohle se její tvorbě moc nepodobá...

Elyn
20. 01. 2004
Dát tip
charlien: rozumím, ... taky Rowennu ráda... prostě vybral její témata... To je jedno. Já to brala a beru stále - jako parodii... viz výše.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Jste na mě zlí, tak si přečtěte mou první báseň o lásce! Nelíbila se. O drogách! Nelíbila se vám zase.. Tak zkouším ve stylu nějakých autorů, kteří jsou už tady jakože zavedení. Jakože to pro lidi bude takové stravitelnější, nebo já nevím. Já už chci dostat aspoň deset tipů.

Charlien
20. 01. 2004
Dát tip
:)

Fidunka
20. 01. 2004
Dát tip
Lidičky nevím jestli vám přijde normální, že čtrnáctiletej kluk píše básně o ženách středního věku... Dobře, každý muže mít svj vzor,ale jen pro to,aby se mohl zlepšovat a měl nějaký cíl,rozhodně ne pro to,aby ho kopíroval..Vždyť v tom není žádná originalita?! A až to uvidí Rowena,tak tě asi zabije;) PS:S tím parapetem nepřeháněj, tímhle si tady podporu stejně nezískáš. A tím,že ti jde jen o tipy už vůbec ne

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Já to s parapetem nepřeháním, my bydlíme v přízemí. Ale jestli si zlomím nohu tak je to na vás. Já si můžu psát ve 14 báseň o čem chci! Bojíte se si přiznat, že kdyby nad tímto bylo napsáno autor Rowenna, už by to mělo 13 tipů. Ste všichni zakrytci!

Charlien
20. 01. 2004
Dát tip
podle mně množství tipů vůbec neznačí kvalitu díla... a nejde o tipy, ale o to podělit se s ostatními o svá díla a slyšet o nich, co si skutečně myslí... slyšel jsem nedávno takovou myšlenku: "Chválíme tím méně, čím více milujeme..." tak jako paralela...třeba.... ježíši já kecám... no nic...

No každopádně dám avízo Derovi

Patricie
20. 01. 2004
Dát tip
Voloďo, dík za avízo, ale příště mi ho raději pošli, až budeš mít po laktační psychóze, nejlépe až po přechodu... Zde máš jeden tip za lacino...

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Tu ještě neznám ale podívám se.

Rowenna
20. 01. 2004
Dát tip
Existují inteligentní remixy. Ty, které vkládají do děl i něco ze sebe. Protože svou tvorbu znám, přijde mi žalostné, že celá tahle báseň, která se někomu zřejmě i líbí, je POUZE poskládaná doslova a do písmene z názvů a nazdařbůh vystříhaných veršů z mých básní. Při remixech: Každopádně je košer se autora nejdříve zeptat, že ano? Jinak jsi malinko hulvát. Byla jsem jedna z mála, kdo se tě u tvé hloupinké básničky zastával. Je mi líto, nepřijde mi to zábavné. A poprvé si uvědomuji, jak je člověk tím, že publikuje, zranitelný. Lidi, proboha, tohle není parodie.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Patricie: Děkuju moc za tip, ještě dva a mám rekord. Ale chtěl bych aspoň 10. Já nemám žádnou laktační psychózu, to Rowenna. Já jen napsal báseň v jejím stylu, protože si ji vážím.

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
avízáku: poprvé tady Ti děkuji vřele za avízo ... ;o)) Voloďo: kápni božskou. Buď jsi nějaký "dospělý", který si z nás tady utahuje (a nepochybně tu má i oficiální nick) nebo jsi opravdu parádní egoistický cvok ... ;o)) Tak či tak - máš styl ... ;o)) Posílal někdo avi Rowenně? Jistím ... ;o) PS: A co tak báseň ve style Dero? Já se zlobit nebudu. Bude to určitě poučné ... ;o)))

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
No vidíte, i Rowenna uznala, že to není parodie, ale vážná báseň. Já se chtěl Rowenny zeptat, ale ona tu nebyla a už je to fuk, báseň je na světě. Jinak se Rowenně omlouvám, jestli to přece jen nedosahuje její úroveň. Konec konců jsem pod tím podepsaný já a ne ona:(

No jo. Mě tam byla některá slovní spojení trochu povědomá, ale když říkáš, že jenom opsal názvy, tak to je fakt debilní.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Dero: Je mi jedno co si o mě myslíš, takových napadení jsem tady už ustál hodně, a bádeň ve stylu Dero nenapíšu protože píšeš samé blbosti, které se mi nelíbí a nebylo by to pro mě přínos.

Seregil
20. 01. 2004
Dát tip
že jsem neřek víc... výkřik asi nestačí..ale na víc nemam... Tohle je příliš silný kafe pro mě jako pro čtenáře.... nerad se pouštím do polemik, ale tohle je opravdu až příliš.. praskají zde pomyslné hranice určitých možností. Je mi smutno z toho, že existují autoři, kteří si "váží" jiných autorů a jsou schopni napsat takovouto nebojím se říci slátaninu.... Omlouvám se tímto Rowenno...že jsem se neozval dříve..

Charlien
20. 01. 2004
Dát tip
nechte toho... nestojí to za to... sakra...

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Já chci tipy!! No tak, co vám to udělá? Prosím..

Rowenna
20. 01. 2004
Dát tip
Díky, Seregile. Ono je mi až trapné říct, jak moc se mě tohle dotklo.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Tak to raději příště zkusím něco svého, třeba ve mě kousek Rowenny nebo Vissel zbyl a bude to hit.. Úplně ste mi ale zkazili radost a těch 5 tipů z frog asi nepřekonám:(

Rowi, no prosimtě, to snad nemyslíš vážně, že si z toho něco děláš! Udělej HI HI :-)))

Rowenna
20. 01. 2004
Dát tip
Proboha, dělám si z toho něco. To je, jakoby se někdo hrabal ve skříni s tvým prádlem a ... dělám si z toho něco. To totiž opravdu není sranda. Třeba jsem zbytečně útlocitná, ale mě nezranila ani tak tahle hloupinká slátanina, jako spíš to obrovské pobavení, které následovalo. To je tak hustý, že opravdu teď už uvažuji, že odejdu. Takže mě prosím tě nech vnímat věci tak, jak je vnímám. A to ti chvíli před tím vykládám, že doufám, že bude na Písmáku fajn.

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
:o))))))))))))))))))) Jaaj, Ty jsi komik, Voloďo ... ;o) Píšeš samé blbosti ... ano, Voloďo, to píšu ... ;o)))) Díky, zvedl jsi mi náladu ... ;o)) Rowenna: Fakt si z něho nic nedělej. My víme, jak píšeš ... jsi jedna z nejlepších tady na Písmákovi ... tak mu tu jeho radost nech a překousni to ...

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
já se moc nebavil, všichni mě jen uráží, ale příště, příště to bude taková báseň, že mi dá tip i vissel

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
A propos, Rowenno, pobavení? Myslím že spíše údiv nad jeho drzostí ... viz. Elyn ...

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Voloďa: Protože jsi egoista, kterému jde jen o tipy, možná proto ... a vážit si někoho kvůli tipům ... ? To už je vrchol ...

Rowenna
20. 01. 2004
Dát tip
No jo, fajn. Taky si připadám jak blbá primadona, které někdo sundal paruku z holé hlavy. To jen je někdy úzko, a stačí maličko.

Rowenna
20. 01. 2004
Dát tip
A fakt je ten, že Voloďa, ať je to kdokoliv, dostal na zadek taky víc než co proto. Otázka je, jestli forma útoku, kterou zvolil, je srovna nejlepší.

Ale ty nejsi primadona. A tohle je něco, s čim musíš počítat, když zveřejňuješ svoje básně. Vnímej, jak vnímáš, v tom ti nikdo ani bránit nemůže, ale taky vnímej, kdo je tu ten lepší

Bože kluku ty seš ňoumoid ! :)) U té "básně ve stylu Vissel" jsem to neviděl, neb Vissel neznám, ale tady to trčí jak sláma z bot ! Tohle není 1)báseň, 2)ve stylu 3)už vůbec to nemá nic s Rowennou. Krom slov a spojení, jaké používá ona. Jenže tohle je jako bys koukal pekaři pod ruce, pak vzal stejný ingredience, protřepal to v pytliku a prohlásil to za "pečivo ve stylu rohlík". Tudy cesta nevede.

Máš mou podporu. Stejně nikdy nebudeš lepší, než jsem já.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Stejně si myslím, že kdyby tam bylo napsáno- autor: Rowenna a ne já už by to mělo 15 tipů. Říkejte si co chcete.

Elyn
20. 01. 2004
Dát tip
Jistě, Voloďo, když nás teda hážeš všechny do jednoho pytle, tak vážně nechápu, proč stojíš o nějaké tipy - vždyť by sis jich nemohl ani vážit.... Tak si ujasni, co vlastně chceš...

Charlien
20. 01. 2004
Dát tip
chce tipy a diskusi u díla... a to se mu sakra povedlo....

Rimmer
20. 01. 2004
Dát tip
Ano. Já jsem podobný raketový nástup neviděl. Byť trochu skandální...

child
20. 01. 2004
Dát tip
rowi, já jsem se nepobavil ani trošku, přijde mi to nejen smutný, ale i hodně idiotský... mat

snoof
20. 01. 2004
Dát tip
obávám se, že dnes už se nikdo jiný nechytá. taky "úspěch"

Asi tě zklamu, ale tady nepochodíš. Je to jako vlna a ty jsi jen další z mnoha. Čas od času se tu objeví takový chytrák, jako jsi ty a řeší do puntíku to stejné. Každý, kdo zná, jak to tady chodí, ti napíše: Čti a budeš čten. Kritizuj a budeš kritizován. Ale tipy, jestli ti o ně jde, získáš jedině za své schopnosti.

Rowenna
20. 01. 2004
Dát tip
Jo, taky pod Drfaustovým dílkem Nejtenčí. Uff.

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Proč bych měl být na někoho hodný, když jsou na mě všichni tak zlí. Mrzí mě to jenom, že se to nelíbí Rowenně. Na ostatní kašlu. Příště mi ty tipy stejně dáte, protože to bude dobrý!

Voloďa
20. 01. 2004
Dát tip
Můj děda psal taky básně ještě když žil. Taky to dokáži!

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Cannisha: Mě by taky omlouval můj věk? Může se taky chovat arogantně ...? ;o) Sím, sím ... ;o))

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Cannisha: Mě by taky omlouval můj věk? Můžu se taky chovat arogantně ...? ;o) Sím, sím ... ;o))

Miss_Moody
20. 01. 2004
Dát tip
Asi Voloďu trochu chápu...Myslím tu věc s těmi tipy...Ale Voloďo, drahý, měl bys ovšem pochopit určitý princip. Pokud tu má autor vytvořeno určité jméno (a to Rowenna má), není nováček a je dobrý, automaticky se na každé jeho nové dílo dívají všichni, které zaujal. To je taková přímá úměra, víš? A množství tipů závisí na množství čtenosti, aneb sto hlav, sto názorů, jestli mi rozumíš. Já mám Rowennu ráda a proto ji čtu, a pokud se mi dílo líbí, dám tip. A v tom je ten princip. A propos, podívej, kolikrát jsi čtený ty a kolik máš tipů.....Jestli jsi tím chtěl dosáhnout čtenosti, bingo. Ale nic víc se ti nepovedlo, max. naštvat pár lidí a utvrdit je v tom, že už ti nikdy tipa nedají jen z principu. Bylo to, Voloďo, hodně sprosté, říkej si co chceš. Každopádně jestli se sebereš a přestaneš vystřihávat úryvky, které potom skládáš k sobě, možná tě aspoň někdo ocení za snahu.

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Cannisha: Tak, tak ... Miss_Moody: Pěkný proslov ... nicméně asi zbytečný .... :o(

Pisces
20. 01. 2004
Dát tip
Z tý básničky je cítit dost jasně snaha, ale i nezdařenost. Voloďo: O TIPy přece nejde! V životě taky nežiješ podle toho, jak o Tobě mluví jiní lidé. Zkus dát do nějakých dílek něco ze sebe, buď originální! Nejsi špatnej případ. Tak hlavu vzhůru a makej, chlape! :-)

severanka
20. 01. 2004
Dát tip
Som šokovaná a dotknutá aj za Rowennu... Keby to tu nebolo ako názorná ukážka, asi by som neuverila, čo za Quasimodo sa dá "stvoriť", keď človeka rozoberú na kúsky a znova poskladajú... ale na rozdiel od neho je toto bezduché, prázdne... prepáč Voloďa, ale po tvojich prvých pokusoch som verila, že sa "to spraví" a nejak sa vypíšeš, ale toto ma o(c)hromilo... od prológu až po záver. Navyše vyhlásiť s bohorovnou sebaistotou vlastné dielo za kvalitu - to si hádam nedovolia ani mená oveľa väčšieho cvengu ako je to tvoje...

Nian
20. 01. 2004
Dát tip
U tvojí hm, básně "Neber drogy" jsem se tě snažila zastat, ale to bylo ještě předtím, než jsem si přečetla TOHLE... Co jsi čekal? Že tě tady budou všichni chválit za prznění cizích děl?

Fou_
20. 01. 2004
Dát tip
Voloďa si z vás všech dělá srandu, vy jste to nepochopili? Hlupci diskutující, zatímco autor se baví !!!!!!!!!!!!!!

Delahaye
20. 01. 2004
Dát tip
:-) takové dílko a tak VELMI nepřiměřené a hysterické reakce. Urážky (egoista, kretén), několik milých přídavných jmen (zvracivý, arogantní, příšerný) a spousta blahosklonných poučení... Vyhrožuje se tu odchodem, demonstrují se city až na dřeň. Chybí už jen vyloučení z řad Písmáka za "úmyslné porušení pravidel chování" ... :-) Ale tady jde o zásadní nepochopení jedné premisy. Pokud je kdokoliv z jakéhokoliv důvodu známý a populární v nějaké komunitě (městě, národu, světadíle), tak prostě MUSÍ počítat s tím, že si ho dříve nebo později někdo vezme na satirickou (nebo jakoukoliv jinou mušku). A že si vždycky nedude číst extatická hodnocení a neuvidí jen obdivem zakalené tváře (i když mohou být třeba i někdy na místě)... :-) Známé osobnosti dokonce negativní reklamu podporují dle hesla, že až ten, na koho se začnou dělat vtipy a parodie, je teprve doopravdy populární.... A pokud je toto navíc neurážející a "poměrně" i vkusné (pro každého více či méně či vůbec - of course), tím lépe ... A reakce postiženého na takovýto "atak" nejvíce vypovídá o napadeném samém... Takže se přimlouvám za nadhled a velkorysost silnějšího. P.S. Tentokrát musím vyjímečně stoprocentně souhlasit s čekankou_učekanou - její "HI HI :-)" je reakce naprosto úměrná dílku...žádná jiná nesluší více...

zuzuzu
20. 01. 2004
Dát tip
seš vtipnější, než jsem myslel..... nic proti a nic pro.... a jo...

Fidunka
20. 01. 2004
Dát tip
Čekanka to vystihla dobře:) Teď už nechápu nic..jestli je to sranda,či vážně jen ubohý pokus..a už vůbec nechápu,jak si po tomhle propadáku může autor věřit tomu,že:"Příště napíšu báseň takovou,že mi dá tip i Vissel.." Kromě toho,že tip ti nedá už jenom proto,že jsi byl prznitelem jejích prací (nakonec není to,a nikdy nebude její povinnost ocenit někoho,kdo ji pobouřil), tak silně pochybuju,že tobě se někdy povede napsat něco,co by zdejší písmáky zaujalo V POZITIVNÍM SLOVA SMYSLU!! Možná, že seš zoufalý a připadáš si ukřivděný,že ti všichni nadávají.Ale zkus si ty kritiky přečíst pořádně.V 99% případů mají pravdu a ty,jestli chceš do budoucna za něco stát (jako autor) a jestli mají tvé básně k něčemu vypadat,by sis z nich měl něco odnést a ne se jenom litovat.Tím si stejně jenom přisadíš...

Craerassy
20. 01. 2004
Dát tip
Voloďa: Je Tě stále vidět jako kritika pod různými dílky, tak mi to nedalo a přišla jsem se na tu nádheru podívat. No..zklamu Tě..tip nedám, protože je to málo originální. Navíc je tam cítit až úzkostlivá snaha být vtipnej za každou cenu, což znamená bodíky dolů. Tak zase někdy příště.:-) Rowena: Nehrabe se Ti ve skříni, Row, protože pochybuju, že on vůbec ví, o čem píšeš. Slepil si z toho, co přečetl svoje malinký letadýlko a má radost, že přišli diváci, tak mu tu radost nechme.:-)

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Špatně Fou_, já jsem se taky zapojil do diskuse a bavím se stejně ... neřkuli lépe ... ;o)) Delahaye: Dovolím si upozornit, že slovo "egoista" není nadávka ... ;o) Je to v podstatě psychologický terminus technicus ... ;o) Stejně jako "debilita", "idiocie" a "imbecilita" ...;o) Hanee: Taky by mě to zajímalo, kdo nám tu víří usedlý prach ... ;o)

Poezie
20. 01. 2004
Dát tip
Tak tady někdo závidí... když čtu báseň od Rowenny, taji se mi dech a rozumim tomu. Tohle je hatlamatla a nic z toho...me to tak prijde sorry

Delahaye
20. 01. 2004
Dát tip
:-))) Dero : mea culpa. Omlouvám se. Jen si drobně dovolím oponovat, že i odborné termíny mohou v kontextu plnit funkci nadávky - v tom se jistě shodneme. Craerassy : a Tebe by netěšilo, kdyby měl někdo takový zájem o Tvá dílka, že by si z nich lepil svá letadýlka ?? :-)) Ještě drobnost - pokud se skutečně jedná o mystifikaci, pak s námi Voloďa hraje královskou hru ... :-)

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Nevím jestli královskou ... já ho z mystifikace podezříval už po druhé "básni", ale každopádně zajímavou ... ;o) A o těch nadávkách ... v kontextu, ve kterém jsem onen termín použil já, se jedná čistě o psychologickou charakteristiku ... ;o)

Craerassy
20. 01. 2004
Dát tip
Těšilo a těší mě to..ale ten dotyčný má styl, má vtip a takt. Možná to bude tím, že má i přiměřený věk. Toto je jen snaha urazit někoho, kdo umí a ublížit mu. To mi přijde přinejmenším dětinský.:-)

Delahaye
20. 01. 2004
Dát tip
Dero : Tak to si musíš vybrat. Buďto jsi jej jasnozřivě odhalil už po druhé "básni" anebo jsi geniální psycholog amatér, který z pár řádků odhalí složité taje osobnosti ... :-)) A mohu tě ujistit, že vzhledem k faktu, že tě něpovažuji za erudovaného psychologa, tak by se mě velmi dotklo, kdybys třeba mě mezi řečí označil za egoistu ... :-) Nic ve zlém, ale holt na dvou žídlích ... Craerassy : Proč tam vidíš "snahu urazit a ublížit" ?? Že by ouplně malinkatý soukromý stihoman ? :-))

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Delahaye: Ony některé taje nejsou až tak složité ... ;o)

Craerassy
20. 01. 2004
Dát tip
Víš, chlapečku, Voloďa je provokatér..kdybys četl víc dílek, všiml by sis toho..je ho vidět všude a nepamatuji, že bych zaznamenala, že někomu něco pochválí. Jdou sem stejně staří jako on, aby si poslechli něco jiného, než to, jak je on dobrej a oni za moc nestojí. A omlouvám se, ale mně už nestojí za to tady tohle rozebírat na dalších pěti stránkách.

Craerassy
20. 01. 2004
Dát tip
Víš, chlapečku, Voloďa je provokatér..kdybys četl víc dílek, všiml by sis toho..je ho vidět všude a nepamatuji, že bych zaznamenala, že někomu něco pochválí. Jdou sem stejně staří jako on, aby si poslechli něco jiného, než to, jak je on dobrej a oni za moc nestojí. A omlouvám se, ale mně už nestojí za to tady tohle rozebírat na dalších pěti stránkách.

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Craerassy: To bylo na koho ... ? ;o)

Delahaye
20. 01. 2004
Dát tip
:-)) Děkuji, holčičko, za poučení. Ale jestli chceš, já tě třeba i pochválím, když ti to přišlo tak líto. Trošku nadhledu a tolerance, prosím. Jinak bude svět velmi smutné místo ...Ale pardon, ty už to vlastně nechceš rozebírat... :-)

Dero
20. 01. 2004
Dát tip
Dela: I Ty provokatére ... ;o) Jo, mimochodem, abych nezapomněl, Voloďo ... jsi geniální, když jsi moje "dílka" označil za blbosti, aniž bys je četl ... já smekám ... ;o))

Craerassy
20. 01. 2004
Dát tip
Dero: To bylo na Delahaye a mluvila jsem přesně o tom, o čem píšeš..že Voloďa kecá a kecá a žvaní a žvaní a bla bla..:-) Delahaye: Jauvajs..to bolelo...zapomněl jsi, že Voloďa mi může být ukradenej, takže ho nemusím ani tolerovat, ani obdivovat.

mirek
20. 01. 2004
Dát tip
nemůžu si pomoct, ale až neuvěřitelně mi to připomíná diskuse pod díly Karla_Letouna - taky byl tak čtený jako Voloďa, stejně tak vtipný a kvalita jeho děl taky nebyla daleko od Voloďových... ...a Voloďovu popularitu (a jemu podobných) si nedělá on sám, ale vy všichni, kteří neustále reagujete na podobné provokace...

Poezie
20. 01. 2004
Dát tip
Asi jo...musí se to číst s nadsázkou...no uvidíme jak mi bude až se středem Voloďova vtipu stanu já....:))) tak úsměvům zdar...

Craerassy
20. 01. 2004
Dát tip
Já tušila, že se do toho nemám plést...no jo...holt jsem se nechala unést..tak příště zase u Tebe..:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru