Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karpaty

07. 08. 2000
0
0
1840
Autor
Špuntík

Velký ozdobný svícen s ohořelými knoty oběť - zmizelá silueta, soumrak v náručí svádí hedvábným témbrovým údem udílí temné příkazy přes vrcholy goblénů hustých lesů. Šero se naplnilo lucifovými polibky ověnčené mlhou plazivých jako stíny co zabíjí. Lukrécie je láska kolující v žilách kdy pláč krvácí tak sladce při letním slunovratu deště zamořená země opatřená zvonicí mýtné pro její vzlykání tlačí v žaludku nejzbožnějších. Zimní večer před svátkem kdy sníh leskne se hloubkou a snoubí vrcholy s klenoty nebe natáčí stěžňové lano nadpřirozeného spánku vyšívané slovy malavesijského písaře. Kataklysmatická noc kdy úzkost hvězd dává tušit o jejich nepřítomnosti na nebeském obočí. Jak bouře to vyplní srdce i mysl.
Miroslawek
07. 08. 2000
Dát tip
"svádí hedvábným témbrovým údem" tak tomuto verši/neverši jsem neporozuměl. Hedvábný úd bych s uzarděním pochopil, ale témbr je podle mne zabarvení hlasu a tím tedy lze "udílet temné příkazy přes vrcholy goblénů hustých lesů", ovšem zase mi uniká souvislost s komunikačními schopnostmi (jakéhokoliv) údu. Dále již mne nic významově nerozhodilo. Přijde mi to takové špuntíkovsky rozervané dílko, snad vzhledem ke skutečné síle vyjadřované emoce až moc básnicky rozervané ;o))) Ale je to hezký, takhle si k tomu pustit potichu nějakou pohodovou muziku, doutníček či jiné pokouřeníčko a hlt vanilkového Kapitána Morgana.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru