Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj otec! :-(

13. 02. 2004
3
0
2480
Autor
Fifi

Je to tak......:-( Bohužel.....

Proč zrovna já musím mít takovýho otce?

Zní to hloupě, ale kdyby nežil, bylo by to snad lepší a hlavně – vyšlo by to na stejno!

Neplatí alimenty, nebydlí – prostě nežije!

Kouří, pije – kde na to ale bere?, to vážně nevím….

Dělá ze sebe strašného tupce a hraje na city! – chce tim na sebe ještě více upozorňovat?

Myslím, že jako táta a jako chlap vůbec stojí za „PRD“!

Má pouze základní vzdělání a umí jenom kouřit, chlastat a dělat ze sebe chudáka.

Vždyť to všichni vědí, že je bezdomovec, tak proč to všem říká a zbytečně ještě více na sebe upozorňuje?

Dělá ze sebe ještě většího idiota a tím víc neschopnýho člověka.

Umí řídit autobusy a co dál? Nic…..

To i ten hroch je daleko chytřejší než on!

Já chci jiného tátu, ale vím, že to nejde!

ACH JO!

Já mám snad ve všem smůlu. – ale ne!, nesmím se litovat – to ne!

Zkrátka můj otec je na dvě věci a moc dobře to ví, ale už je pozděna to, aby všechno zachránil, protože on už je dlouho zapomenutou osobou!

A může si za to sám!

Je to ode mě ošklivý???


pozorovatel
21. 05. 2004
Dát tip
Vím, že nic nevím. Psychologem bych byl moc rád, ale jak sama vidíš, moc mi to zatím nejde.

Duhovka
20. 05. 2004
Dát tip
Pozorovatel. Hele,nehraj si tu na psychologa,stejne nic nechapes

BohemiFan
16. 04. 2004
Dát tip
No jo¨... co my to připomíná..? Ten můj neumí ani řídit autobusy. Jinak alimenty platí, ale ne zrovna pravidelně atd... Nejsi sama a uvědom si, že asi jsou i horší tátové. Ne zrovna ten můj, ale některý svoje děti i zabíjej... Můžu říct, a naprosto zodpovědně, že mám úplně stejnej názor. NENÁVIDÍM SVÝHO OTCE, klidně ho jednou bez výčitek zabiju a kdo mi to bude vyčítat? NIKDO!!! a to ani nejsem šílenec, když tohle píšu.. Jo a tip. Samozřejmě

Duhovka
24. 03. 2004
Dát tip
pozorivatel.jak sakra můžeš soudit někoho koho neznáš?? O kom je napsana jedna jedina basnička a vlastně ani neznáš autora?? Nesud lidi který neznáš a nepouzuj ani jejich chyby,když o nich víš uplný hov....!!!!!

pozorovatel
24. 03. 2004
Dát tip
Nevim, jestlis tu četla všechno, ale na to jsem tu už odpovídal. Nikoho nesoudim - to ani nemůžu. Soudit může člověk jen sám sebe. Já jen napsal, co mě při čtení napadlo. Mimochodem, z toho cos napsala chápu, že právě ty mě odsuzuješ, aniž bys mě znala. Byl bych rád, kdybys mi nic nenařizovala...

Desiré
11. 03. 2004
Dát tip
Tak to dělám já. :) ... Ublíží jednou a já ublížím zase jemu.

Desiré
10. 03. 2004
Dát tip
Nechtěla jsem urazit ... ale psala jsi, že s vámi nebydlí, nežije ... přislo mi to jako zmínka, že ho za celý den vůbec nevidíš. Neumím se vcítit do tvé situace, protože mám skvělé rodiče, ale pozorovatel měl v něčem pravdu ... zkus ho pochopit ... každý máme důvod, proč děláme takové chyby. Ale když je to přece jenom idiot, který odjakživa nic nedělal, zahoď ho jako hadr, který nepotřebuješ ... Toť vše ...

Desiré
09. 03. 2004
Dát tip
Nechci být hrubá, nebo drzá. Ale připadá mi to příliš krátkozraké ... hodnotíš člověka, kterého vpodstatě vůbec neznáš. Je v tom zahrnuto příliš sebelítosti ... Promiň

pozorovatel
09. 03. 2004
Dát tip
A nemůže si za to sám! To v žádném případě! Z valný většiny ano, ale můžou za to i jeho blízcí. Každého člověka mění jeho okolí, ať už chce nebo nechce. Pomoci mu můžeš kdykoliv. Jaké usílí na to musíš vynaložit je ale už jiná otázka. Nejspíš si jeho upadání dlouho toleroval(tolerovat=ignorovat a nechat ho tak dál upadat;a lhostejnost, to je opak lásky) a proto by nyní bylo mnohem těžší mu pomoci, jestli to je tedy tak špatný, jak píšeš. By mě zajímalo, jestli byl tvůj otec vždycky takový... Pokud ne a našli by se nějaký ty světlý chvilky, tak tu docela reálná cesta je, ale je taky dlouhá a obtížná. To už pak asi záleží na tvojí síle a lásce k němu. Z tý úvahy mám pocit, že jsi stejný jako tvůj otec. A na otázku: Proč zrovna ty musíš mít takového otce, ti odpovídám, že si ho nejspíš zasloužíš.

Elyn
09. 03. 2004
Dát tip
pozorovatel - prosím???????????????????????????? zapomínáš na jednu věc - jde tu o vztah otec - dcera - kdo myslíš, že je tu v horší pozici od samého začátku? Kdyby šlo o dva dospělé jedince v rovnocenných pozicích, pak možná můžeš mluvit na nějakém vlivu ...Ovšem toto je jaksi "mocensky" naprosto nevyrovnané... Naprosto nechápu tvou poslední větu! Z jaké pozice tohle vůbec můžeš vypustit z úst?! - promiň, ale jak jsem povahy poměrně mírné a slušné - za tohle bych fackovala... Říkat někomu, že si asi zaslouží rodiče, jaké zrovna má.... Ne, to opravdu nemám slov.

Fifi
09. 03. 2004
Dát tip
Pozorovatel-Proč báníš mýho fotra?, myslím si, že by si změnil názor, kdybys ho znal...A ani v nejmenším nejsem stejná jako on!! To se příšerně mýlíš!!! Kdybych měla být stejná jako on, raději bych spáchala harakiri - to mi věř! Mimochodem, můj ctěný otec byl "hajzl" odjakživa-alespoň co vím. Myslím, že nejsi ten pravý "pozorovatel", protože se v mnoho věcech mýlíš. Nevím, jestli mi chceš ještě přitížit nebo co?, ale větou, že si "ho nejspíš zasloužím" si mě opravdu dorazil!!!

Fifi
09. 03. 2004
Dát tip
Desiré - Já, že toho člověka neznám? Myslíš si, že tak jednoduchýho člověka je těžký pochopit za skoro 16 let? Já myslím, že je to víc než snadný. Je to tvůj názor a hlavně, za nic se přece neomlouvej, já ti ten tvůj názor neberu, ale musím říct, že mě neuspokojil (ale to přece není účel) a vůbec zajímalo by mě, kde si přišla na to, že ho "vpodstatě neznám"????

pozorovatel
09. 03. 2004
Dát tip
Dceru tu beru jako dospělou. Aspoň mi to tak z textu přišlo. No, napsal jsem to sem asi až zbytečně ostře. A vlastně taky bez toho, abych věděl více o jejich vztahu. Pokud např. dříve měli vztah dobrý, tak se toho změnit dá ještě dost. Pokud ovšem její otec byl vždy takový, tak je mnohem závažnější a je tudíž i možná lepší otce opustit-to mě při čtení nenapadlo(možná jsem jen špatně četl). Stojím si za tím, že se jejich vztah může zlepšit. To, co jsem tam napsal platí vždy jen pokud.... Moje chyba byla, že jsem se do toho pustil, aniž bych o tom věděl více. Z toho, co píšeš si myslim, že se na to díváš jinak než já. Chápal jsem tu, že její otec je bezdomovec a oni se na něj jen dívají a odsuzují a jemu samotnému to je jedno. Jak jsem napsal: neměl jsem se do toho pouštět, když vim tak málo. Omlouvám se. Co ve mně text vyvolal, jsem napsal. Co je ovšem pravda to nevím - moje chyba. Jinak mě tu šlo o to, jak pomáhat blízkému člověku(slovo blízký tu je moc důležitý! Mnohokrát jsem zažil, že jakmile se něčí blízký dostal do problému, tak všichni od něj s odporem odstoupili a nechali ho, ať se s tím popere sám(i když já např. si řeším problémy zásadně sám...) Pak je teda zrovna tady důležitý, jestli jí je její otec lhostejný nebo ne a proč. Od toho se pak vše odvíjí.

Elyn
09. 03. 2004
Dát tip
kdyby jí byl otec lhostejný, tak o něm vůbec nepíše... Neříkám, že schvaluju formu, ale na druhou stranu - do háje, má právo být naštvaná, proč zrovna ona takového otce musí mít, žít s jeho problémy, poslouchat od nejbližšího okolí posměšky - domysli si i toto, jak je to asi náročný? Jak dlouho asi ta situace může trvat? Jak se v tom asi žije? Ano, nevím nic o konkrétním případě - může to být nakonec i smyšlené - jsme přece na Literárním serveru a ne v poradně, ale věř, že vždy stojí za to, podívat se na věc z více úhlů, než spustíš litanie o lhostejnosti, lásce a vlivu... Takže - pro příště - vyvaruj se kázání, kde nemáš pevnou půdu pod nohama a i pak k němu přistupuj i ty s větším pochopením a snad můžu říct i láskou - budu-li se držet tvého pohledu na celou záležitost - pro "křičící" stranu... Omlouvám se za ostřejší slova, ale opravdu mě takové spatra umravňování bez znalosti situace dost vytáčí.

pozorovatel
09. 03. 2004
Dát tip
Cítil jsem nutnost se vyjádřit, tak jsem se vyjádříl. Nevím, jestli to bylo znát, ale šlo mi tu hlavně o tu pomoc, i když jsem k ní vyzýval ostřeji. Občas zapomenu, že bych se měl vyjadřovat šířeji. Zatím vždycky se mi to vymstilo. Já ale psal samý: asi, pokud, nespíš,... To jsou moc důležitá slovíčka. Je ale fakt, že zapomínám na to, jak by text mohl působit na druhou stranu. Teda, jako pozorovatel se musim stydět:) Jinak čtu si znova svojí 1.kritiku a přijde mi (zkráceně) podobná té 2. Teda až na větu: "Nejspíš si jeho upadání dlouho toleroval" Ta je dost blbá. A autorce se omlouvám za záměnu pohlaví:) A ještě se stejně musim zeptat: To byl opravdu vždycky takový? Jste spolu nezažili i nějaké hezké chvíle? O vašem vztahu jsem z úvahy vlastně nic nedozvěděl, tedy pokud nějaký vztah byl... Stále mi vězí v hlavě, že máš v sobě i kus něho a on kus tebe...

Elyn
09. 03. 2004
Dát tip
pozorovatel : ok, beru..;)

Wendy_Andy
16. 02. 2004
Dát tip
Musím říct, ž je to síla. Četla jsem to i našim. Doufám, že se nezlobíš. Všichni jsme se shodli, že jestli je někdo ošklivej tak je to on. Ale nezapomeň, máš mamku, která tě má ráda a někdo ani to ne. Vím, není to útěcha, ale kromě ní, tě má rádo spousta dalších lidí. TIP

Karabekian
15. 02. 2004
Dát tip
jo, známe.... můj otec taky není o moc lepší.... každej máme svýho otce, svou matku... co s tím? nic.... je to bohužel život... zvláštní, můj kamarád říká: cti otce svého a matku svou....a já se ptám: za co? snad za to, že jsme..

Duhovka
14. 02. 2004
Dát tip
fifi,ja to chapu.. prozivam neco podobneho a........ mas na to pravo to rikat a i si to myslet... Kazdy mame pravo na sve vlastni slova a myslenky a zvlast kdyz jsi na tom tak,jak si.... Drzim pesti

vždycky jednou přijde zlom, kdy dítě přestane být neseno a samo začne nést svoje rodiče.. u tebe to ale přišlo hodně brzo..

Elyn
13. 02. 2004
Dát tip
tak jako P_P.... Máš o svýho tátu vlastně starost - je to ošklivý?

Fifi
13. 02. 2004
Dát tip
Je to debil!!! Opravdu, promiňte mi to, ale vy to nemůžete pochopit....(snad moje mamka, ségra a brácha)

Dero
12. 02. 2004
Dát tip
Je i není.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru