Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní večer

12. 02. 2004
5
0
2129
Autor
LucyH

Byl chladný zimní večer a sněhové vločky poletovaly potemnělou oblohou. Eruanna seděla ve výklenku okna a sledovala tu nádheru. S jakou elegancí si vítr pohrával s malými bílými chuchvalci. Slyšela zvuk dřevěné flétny, která dodávala okamžiku na ladnosti. Bílé pláně, klid a pokoj domova, praskající dříví v krbu, to všechno pro ni znamenalo víc než letní východ slunce. Cítila se volná, protože byla přesně tam, kde být chtěla. Z tepla svého domova mohla sledovat tu nádheru. Připomínalo jí to nebe, vše najednou zbělalo a zdálo se tak čisté, jako by nic, naprosto nic nemohlo být pošpiněno hříchem. Všechny obavy, starosti, bolesti i strachy byli skryty pod tlustou sněhovou peřinou a ještě dlouhou chvíli tam hodlali zůstat. Vyběhla ven, jen v tenké noční košilce, bosá a tančila mezi vločkami, které se zaplétaly do jejích hnědo-černých vlasů. Vypadala jako anděl a dokonce se tak na pár okamžiků i cítila, jako by snad mohla létat. Necítila zem pod nohama. To co právě dělala bylo šílené, ale cítila se volně, bez zábran, prostě jen svobodná. Nepotřebovala nikoho a nic, teď byla prostě sama sebou. Necítila mráz ani na okamžik, přestože líčka na její tváři po chvíli zrůžověla. Když o tom tak přemýšlela, možná to byl jen sen a třeba se to ani nestalo, ale i tak to byl ten nejhezčí okamžik jejího života.  


Hanca
25. 08. 2004
Dát tip
Takhle bych se chtěla cítit ve spánku a nebo i v tom nejhlubším, ze kterého už není návratu. Miluji zimu, když jiskří sníh a všechno je čisté a bílé, je to překrásná romantika navozující pocit nezkonalého štěstí a touhy. Moc pěkně je to vystiženo a dávám Tip

Lancelott
14. 08. 2004
Dát tip
Přiznávám se, že jsem si ještě neprohlédl mnoho z tvých děl, ale tohle bylo zatím nejlepší. Dávám upřímný TIP a pokusím se i o zařazení do klubu:o)

LucyH
14. 02. 2004
Dát tip
Mockrát děkuji za vaše milá slůvka a tipy :)

maia
13. 02. 2004
Dát tip
Krasny okamih zivota. * Klub Archetyp.

maia
13. 02. 2004
Dát tip
A coze vzdychas? ;o) To sa da aj - iba nad klavesnicou a pohladom do monitora? :-)))

Kaktus
12. 02. 2004
Dát tip
Líbí se mi to, je to milé a dávám TIP (z pravopisu známku nedávám :) )

JITINKA
12. 02. 2004
Dát tip
Znám tento pocit. Je to krásný, nádherný pocit........... Už jsem ho dlouho nezažila........... Děkuji ti, že jsi mi ho tak krásně připoměla. Jen je mi teď trošku smutno :-( Ach jo Tobě ale rozhodně (za tu trošku, kterou jsi mi zprostředkovala) dávám TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru