Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Enyky-benyky

10. 02. 2004
4
0
2085
Autor
Gerzon

Na všeobecné přání jednoho Dera - tentokrát bez prologu.

"Seber si své saky-paky," řekl, "a vypadni!"
Poslechla jsem ho. Než by řekl třesky-plesky, byla jsem, oblečená-neoblečená, obutá-neobutá, v cuku-letu pryč. Nechápu, co jsem na něm tak dlouho viděla: tváří se hogo-fogo, postavu má hala-bala, v hlavě hatla-matla a živí ho čachry-machry a někdy dokonce čóro-móro.

S duší na cimpr-campr jsem se vrátila k matce:
"Krindy-pindy," uvítala mne ve dveřích, "ty si sem mýrnix-týrnix vrazíš, jako by se nechumelilo, a myslíš, že si tě tu sakum-pikum nechám, když už mám konečně jakýs-takýs klid?"
"Láry-fáry, mami, byl to jen hokus-pokus," řekla jsem a klíďo-píďo odešla za Romanou.

"Tady můžeš, pro mě-za mě, zůstat, jak dlouho chceš, jakž-takž se tu srovnáme. Ale prosím, žádně techtle-mechtle s Rudolfem. Jinak udělám čáry-máry a volky-nevolky se postěhuješ o dům dál," řekla Romana a odešla.

Byt ztichl, hodiny dělaly tik-tak. Vzala jsem lux a proběhla s ním křížem-krážem celý náš byteček. Ať je nám tu lážo-plážo.


Repulsion
11. 05. 2004
Dát tip
Nápad to není špatný, ale celkově mě nijak zvlášť nezaujalo.

supizmus
12. 02. 2004
Dát tip
čekám čím dalším překvapíš

jojo, kluci-buci už nejsou k mání. presto je to na zasmání :)

Noe1
10. 02. 2004
Dát tip
Horko-ťažko jsem hledal slova obdivu. Je to taková trma-vrma. Tedy spíš horko než ťažko, a spíš trma ... blbůstka dle mého gustáva. :-))))) t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru