Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

- 123 min. + HC3

19. 03. 2004
0
0
2605
Autor
Waawe

a další :))

- 123 min.

HC 3

28. 2 2003 - Happy End - Nový Jičín

 

Po povánoční pauze a s novým bubeníkem se trio - 123 min. odhodlalo k prvnímu koncertu tohoto roku a šlapalo jim to narozdíl od jejich předkapely na výsost dobře.

Jak je výše avizováno, postu velmi nevděčného, tedy předkapely se zhostila frýdecko-místecká trojice HC 3. Kapela začala koncert velmi svižně, tvrdé kytary střídala brobublávající basa a nekompromisní bicí, ale jak se později ukázalo všechny písně se díky nu-metalovému pojetí, místy protkaném hardcorem zdáli podobné a splývali tak v jedné rovině. Alespoň jsem si tedy krátil nudu legračním pohledem na pubertální děvčátka tančící pod pódiem cosi v diskotékovém stylu a vedle nich pařící a skákající hcčkáře. No, byl to opravdu perverzní pohled a ještě že trval pouhou půlhodinku.

Po krátké přestavbě pódia se ze tmy vynořil usměvaný sympaťák se svými kumpány a dobrá třístovka přítomných se stáhla blíž k pódiu. Hned první tóny Try napovídaly o tom, že se minuty zdaleka nebudou držet studiových verzí a Zdena Bína prošperkovával každou mezihru chytrými sóly. Přívaly energie z pódia se tak přesunuly i pod něj a většina lidí se začala pohupovat v kolenou, skotačit, či jen tak kývat hlavou do rytmu. Překvapením bylo nasazení několika písní z vynikajícího, prvního alba Shooba dooba, jenž jsem při předešlých vystoupeních postrádal. Prostor tak dostala rozhopsaná Tilagetcha či C'mon back.

Z druhého alba Try pak : I see you shine, Hey son, Mojo bride, Runnin on. Hudebně pak vyšly skvěle naživo hity z dosud posledního alba Home ?. Po takové 15 minutové Seven days to winter stáli všichni jako opaření a lapali po dechu. Po klasické výměně drátu dvojice představila lidem nového bubeníka Martina Vajgla z dnes již vyschlé Vltavy a i jeho premiéra dopadla na výbornou. Vajgl vrátil minuty do dob jejich začátků a potlačil tak bluesový cit jednoho z nejlepších bubeníků Emila Valacha zpět k rockovějšímu prvkům. Jeho údery byly tvrdé a přesné, a trio se tak dostávalo častěji do výbušnějších pasáží. Co k tomu ještě víc dodat ? Snad jen to, že se povedl i zvuk. Všechny nástroje zněly ve vší síle a kráse a hudební fajnšmějkři si museli přijít na své. Škoda, že toto nelze potvrdit na většině klubových vystoupení plných hlukových vazeb a pískání z reprobeden. Po koncertě se dokonce proslýchalo, že takový zvuk Happy End ještě nepamatuje. Pardubická kapela předvedla znovu vynikající funko-jazzo-blueso-rockový výkon a návštěvníci koncertu odcházeli z klubu s dobrou náladou a plnohodnotnými zážitky.

10/10


ashentree
05. 07. 2004
Dát tip
jojo, s Vajglem jsou zas zlatí :-) jim ten novej bičista vždy děsně prospěje ;)

Waawe
14. 06. 2004
Dát tip
to Kostka : thanx... už je to tam správně bye m.

Kostka
12. 06. 2004
Dát tip
...bubeník se jmenuje Martin Vajgl, ne Tomáš.

DušíK
22. 03. 2004
Dát tip
Ahoj, oprav si ty pravopisný chyby. Bude to vypadat podstatně líp.

drfaust
20. 03. 2004
Dát tip
Bodejť by to Bínovi nešlapalo...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru