Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To není život !

04. 08. 2000
0
0
2434
Autor
Brablenec_P

Nepatřím k těm coby exhibovali na Písmáku se svými díly či myšlenkami. Ale tohle mě vážně zajímá.....

Já koukám takhle v neděli, že výkend je zas v prdeli. Pořád dokola vstávat a jít? Takhle to přeci nemůže být. Když přijdu domů je vlastně večer. Tohle je život? Z toho bych brečel. Když potom konečně přijde ten pátek, děláme z toho všichni svátek. Jenže to volno tak strašně je krátké, zdá se nám to všem vyjímečně sladké. V neděli večer pomalu procitnem Zase to začíná, kde se pak ocitnem? Kdo na tuhle otázku odpoví ten - vyhrál to každý ví. Kdo zůstane tu s námi, ráno vstane z jámy. Porád dokola vstávat a jít? Takhle to přeci nemůže být!
suva
07. 09. 2000
Dát tip
zivotem kupredu, to je ted hit, standartni vybavu na to vam shit

Anonym
13. 08. 2000
Dát tip
To Brabl: No, ono to asi není ani tak o té práci a o penězích, jako spíš jako o věcech pro který je možný žít. Jestli jsem se trefil, píšu si plus bod.

Anonym
09. 08. 2000
Dát tip
Merle mi připadá, jako že všechno ví, všechno zná a všude byl dvakrát(nejmíň).

Klárka
08. 08. 2000
Dát tip
Brable, já nevím, proč by nemohlo? Den a noc se taky střídají vcelku pravidelně a bez jednoho nepoznáš to druhé. Kdyby nebylo světlo, nebyla by tma, ale obráceně to platí taky. Tedy, to jsou mé úvahy, možná je to jinak :-) Jen já si myslím, že ... kdyby nebyla otravná práce, kdo by se pak těšil na to krásný volno? :-)

Merle
07. 08. 2000
Dát tip
Brabl: Míra říká: pokud CHCEŠ televizi a bazén, MUSÍŠ na ně vydělat a tedy i MUSÍŠ mít náročnou práci, co tě vysává, tedy i ten stále stejný koloběh... A pokud na počátku je tvoje přání, nenaříkej nad jeho důsledky... (každá sranda něco stojí, jde o to kolik a čeho seš ochotnej zaplatit)

Brablenec_P
07. 08. 2000
Dát tip
Přátelé děkuji za vaše názory. Přesto si myslím, že jsme (zřejmě díky mé nevhodně mířené sarkastické poznámce o televizi) absolutně odbočili od původního tématu. Tím tématem je otázka našeho umístění v tomto echm systému, nebo společnosti chcete-li. Jde o princip. Jde o život. Uzavírám tuto debatu neúspěchem, ale já se vrátím. Vrátím se s něčím novým. Napíšu to srozumitelněji. Třeba pak bude naše debata snažší...

Lee
04. 08. 2000
Dát tip
To je super....... jen ta úvaha? Proč? Možná spíš blbůstka !? Něco by možná chtělo doladit, ale to se srovná...Ale je to dobrý, tak pokračuj

Brablenec_P
04. 08. 2000
Dát tip
Ona je to blbůstka, jenže má charakter opravdické úvahy. Blbůstky nepíšu, tohle je vážný téma. Ale stejně dík.

Proud
04. 08. 2000
Dát tip
Vážné téma, či lépe naléhavost otázky, je zde v zajímavém kontrastu s vyjadřováním, které mi připadá zlehčující. Při čtení jsem se zadrhával (hlavně v prostřední sloce). Myslím, že některé úpravy by mohly zvýraznit vyznění (např. poslední verš poslední sloky by se mohl shodovat s posledním / místo 4./ veršem první). Docela rád si přečtu Tvé další básně.

Brablenec_P
04. 08. 2000
Dát tip
A sakra.... To mě nenapadlo. Třeba se to časem zlepší!

Merle
04. 08. 2000
Dát tip
na formu se teď vykašlu, ikdyž je to v aréně, a zkusím ti odpovědět. 1) je to všechno TVOJE CHYBA!!! 2) bych to mohl rozvést... Máš práci, která tě vysává? Změň ji za snažší, hůř placenou. Potřebuješ peníze? A potřebuješ jich určitě tolik? Stojej ti ty peníze za život, o jakým píšeš? K čemu je ti krásnej byt, auto, a búhvíco ještě, když se z toho nemůžeš radovat? Prostě, seš svůj vlastní pán, tak toho využívej, pokud teda určitě chceš... (je to jen věc priorit)

Brablenec_P
04. 08. 2000
Dát tip
Přesně tohle pořád říkám. Jenže já chci taky mít děsně velkou televizi (i když tam nic nedávají - počkám si na programy ON-DEMAND stažený z netu, auto, bazén, barák, služku, internet zadarmo, dobrý jídlo, dovolený, motorovej člun, elektrický vrata do garáže..... Cha chá.... No jak říkáš, život je otázkou priorit. Ale tím to nekončí, musím na to přijít stůj co stůj. Poradíš mi?

Miroslawek
04. 08. 2000
Dát tip
To právě je život. Takový nářky nad nespravedlností světa nesnáším. Měl ses narodit v Somálsku, Sierra Leone nebo prostitutce v Thajsku.

Brablenec_P
04. 08. 2000
Dát tip
Promiň asi jsem slepej, nic o nespravedlnosti jsem tam nenašel. Mám pocit že jsi jeden s těch co se narodí - a pak umře. Nic víc. Ale tak to není věř mi. Nejde o nářky, ani nespravedlnost. Jde o princip. Přemýšlej chlape....

Arri
04. 08. 2000
Dát tip
No tak z vašich úvah jsem trošku zmatená. V podstatě ale souhlas s Merle.

Dědouch
04. 08. 2000
Dát tip
řek bych po drobnejch úpravách text k nějaký elektrický muzice.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru