Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hic Sunt Logia

18. 02. 2004
1
0
1456
Autor
DV_SWAN

Hic Sunt Logia

 

 

Jsou ještě místa

na mapě

duše

kde slova hrají si

na schovávanou

vysouvají periskopy

z nevědomí

 

zapikáváš je

do veršů

dlouhých

právě tak

na jednu slinu

recitátora


Karloff
21. 05. 2004
Dát tip
Rád bych něco napsal, ale nemám na to sílu&mozkovou kapacitu, proto odpovídám jednou básničkou, kterou jsem si vyhledal na disketě: Šok Onanovat s představou neznámého archetypu Být v samotě zahrnut všemi Rozmary z krajiny Hic Sunt Leones

Lens
24. 02. 2004
Dát tip
Dík. No, nevím jestli vidoucí, prostě jsou to jen názory, někdy přesnější, jindy se taky pěkně seknu:) Např. nepochopím správně symboly nebo jsem si u jednoho výborného textu nepřečetl zařazení a vytýkal mu, že to není povídka, ale výborně umělecky napsaná reportáž, což taky byla:)))))) Od té doby pečlivě sleduji, do jaké kategorie co patří:)

DV_SWAN
23. 02. 2004
Dát tip
to Lens: Název je parafrází "Hic Sunt Leones" a má tedy co do činění s neznámým územím na mapách Periskopy mají význam ... těžko vyjádřit ... my vidíme periskopy, ale ti za periskopem vědí mnohem víc ... Jinak jeden ze dvou obrazů v této miniatuře. Působí násilně ... ale nemá to tak být ? Slina recitátora je obraz vyjadřující krátkou životnost slov v dnešní době ... na iternetu zvláště ... shazují proto více způsob používání slov, než jejich význam. Je to smířené postesknutí nad jejich osudem. Díky, že sis dal práci se čtením i názorem. Mimochodem, tvoje kritické názory jsou velmi vidoucí (i u jiných autorů) a odpovídají většinou i mým názorům. :o)

Lens
18. 02. 2004
Dát tip
Název (a hl. myšlenka) skvělý, ale ta poslední sloka to nějak shazuje, a přitom to mohla být velice působivá a hluboká báseň. Možná i ty periskopy bych tam nerval, protože to působí neorganicky s tou duší a vůbec duševno-duchovnem, nevím. Jinak mě osobně LOGIA říkají asi tolik, že jde o Ježíšovy promluvy z Tomášova evangelia, což ale asi není autorova intence, že:)

Rozervanec
18. 02. 2004
Dát tip
tak tady na tom dile me ze vseho nejvic asi zaujala Lensova kritika...:c))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru