Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Death wish

10. 02. 2004
1
0
2958
Autor
Repulsion

 
bílý zápach hub
candida albicans - chci
euthanázii

DušíK
18. 02. 2004
Dát tip
yo! park

Drago
15. 02. 2004
Dát tip
nechci opakovat již jednou řečené. viz. park.

Repulsion
10. 02. 2004
Dát tip
Tissaia: Už nemůžu do nového seznamu - nevadí avi?

park
10. 02. 2004
Dát tip
bílý zápach - metafora - do haiku nepatří candida albicans - chci euthanázii -Kvasinka vyvolávající běžná lokální dermatologická postižení (jazyk, kůže, kožní záhyby). Věřím, že trpíš, ale Haiku to rozhodně není :)))

Repulsion
10. 02. 2004
Dát tip
Park:bílý zápach není metafora. Je to pouze jakési zhuštění, zkratka, nevím jak se to správně jmenuje, pokud nějak. Jinak kdybys byl víc v obraze tak bys věděl, že candida albicans je jedna z věcí, které poměrně značně znepříjemňují život lidem z AIDS, protože jak se ti rozpadne imunitní systém, tak už ji organizmus nedokáže držet v "rozumných mezích" a ona se ti rozleze po celém těle. Máš jí plnou držku, naleze ti do plic, kam jen může. Na druhou stranu, ten tvůj pohled taky není od věci - jako že to píše člověk, kterého jen někde něco drobátko svědí a on hned volá po euthanázii. V podstatě to víc vyhovuje definici senryuu ( forma haiku zabývající se osobními pocity či záležitostmi každodenního života. Může být ironizující.) Takže díky - já byl soustředěný na ten AIDS, tohle mi uniklo.

park
10. 02. 2004
Dát tip
Dík za info. mě zase nenapadla ta souvislost s AIDS......ale Haiku to fakt není - leč dobrá miniatura!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru