Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední

20. 02. 2004
0
0
2055
Autor
warman
Je ticho, šedivé ráno se plíží temnou ulicí pro živé. Je cítit vůni jemnou. Tma vyděšena, skřek naň není čas. Smutný muž smutně řek´: Je to tu zas! Ležím na poli, luční koník skáče vstříc novým světlým světům. Jako by rolník oral pluhem svým. Stín prodírá se chodníkem, chce se dostat k světlu zpět. Otáčí rudým knoflíkem, chce zapnout jiný svět. Pes dvakráte jen štěk, potom ztich’. Projevil svůj vděk. Já znám ho z knih… Fouká od nebes smrtelnej dech. Poslední ples. Tančil, pak zdech´. Poslední bál v tomhle století. Já stál sám a koukal výš. Hádal jsem kam až doletí, a klesne-li k hvězdám blíž. Kobra štít svůj vztyčila, z tlamy kane jí jed. Neslyšně prý zasyčela, pak strnula v mohutný škleb. Pak nebe ztmavlo. Zněl veliký třesk. Více se nestihlo. Pojal všechno stesk. Náhle padlo tisíce hvězd, a nebylo ulice ani tmy. Jak zaťatá pěst, zbyly jim jen sny. Pes vyštěk´ naposled, a kobra zkamení. Již není slovosled, ničeho již není A bylo ticho, že by bylo slyšet dopadnout špendlík. Jen …
Adelan
11. 05. 2004
Dát tip
Zajímavá myšlenka, některé obraty jsou moc pěkné, některé mi zase připadají moc knižní až archaické ( Pojal všechno stesk ) Ale je tam kobra, takže klub...:-)

Annie
01. 05. 2004
Dát tip
Zdá se mi to takový trošku roztříštěný, ale je v tom pár věcí, který mě zaujaly, třeba hned první sloka, ale i spousta fakt hezkejch obrazů :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru