Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přetlak

12. 02. 2004
9
1
7565

Víte, co to je přetlak? Nebo nasycenej roztok? Tak to mám v hlavě. Vlastně ne, je to – přesycenej roztok. Ohřejvá se a krystalizuje. Sedim před televizí, koukám na to sklo, za kterým se ukazujou hejbací obrázky a vůbec nevim, na co koukám. Jen, že se to hejbe a že to vydává nějaký zvuky. Ale jediný, co slyšim, je: „Miluju tě!“ uvnitř. Je to muj hlas, kterej to vykřikuje a ozývá se to jen v mý hlavě.
("Ukažte mi levou ruku, mladá pani. Tam je to napsaný. Jste krásná, mladá pani, jste krásná a mohla byste mít na každým prstě chlapa, ale vy chcete jen toho vašeho! Kolik mi dáte, mladá pani, peněz? Ta pani vedle mi dala tisic. Dejte mi aspoň padesát. Víte, že jste nemocná?"
Člověk, který se narodil ve znamení Lípy je plný šarmu a vzácného kouzla. V jeho nitru se však odehrává věčný boj - je to rozpor mezi drsnou realitou a romantickou iluzí.)
Jako bych každej den mýho života musela říct aspoň jedno „miluju tě!“ a když to neřeknu, tak se mi to tam usadí a tak se mi to tam hromadí a za ty roky se toho tam nahromadilo spousta a teď to chce ven a já tu sedim a tupě zírám a mám šílenou potřebu vstát a křičet: „Miluju tě! Miluju tě! Miluju tě!“ a pořád, dokud se hlava nevyprázdní. Ale – nebyla bych potom už doopravdy blázen? Je mi totiž úplně jedno, komu to budu řikat.
(Kůň umí velice bystře vyhodnocovat situace a rafinovaně manipulovat lidmi a děním kolem sebe. K jeho negativním vlastnostem patří možná přílišná impulzivnost a tvrdohlavost. Má výbušnou povahu, i když na svá vzplanutí rychle zapomíná.)
Sedim v metru a unavenou hlavu mám skoro opřenou o štangli za kterou se chytí ruka, chlapská ruka a moje tvář je tou rukou přitahovaná, chce se položit na tu ruku, o který nevim, komu patří a je mi to jedno, nezvednu pohled, abych se podívala, jak vypadá ten pán, chci se jen o tu ruku sama pohladit.
Mám sice krátký končetiny, ale zato malý nozdry, pane doktore, nevim, jak přežiju dobu ledovou!
(Děti, který vyrůstaj v dětskejch domovech prej tohle uměj, když potřebujou pohlazení, tak si pro ně dojdou. K nějaký tetě, ke kuchařce, ke komukoliv, kdo je v tu chvíli na blízku.)
Ptal jste se mě, čeho se bojim a já řekla, že toho, že zustanu sama. Pak jste se ptal, jestli se bojim, že už si nenajdu chlapa a já řekla, že ne.
(Panna je uzavřená a stydlivá, náročná, věčně nespokojená a rýpavá, tvrdohlavá, ale tolerantní. Zřejmě nejlepším řešením je manželství s jinou Pannou. Vztah je pak harmonický. Dále je vhodné uzavřít sňatek s Rybou, případně s Býkem nebo Kozorohem.)
Asi vám budu vyznávat lásku, pane doktore, protože to je přesně ta terapie, kterou potřebuju. Pojďte, zatáhněte ty žaluzie a lehneme si na to lehátko, kam pokládáte pacienty. Nebo mi řekněte, že se nemusim bát vzít si to pohlazení třeba od kuchařky.
"Promiň, nejsem milenka na polední pauzu."

1 názor

Rufus
22. 03. 2004
Dát tip
... nesmuť, bude líp? Hůř? ...ech, kdo se v tom vyzná, ale nějak bude, to je zichr...*

Hele, můžu k vám přijet na návštěvu? :-)))))

RadeX
20. 02. 2004
Dát tip
Čekanko, to je dóóóst dobrý!!! V každém případě dávám TIP a to tak že velkýma písmenama. :-)

tak to je dóóóóóóóst velkej tip! :-)))))

KayTee
19. 02. 2004
Dát tip
trochu chaos, ale fajný ;o))) tip od blížence ;o)

neni to chaos :-)

neni to chaos :-)

Žíně
18. 02. 2004
Dát tip
To je smutná story. Líbilo.***

líbí se ti smutný stories? :-)

guy
13. 02. 2004
Dát tip
Ten přetlak se dá taky odstranit, když se do hlavy navrtá díra ... nemusí být kor moc velká ... stačí tak 8 mm ... ty účinky toho jsou dost trvanlivý ... většinou nafurt, když se trefí do toho správnýho místa :-))

to by nešlo, to bych udělala děsnej průvan :-)))))

guy
13. 02. 2004
Dát tip
na volným prostranství by to šlo :-)))

Jo, víš, co to je hurikán?????

guy
13. 02. 2004
Dát tip
No, tak pro jistotu se nepouštěj do rovníkovýho pásma oceánu :-)))

já jsem pro jistotu zahrabaná pod zem :-)))))

guy
13. 02. 2004
Dát tip
možná ještě pro sichr zalejt betonem :-)))

no to dá rozum, bez betonu bych to neriskovala!

ukecaná nejsem :-))))) a jakej je to literární útvar? :-)))))

No jo, já vim, kašlu na útvary :-)))))

rainman
12. 02. 2004
Dát tip
čekanko, kdy je v roce znamení Lípy ? tenhle strom nemají v horoskopu ani Keltové...:-)

chroust: Já tě ve Varech nechci :-))) no, jakej? :-))) rainman: Právě že to je keltskej horoskop :-))) a lípa tam je :-)

Já tě nechci ani v cizích!

rainman
12. 02. 2004
Dát tip
nojo, já su slepejš...a taky topol...:-)

rainman: Slepejš? To je co????? chroust: No jasně! Já jich mám!

rainman
12. 02. 2004
Dát tip
to nic, to je z mýho vlastního horoskopu :-))...

No proto! ten neznám, jinak mám přehled :-)))))

yoyo
12. 02. 2004
Dát tip
Výborněěěěěěěěěěěěěěěěěěěě (hehe, je to fakt lepčejší :-)) ) *********************************************************************

No jo, učim se :-))) mám dobrýho učitele, víš! :-)))))

yoyo
12. 02. 2004
Dát tip
Jakýho?

no to se neřiká přece! To by potom chtěli všichni a na mě by mu nezustal čas! .-)))))

no jo, ale trochu to vybočuje z běžný představy o vevymykavu, ale to byl asi účel

yoyo
12. 02. 2004
Dát tip
škodaaaaa.

PP: Tomu nerozumim

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru