Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Denně jednu ftákovinu CXIX.

Výběr: Lyryk
16. 03. 2004
2
0
13137
Autor
papouch

Na tom světě už to takhle chodí -
smůla s bídou za ruku se vodí.
A když člověk skočit chce pod splav,
přijde k němu pes a řekne: "HAF!"
MKbaby
06. 04. 2004
Dát tip
Mně se to líbí, je v tom kus člověčiny. Život je krásnej. :-))))

Toxman
29. 03. 2004
Dát tip
zolli: No já být HAFanem vyrušen v letu - uprostřed skoku, tak bych na jeho místě měl spíše strach, abych ho nepokousal. Copak to němé stvoření může dopředu vědět, jestli nejsem vzteklej ? ;o))

papouch
28. 03. 2004
Dát tip
to né, Haryk je docela malej hrubosrstej pouličňosměsák a to HAF bylo takový jemný, milý, spíš bych řekl že bylo položeno jako otázka, asi takhle: HAF? :-)))

zolli
28. 03. 2004
Dát tip
Jo tak takhle, to bych se nelekla :o))))

zolli
27. 03. 2004
Dát tip
Ne mě udělat velkej pes u splavu HAF, tak tam hupnu leknutím rovnou po hlavě! :o)

Pes neřekne :HAF!, ten tě kousne do prdele.

Toxman
26. 03. 2004
Dát tip
Elyn: Ač papouchoviny jsou často veselé hříčky nepostrádající vtip (a umět udělat dobrý, chytrý vtip je často pořádná fuška), tady mě ona "hloubka", o níž je stále dokolečka řeč, příliš neoslovuje... V tom, že se sebevrahům pod nohy motá čokl podvraťák, který je zachrání (to podvraťáci dělají - teda ne to s tím zachraňováním, to s tím motáním ;) v tomto podání mi nepříjde nijak zvlášť geniální (navíc to spíše zní jako povzdech, že tomu člověku není ani tím otravným psiskem "dopřáno" skočit...) Aniž bych se chtěl papoucha jakkoli dotknout, tohle jeho dílko přesto stále považuji za jedno z těch slabších z jeho dílny, výběr nevýběr. Papouchu, máš i na vyšší (kulo)mety ! :)

Elyn
26. 03. 2004
Dát tip
Toxmane - jsi milej, že to píšeš vlastně mně, i když je to dílo papouchovo..:) Já myslím, že tam nemusíš vidět jen "toho čokla", ale dá se pod tím vidět i víc, když chceš.

Jeheheman
26. 03. 2004
Dát tip
Toxman: Konečně to někdo vyložil. Takhle by se to dalo brát.. Elyn nevěděla .-) ...rýp rýp:)))

Elyn
26. 03. 2004
Dát tip
Jehehe: rýp rýp si schovej na zahrádku :-p :))

Jeheheman
26. 03. 2004
Dát tip
:-) Tak jo

Toxman
26. 03. 2004
Dát tip
Elyn: Jenže ona jsou dílka a dílka... Jedna mají hloubku na první pohled, a ani když úplně nepochopím, vím, že je tu něco co to dílo přesahuje. Pak jsou dílka, na kterých ten přesah na první pohled vidět není, ale když se člověk zamyslí, zjistí zajímavé souvislosti a najde skrytou perlu... další jsou díla která vypadají intelektuálně, ale je to jenom hra pro hru, neboť jsou prázdná jako strarý nepotřebný obal - ovšem s pěknou barevnou etiketou. A nakonec existují díla, která nevypadají, že by něco mohly skrývat (a taky většinou nic neskrývají), ale když budeš dostatečně dlouho hledat, nějaký význam objevíš (tj. uměle vymyslíš). Třeba zde bych mohl napsat, že onu hloubku (myšlenky) může evokovat také bezedná hloubka vod, padajících splavem dolů. Představuju si vysoký jez po kterém plynou široké, kalné (to je vždycky dramatičtější :) a těžké, nekonečké proudy vod, která se dole "vaří" a víří jako v ohromném hučícím kotli. Člověk je tím vírem zmaten a v bezvýchodné situaci (snížené možnosti obrany před cizími i vlastními myšlenkami) jej takový jev přitahuje jako gigantický magnet. Jen udělat ten poslední - osudný krok... ...když tu se stane něco, co člověk vůbec nečeká ! Nějaká přízemní maličkost (blbost), která by při normální (nezmagnetizované ;) mysli nemohla vůbec život ovlivnit, mu najednou přeletí "před nosem" a magické magnetické pole je pryč. Už se mu nechce skončit se životem (ono se mu vlastně nikdy nechtělo, jenom si to uvědomil až teď)... Hezký příběh, že ? Jenže z 95% vymyšlený... dá se pak ještě mluvit o myšlence v básničce (i když byla oním spouštěcím momentem) ? :)

papouch
26. 03. 2004
Dát tip
Tox.: no vidíš.... takových písmenek, slov, vět, řádků, odstavců, stran...!! Když to lze říct jednoduše: HAF! :-))))))))))

papouch
26. 03. 2004
Dát tip
a uznávám, že toto je jedno z těch slabších :-)) a ten pes se jmenoval Haryk, víte? a patří Gorgoně

Toxman
26. 03. 2004
Dát tip
papouch: Tos mě dostal - HAF ;o))

Elyn
26. 03. 2004
Dát tip
Toxí, přesně to v tej báseňce je! ty jsi super, že jsi to tak pěkně rozvyprávěl :) To víš, že se dá mluvit o myšlence v básničce - vždyť to šici nakonec vidíme stejně..;)) ale papouch má pravdu : HAF! úplně stačí..;) a my, slabí na nervy a milovníci zvěře, hnedle víme, oč běží :))

Toxman
26. 03. 2004
Dát tip
- tedy jako hezký víkend :)

Jeheheman
25. 03. 2004
Dát tip
Elyn: Marná sláva Elyn, asi jsi do těch hloubek taky nepronikla .-)))

Elyn
25. 03. 2004
Dát tip
Jeheheman: ty jsi vedle jak ta jedle, víš to? Copak na mě udělal papouch HAF! ? :)) tak vidíš...;) :-p

Miroslawek
23. 03. 2004
Dát tip
nejen pes, ale i Mikýšek

papouch
23. 03. 2004
Dát tip
Elyn.: .......................................................... (mlčím :-)))

Jeheheman
22. 03. 2004
Dát tip
No fajn, a je to zrovna tento případ? Tak dobře nechám se podat, už na to čučím dalších pět minut a pořád nevím pointu.. přijde k němu pes a řekne "HAF!"... prostě nevím. Smím se to dozvědět?

papouch
22. 03. 2004
Dát tip
ech ... to je na dýl :-)

Jeheheman
22. 03. 2004
Dát tip
Já mám čas:-) Já jen že jestli je to něco jen mezi tebou a šéfem (a tím pádem to on nekompromisně demaskuje a hodí do výběru), tak by to mohlo být v prologu. Páč zatím největší "blbůstka" tohoto pro mě spočívá v tom, že ze mě dělá blba, který to nedokáže pochopit. Takže buď je to (teoreticky) pochopitelno pro každého nebo jen pro někoho a nevim co z toho platí. Ještě si zkusím zavolat na pomoc Elyn, ta je na hádanky dobrá. A taky pořád nevím, jestli to, že... "něco, v čem je aspoň trochu hloubka " se teda týká tohoto. (Ale kategorii máš blbůstka.)

papouch
22. 03. 2004
Dát tip
> Já mám čas:-) ale já ne :-)) a1) Lyryk není můj šéf, ani cokoliv jiného a2) Lyryk a dělat z tebe blba? proč by to dělal? Nebuď paranojídní :-) b) nikdo na světě nechápe všechno, já taky nechápu a nikdy nepochopím spoustu básniček, které chápou jiní c) týká d) nech to plavat :-))

Jeheheman
22. 03. 2004
Dát tip
To s tím časem jsem čekal. a2 jsem nenapsal ani si to nemyslím a ani nevím proč bych si to měl myslet (to jako proto, že dal Lyryk do výběru něco co nevím proč?) ..nene to je fakt prkotina:-))) Jo táákhle, to jsem myslel jako že dílko to ze mě dělá, ne šefik:))) Jinak co se týče písmáku, je bezesporu šéf:) Může tě kdy chce vyhodit:-) Bezohledu na to že nemá důvod chtít.. Nechávám to plavat. A nezlob se za zdržovačku ptáku fousatá.

Elyn
22. 03. 2004
Dát tip
Přijde pes a udělá smutný voči - "řekne" Haf on "neudělá" haf... a v tom je rozdíl (aspoň pro mě, v tom je ta hllubka..) ..osloví tě a neskočíš, protože už nemůžeš. Jestli jsem, papouchu, vedle, tak na mě prosím tě udělej haf..;))

papouch
21. 03. 2004
Dát tip
víš - to je vono - každej ode mě očekává povrchní rýmované krávovinky (ostatně - můžu si za to sám :) a když vyplodím něco, v čem je aspoň trochu hloubka, tak lidi zakroutěj hlavou a aniž by je napadlo nad tím zapřemejšlet, tak mi napíšou "užs napsal i lepší..." nebo tankňánk :-) ale mě to už neva, přecejen víc než 4 roky na písmáči na mě stopu zanechalo... :-))

Elyn
18. 03. 2004
Dát tip
Zolli : :))))) *

Jeheheman
18. 03. 2004
Dát tip
Do výběru..? Teda Papouch sice píše někdy skvělý blbůstky ale tahle zrovna... no jo určitě má ještě nějakou další skrytou geniální pointu kterou jsem na rozdíl od Lyryka nepochopil:)))

komedie
16. 03. 2004
Dát tip
papouch:vzhledem k tomu kolik písmenek občas vynechám tak je mi to jedno! .-)))TIP

Litochowitz
16. 03. 2004
Dát tip
...nojo, psové občas přijdou nevhod:)

aramis
16. 03. 2004
Dát tip
...ja vo svojich dielkach vynechavam cele slova ;o) *

Bacil
16. 03. 2004
Dát tip
Tuka byl slovenský fašista, ne? No ale teď už to tam není... Napadá mě, že nevím, jak se řekne splav slovensky, ale kdyby se to řeklo splav (členo splau), mohla by být slovenská verzue: A keď človek skočiť chce pod splav, príde k nemu mačka a povie mu MIAU! Ale ono je to asi jinak, že?

horák
16. 03. 2004
Dát tip
tak jsem po letech na pismakovi a konečně našel nějakou jistotu - ftakovinu o)

zolli
16. 03. 2004
Dát tip
no jo sebevrazi, hafani všecko to táhne ke splavu a kde si pak má jeden v klidu zakvílet. S ouctou Viktorka.

Toxman
15. 03. 2004
Dát tip
No určitě proto,že tuka tuku myje (čemuž by odpovídal ten splav) a kdo jiný si dneska nemůže dovolit jít na odtučňovací kúru než smůla s bídou... ;)

papouch
15. 03. 2004
Dát tip
héééé vy naděláte :-))) už jsem to opravil :-) (a to si to DYCKY po sobě dvakrát přečtu, jestli tam zase nemám nějakej překlep :-)

Toxman
15. 03. 2004
Dát tip
Papíííí to nic, pteklepy jsoy u ně na denním počátku :)

Prokletí
15. 03. 2004
Dát tip
kol krk kámen, jen si skuč přijde tučňák řvoucí TUČ! ;o)))))))) m.

Lee
15. 03. 2004
Dát tip
vise na laně haněj mě vorvaně a pod smyčkou z konopí sob se na mě osopí ((c:

JiKo
14. 03. 2004
Dát tip
za tuku? ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru