Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

U Tebe...

18. 02. 2004
2
0
2928
Autor
Lomarinka

Teď jsem měla být u tebe,
v TVOJí posteli,
a prsty něžně cuchat krátkost tvých vlasů...
místo toho chutnám hořko vřelou chuť samoty
jako nikotin bez filtru či káva do dlaní...
Držím se pevně nicoty v mém pokoji
abych nezůstala úplně sama.
Poslouchám hudbu kterou nenávidím
a dýcham i přes to kolikrát jsem už nechtěla...

 

..nebo neměla?!

 

vlásenkou spínám zbytky tebe ve svých vlasech.
Voní fantazií a poznavaním mezi námi...
tvé doteky na mé kůži stále hřejí..., ještě, zatím,
dokud voda nestéka po kapkách ďolíčky mého těla,
dokud tě neodplaví navždy z míst, jenž jsi líbal.
Chvěji se zimou, ale potem mám slitá celá záda,
v nahotě, samotě i tichu čaruji ze tmy a stínů.
V tubičce pár malých prášků na spaní...

 

..ne, dnes ne, (zatim) jen na dlani...

 

Plamínek svíčky mi barví stěny do žluta a do krvava
zavírám oči, ale nejde to. Netěžknou a já neusínám.
Stýskání mi nedopřeje ani kousek snění

...o nás...


Elwisek
11. 03. 2005
Dát tip
koukám.. otlik básniček a skoro fšechny tak pěkný.. furt se opakuju..pěkný, hezký, pěkný, hezký...nevím co k tomu napsat..prostě nádherný .o)

vesuvanka
11. 10. 2004
Dát tip
Je to takový výlev smutku přímo od srdíčka.... píšeš, že je to starší dílko, a tak věřím, že je ti líp... a přeji Ti hodně sluníčka a radosti... TIP

Lomarinka
16. 03. 2004
Dát tip
tenhle vytvor je uz starsi, tenkrat jsem to tragicky videla dneska uz ne;o) nejsem ted na svem PC a tak nemuzu rict konkretne kdy to vzniklo, ale i tak dekuji OVERII za psychologicky rozbor;o) P.S. taky vis kde mne najdes;o) TO ALL diky za uprimna slova, to vite kdyz mate nejake pocity snazite se je co nejlip "vykousnout" a pak to tak dopada;o)

OverII
07. 03. 2004
Dát tip
Podle toho jak te znam( aspon trosku), tak skusim trosku kritizovat ;) no tak souhlasim hodne slov navic, i kdyz jsi to psala "pro nekoho" podle basne te boli srdicko, nebo spis dusicka ale mas tam obraty ktere se mi sem vubec nehodi a take nekterá slova se nehodi do kontextu no pokud budes chtit vedet konkretne (vis kde me najit ;) ) ahojky Lomiku ps neber to tragicky, kazdy mame slabe chvilky

Lens
18. 02. 2004
Dát tip
No, není to zase tak úplně špatné, určitá poetičnost tu je, hezký verš (nebo spíše rým) je třeba "v tubičce...na dlani", ale jinak příliš upovídané a doslovné - např. to "o nás" na konci, na to bypřece měl přijít čtenář sám, tak jako tak je téma básně jasné z předchozích řádků, apod. Docela dobré je vršení protikladů a z nich plynoucích paradoxů, i když by to možná chtělo najít něco nového, protože proč to mám číst znovu... atd.

Lukri
18. 02. 2004
Dát tip
tak nějak mi to připomíná mojí nynější situaci, je mi strašně a zkouším přežít...

Makča
18. 02. 2004
Dát tip
Nevím jestli to mám říct, ale chce se mi to říct, že rozchod je jenom malá smrt, ale není to ta absolutní, která se už nedá zvrátit, takže z tohohle úhlu je všechno v pohodě, i když se to tak vůbec dlouho nezdá. Myslela jsem to jako pozitivně.

Rozervanec
18. 02. 2004
Dát tip
viz. lens...moc upovidane ...a i pres to ze spouste basni nerozumim, tak tady mi to zase prijde, jako bych to vsechno dostala az moc jasne polopaticky vysvetlene a v ubec nedostala sanci si o tom popremyslet..

Rozervanec
18. 02. 2004
Dát tip
viz. lens...moc upovidane ...vsechno jasne vyrcene..ctenar nema sanci si sam o vyznamu popremyslet.... velice smutna basen...

Rozervanec
18. 02. 2004
Dát tip
viz. lens...moc upovidane ...vsechno jasne vyrcene..ctenar nema sanci si sam o vyznamu popremyslet.... velice smutna basen...

Rozervanec
18. 02. 2004
Dát tip
omlouvam se....blbne mi PC......c)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru