Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

November 2nd - Mignight desert

18. 03. 2004
0
0
2604
Autor
Waawe

Jenom recka, nic víc :))

November 2nd

Midnight desert

 

 

Nevím jak přesně začít, ale tuto hranickou kapelu jsem měl možnost poprvé představit mým sluchovým orgánům asi před třemi lety. V té době jsem měl k dispozici pouze 3 skladby z desetipísničkového dema, které bylo natočeno v kopřivnickém studiu Animan a už v té době mě kapela posluchačsky oslovila neotřelými, ale přesto nesmírně chytlavými melodiemi, hitovým potenciálem a v neposlední řadě i docela originálně zastřeným a zabarveným vokálem zpěvačky. Vše uběhlo jako voda a po osmi letech společného hraní, zkoušení a neustálých personálních výměň si konečně jedno z českých vydavatelství řeklo, že by nebylo od věci vydat desku.

Ta obsahuje 12 skladeb, které z drtivé většiny pochází z pera velmi nadějné a talentované zpěvačky Saši Langošové. Texty jsou velmi nadprůměrné a střetávají se v nich příběhy lidí a zvířat (zejména koček) s velmi osobními myšlenkami a tématy. Přečtení a následné přeložení všem doporučuji, protože jde opravdu o krásnou a poetickou záležitost.

Jinak je deska protkána a ovlivněna klasickým americkým písničkářstvím, které je podpořeno vynikajícími instrumentálními výkony. Elektrická kytara se střídá s akustickou a proplouvá tak uvolněně a s naprostou pohodou basovými linkami a poklidnými,pečlivě zahranými bicími. To vše stmeluje vokál Saši Langošové. Jediným dá se říct žánrovým vybočením je skladba Cut up, která je založena na poměrně rockově-výbušném základě. Ovšem nečekejte žádný nářez. To vše je v duchu a v rámcích celé kapely.

Můj vrchol přichází při krásně procítěné a otextované Cat's Wisdom. Tento Unplugged s akustickou kytarou a dřívkami je názorným příkladem toho, že November 2nd patří bezesporu mezi letošní objev roku a dokazují i to, že česká klubová scéna má zase další velmi kvalitní kapelu.

Velmi vydařený debut.

7/10

 


andromeda
30. 10. 2004
Dát tip
já bohuzel tuto skupinu ani zpevacku neznám....

no nevim,.. sašenka langošová, její mírně feminizovaný písničkářství a rudá záplava kudrlinek mi nějak neleze pod nehet,.. nespolíhám na soudnost svýho sluchovýho ústrojí tolik jako v jinejch mě bližších záležitostech ale po soužití s pj harvey, tori amos apod mi u novemberu proste chybi takovy nejaky tezko postihnutelny faktor x jako u jinych seskupeni, kde stoji v popreni zenska... ale to konfrontuju jenom subjektivni pocit z kapely a nemarim recenzi

Waawe
19. 03. 2004
Dát tip
to naive : něco jsem samozřejmě zkoušel a psal, ale nikdy o to nebyl moc velký zájem. Souhlasém, je to starší deska, ale tu recenzi jsem psal cca před rokem. Tak proč ji tu neuveřejnit, že ? ...dík za názor..

naive
19. 03. 2004
Dát tip
mno... myslim že "šéfredaktor" toho serveru eště někoho přijme ..to zkus ne?:) a dyžtak avi. to pro příště:)

naive
18. 03. 2004
Dát tip
proč nepíšeš na hudební server?sem psala pro musiczone než sem všechny nasrala...:)) ¨jinak by to chtělo něco aktuálního. M.D. je kurevsky stará deska...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru