Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o hádky jedné konci

Výběr: rebecca13
06. 02. 2004
2
0
2661

Makání bonbónů, Cákání záchodů a Pištění lokomotiv a Syčení ticha ptá se ptáků, co zmůžou proti kvákání radiátoru, když je tak moc tvrdohlavej. Radiátor neposlechne dobrou radu, natož špatnou. Má Radiátor tvrdou hlavu. Má i tvrdé kosti. Pípají ptáci každého rána k Radiátorovi svoje prosby, aby nekvákal on tolik, protože spáti nemůžou.

Makání bonbónů, Cákání záchodů a Pištění lokomotiv a Syčení ticha chce to nějak vyřešit, aby se ptáci vyspávat mohnuli. Vyřešit to, ale jak? Radiátorovi slíbit co? To je nápad! Slíbit za to Radiátorovi co. Teda něco. Radiátor mohl by tak chtít co? Tak třeba teplou vodu. Vlastně, má už on ale tu. Jiného něco. Župan, aby on nenachladl se. Už mají to! Ten nápad. Župan ale kde vzít? Asi v obchodě.

Tedy se vydali Makání bonbónů, Cákání záchodů a Pištění lokomotiv a Syčení ticha do obchodu, který ve městě byl. Do krámu dovnitř oni vleznuli. Zvonek cinkl na dveřích a přišel prodavač. "Co si přejete?" on se zeptal. "Máte župan?" Pištění lokomotiv otázalo se. "No, župan máme, můžete si vybrat, jaký se vám líbí, aby vám dost seděl ..." "No my bysme chtěli takovej ten obyčejnej." Pištění lokomotiv odpovědělo. "No tak obyčejnej tady mám pouze tenhle." "Tak jo, my si ho teda vezmem." "500 korun" "Co jakých 500 korun? Co to je, ty koruny?" "No, tak když nemáte peníze, tak nic." a župan prodavač chystal se poklidit. Však vytrhlo mu Cákání záchodů z ruky župan ten a nato hned již všichni ven z obchodu běželi prodavačem pronásledováni. I křičel prodavač aby chytili zloděje lidé ostatní, natožpak policie, leč z Makání bonbónů, Cákání záchodů a Pištění lokomotiv a Syčení ticha stali se utečenci již, protože nezahlédl už prodavač je, neboť pomalu velmi běžel.

I dostalo se šťastně pod příkrov lesa Makání bonbónů, Cákání záchodů a Pištění lokomotiv a Syčení ticha, župan pro Radiátor slavně nesouc. Spal Radiátor pod skálou vysokou když tam oni i s županem přišli a ten i jemu předali za to, že nebude on již rušivě kvákat a díky tomu tichu budoucímu zvěř lesní spáti moci bude až do alelůja. Tu ještě Syčení ticha vydalo výkřik mocný, ono HURÁ slavné, na toho znamení, že Mír i se svým kamarádem Klidem opět v lese pobývati budou a tak to bude už na věky snad. Ámen.


Haha, ještě že jsem se včera pocvičil na Komenského LSaRS :-)))).

johanne
30. 08. 2004
Dát tip
myslím, že děti by to nezkously :)) fajn momentka ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru