Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KDYŽ SE PŘÍJDE NA CHATU-2

26. 07. 2004
6
0
6785
Autor
fungus2

ČÁST DRUHÁ ZÁVĚREČNÁ

Větev, po které Martin lezl, se stále víc ohýbala. Dolezl skoro až k ostnatému drátu na plotě a chystal se přes něho přelézt. Ve stejný okamžik však zavál prudce vítr. Větev se pod jeho vahou ještě více ohnula. Přitom zaslechl praskání. Než se nadál, padal i s větví na zem. Současně s tím se zablesklo a hned poté zahřmělo.

„No, to se ti teda moc nepovedlo!“ ozvala se Dana, zatímco on se za nadávání vztyčil ve vysokých kopřivách, aby poté z nich bleskově vyběhl.

„Jau.. zatracený kopřivy,“ naříkal.

„Já ti říkala už dávno, abys je vysekal. Začínáme mít kolem zahrady džungli.“

„To budu mít puchejřů!“ úpěl.

„Nestěžuj si. Nebudeš mít aspoň revma.“

„Kdyby se to stalo tobě, tak ječíš jako Viktorka.“

„Radši rychle přemýšlej, jak se dostaneme do chaty. Za chvíli bude lejt jako z konve!“

Martin vytušil, že jestli rychle nějak nevnikne do chaty, budou blesky létat i od Dany. Ostnatý drát na plotě ho od dalších pokusů odradil. Pak ale dostal nápad a rozeběhl se rychle k sousední zahradě. Za okamžik vylezl na plot, který neměl ostnatý drát.

„Co tě to zase napadlo?“ ptala se ho hned Dana.

„No co? Plot mezi naší a jejich zahradou nemá ostnatý drát,“ odpověděl jí a zdárně přelezl do zahrady.

„Škoda, že tě to nenapadlo hned.“

„Tebe to taky nenapadlo,“ řekl a proběhl zahradou k plotu, za kterým byla jejich zahrada. I přes něj zdárně přelezl a seskočil. Vzápětí se skoro napíchnul na rajčatové kůly. A jeden z nich zlomil.

„Kams to zase spadnul!“ vykřikla Dana.

„Nic moc se nestalo,“ snažil se jí uklidnit.

„Hlavně tam nehamtej!“

„Už jsem pryč.“

„Opravdu ty jsi hrom do police!“ zahartusila, přičemž ve stejný okamžik dunivě zahřmělo a začalo pršet. Martin co nejrychleji doběhl k zadní části chaty, kde bylo pootevřené okénko do záchodové místnosti. Přímo pod ním byl postaven sud, který byl zakryt dřevěnou deskou. Vylezl na ní. Pak se postavil a snažil se okénko otevřít. To se mu sice zdařilo, ale ve stejný okamžik deska nevydržela jeho váhu. Ve zlomku vteřiny se propadl do nitra sudu a to tak rychle, že nestačil ani vykřiknout. Pak si plně uvědomil, že stojí víc jak po pás ve vodě.

„No, to snad ne. To se opravdu může stát jen tobě. Ty jsi normální pechfógl!“ vyjekla Dana, která se marně pokoušela rozevřít deštník.

„Ten deštník, co jsi mi dal k narozeninám, zase nejde rozevřít!“ hartusila dále, zatímco on vylézal ze sudu, aby se poté riskantně postavil chodidly na okraj sudu. Hned na to vlezl do okénka. Když byl polovinou těla vevnitř, tak uvízl. Chvíli bezmocně strnule v této poloze zůstal. Venku déšť zesílil a současně zesílil i hlas jeho manželky. To ho přinutilo k prudkým pohybům, následkem čehož za okamžik viděl rychle se blížící záchodovou mísu.

Chvíli seděl před záchodem na podlaze a držel se za hlavu. Poté, co se vzpamatoval, vyběhl na verandu. Našel klíče od chaty i od zahrady a po odemknutí vyběhl ven, kde hustě pršelo. Když doběhl k vrátkům, naskytl se mu pohled na zcela promočenou a naštvanou Danu.

„Tak jsem to nakonec zvládl!“ řekl jí.

„Právě mi volala sousedka. Vytopili jsem jí! A tys byl poslední, kdo byl v koupelně!“

KONEC


Sonor
07. 12. 2005
Dát tip
to jsem si oddychl. jinak by jsi byl fakt smolař

fungus2
07. 12. 2005
Dát tip
Občas smolařem jsem o)))

Sonor
06. 12. 2005
Dát tip
to se ti stalo?

fungus2
06. 12. 2005
Dát tip
Nikoliv. To jsem si vymyslel.

Vaud
13. 02. 2005
Dát tip
výborný!!! TIP!!

fungus2
13. 02. 2005
Dát tip
Děkan!!

Renthal
06. 08. 2004
Dát tip
super jako vždy. Ago alias Renthal. tip

fungus2
06. 08. 2004
Dát tip
Díkas!!

Andulka
30. 07. 2004
Dát tip
to moje babicka, ta trhala koprivy pro housata holyma rukama, aby nemela reuma.....a vazne nikdy reuma nemela. mela sedm mrtvicek. Ale porad se jeste drzi, babicka moje zlata, i kdyz uz nemuze chodit a neslysi....zajimalo by me, co se ji honi hlavou, kdyz tak porad jenom sedi a sedi... Tvuh hlavni hrdina se mi libi, protoze je to stejnej smudla jako ja....:-) I kdyz nepredcim historku sveho kamarada, ktereho privedla jeho budoucim domu predstavit rodicum, a hned prvni noc se mu podarilo vytopit sousedy....anebo jineho kamarada, kteryho taky budouci nevesta privedla predstavit domu rodicum a on jim hned prvni noc poblil celou loznici....:-)))). Jezusky, to jsem se rozpovidala, ale to jen proto, ze si to ve me tou svoji povidkou vsechno znova ozivil. ..:-) DIk

fungus2
30. 07. 2004
Dát tip
Díky. No to jsou mi historky o)))Zkus nějakou napsat.

fungus2
27. 07. 2004
Dát tip
Někomu se to líbí, někomu ne.

Wick
27. 07. 2004
Dát tip
Jo sklepovým okýnkem , no ale musí být pro jistotu ráno otevřené , že !!!!!! ;o)

fungus2
27. 07. 2004
Dát tip
Jasně. Jinak je malér o))))

fungus2
26. 07. 2004
Dát tip
Jsem rád, že povídka pobavila. Dík.

Empty
26. 07. 2004
Dát tip
:-))))Pobavilo též...

fungus2
26. 07. 2004
Dát tip
Děkuji. Jsem potěšen!!

Wick
26. 07. 2004
Dát tip
To já když si zabouchnu musím lézt oknem do sklepa a pak jsem spinavá jako pr... Ale skvělá myšlenka , osvěžení ze všedních starostí :-) ;o)

fungus2
26. 07. 2004
Dát tip
Vážně sklepem? To by mě tedy nenapadlo napsat o)))

Stevenson
26. 07. 2004
Dát tip
-))*

fungus2
26. 07. 2004
Dát tip
Díkas! o)))

Zbyhoň
26. 07. 2004
Dát tip
Nějak mi unikla část první úvodní, ale z té druhé se mi to příliš nezdá. Viděl bych to jako výplň nějaké delší věci, samo o sobě mě to moc nevzalo…

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru