Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dilema začínajícího básníka

16. 01. 1999
1
0
2382
Autor
PS

K této básni mě inspiroval můj kamarád, který mi dovolil nahlédnout do své velmi, velmi soukromé básně.

Jsem zvědav na vaše názory a případné připomínky uvítám.
{Časem sem možná pošlu ještě něco, šuplíkové literatury je vždy dost.}

O čem psát? Mohlo by se zdát, že je těžké psát verše. Stále se ptá, duši svou leptá - proč to jde jiným tak lehce? Ve velkém cyklu papoušek na motocyklu nesnesitelná lehkost psaní. Zoufale čumí. Proč to neumí nemá ani trochu zdání. Vtom zní hlas shůry: "Neměj noční můry! Piš, co cítíš uvnitř, ne to, co je vnější." Náhle se mu jasní, celou duší zazní: MILOSTNÁ POEZIE JE STEJNĚ NEJKRÁSNĚJŠÍ.
POMNĚNKAa
31. 05. 2003
Dát tip
Krásný t***

Nefertiti
14. 04. 2000
Dát tip
...docela to jde :o)

Bambulka
10. 04. 2000
Dát tip
Jen pokud je láska je Láskou!

Šílená
06. 04. 2000
Dát tip
:o) no už je mi jasný proč tě tak zaujala Něžněnka. Já na to mám trochu jiný názor:o) Milostná poezie je fajn ale stejně tak mám ráda poezii která mi něco řekne - třeba něco co ještě nevím, ukáže mi nějaký jiný rozměr - náhled na svět... Odhalí co pálí jiné lidi a o čem nemám ani zdání... To jen tak k našemu dnešnímu rozhovoru:o) A k básni? dalo by se tam semtam něco poopravit;o) ale myslím že si vystihl přesně co si chtěl říci... to se hodnotí!

Miroslawek
09. 03. 2000
Dát tip
JE

Lampář
24. 02. 2000
Dát tip
:o)))) cenim se /si/ u konec /konce

Jarka
17. 01. 1999
Dát tip
Moc se mi to líbí a uvítám, když pošleš něco dalšího ze svojí "šuplíkové literatury". Básně, ke kterým bere inspiraci básník zevnitř sebe, jsou nejhezčí, hlavně ta milostná poezie, jak píšeš... Pokračuj...

Anonym
17. 01. 1999
Dát tip
Tušíme vůbec, co člověk dokáže? Zázraky! Tak třeba ve zpěvu: jen tak si zpíváš a výš než na "d" to nevytáhneš. Ale co, zpíváš si dál, nepřestáváš. A za dva roky najednou dosáhneš až na "g". A čistě!... Tím nejlepším autorem je přece jen život. A nepiš do šuplíku, piš pro mě! :-) (Faktická poznámka: mé prožívání se od toho šuplíkova trochu liší.) Líbí se mi Tvůj humorný nadhled.
maprach-čtenář

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru