Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Déšť

08. 02. 2004
3
1
2448
Autor
Arienalia

Na Písmáka podprůměr ,však já vím... ale pokoj si stejně nedám ;-)

Den mizí..

Tichý žal kane po zasmušilých sklech minulých dní a mlčky obkresluje záhyby povadlých květů , dlících na prahu noci. Šlahouny kol útlých lístků bělostného okvětí za vrcholu soumračného tance rozvinuly svou náruč do nedozírné dáli a nyní sahají po slunci ,životadárnému kotouči jitřních nadějí ,těch ,jež už nikdy nepřijdou.

Nehlasný nářek spílá dřevěnému srdci a hladí jej tušenou paží protkanou nejkrásnějšími melodiemi tohoto světa ,aby ochablé kadeře nachových pramenů záhy svou vznešeností zanikaly v nicotě prázdna zkrápěny nekončící bolestí.

Nehlučné víly brázdí lehkými nožkami divokou pláň plynoucích odlesků dávných časů a čarovnými písněmi splývají s narušeným mírem čirých paží osudu. Kamenné tělo však odmítá pohlazení ,zatracuje cit a nestojí o propuštění z pout příštích dnů v temnotě neznáma.  

Mlčící odevzdanost hasí žár zapomenutého plamene v popelu zhašené vášně a chladnoucí srdce odepíná temnota tápajícího. Horký dech bledne ve svitu mdlé luny kryté tisícem černých závojů a hrdost vadne s posledním květem na čirém zrcadle vzpomínek v propasti času.

Čas stojí ,avšak krev na dosud vroucích dlaních přece jen stydne. Jasná rudá tmavne a kryje se škraboškou noci ,z níž není úniku. Teplo je pryč ,mizí…

Mizí společně s posledními paprsky naděje..   

1 názor

Narriel
11. 04. 2008
Dát tip
"...hrdost vadne s posledním květem na čirém zrcadle vzpomínek v propasti času..."

vesuvanka
18. 07. 2005
Dát tip
Smutné, naděje nesmí zmizet.....řekla bych "poetická próza", krásně zpracovaná.... TIP

Arienalia
18. 07. 2005
Dát tip
vesuvanko, děkuji, potěšila jsi mě, moc..

Arienalia
21. 02. 2004
Dát tip
Chce to jít na to pomalu a se zapnutým mozkem ,i když myslím ,že ono se vesměs v téhle době už nechce nikomu myslet...

Plicnik
08. 02. 2004
Dát tip
i když jsem taky "přívlastkář" musím říct, že jsem se ztratila... příště odlehčit :-) obraty pěkný - počet převyšující schopnost lidského mozku chápat rychle a jasně - nebo alespoň toho mého:-))))))))))

Nienikwe
08. 02. 2004
Dát tip
Tak tohle je vážně krása. Spousta přívlastků tomu dodává kouzlo. Není to jen jednoduchá úvaha s nekonečně se opakujícími slovy. Je to pěkné ,rozvité a zaslouží si to obdiv.

Arienalia
08. 02. 2004
Dát tip
Děkuji všem za vyjádření svého názoru :-) Co se týče přívlastků... je jich hodně ,ale co by zbylo ,kdyby tam nebyly?? No ,moc ne..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru