Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Major Zeman

25. 03. 2004
5
0
3660
Autor
Perchta

Mým veselým dětem

Budoucí Major Zeman si už od dětství přál stát se Jamesem Bondem. Byl to chlapec z malého města, ale nebyl hloupý, věděl, že se bude muset hodně učit. Nejdříve šel do herecké školy, byl to takový kabaret, naučili ho tam i trochu zpívat. Potom se přihlásil do tajných služeb, celý svět se mu otevřel, nejdříve vojenská rozvědka i kontrarozvědka – městečko bylo na hranicích, přelézání pod dráty bylo lepší trénovat za dozoru. Potom se dal k tajné policii a začal studovat školy. Střední chemickou stihl zároveň s medicínou, vysokou chemickou – to už měl chemii v malíku, si dal společně s filozofií – to aby mohl vhodně citovat projevy významných světových státníků. Mezitím si přivydělával jako herec, i v tom Jamese Bonda překonat, troufl si na mužské i na ženské role. Tu zaskočil za Karlíka Gottů, tu za Helenku Vondráčkovou, Quasimoda stihl úplně sám. Ve volném čase se věnoval mapování vojenských újezdů a po pádu totality byl Kocábovi v patách s hledačkou kovů a osobně zneškodnil všechny nevybuchlé granáty i miny. Našly se přitom i nevybuchlé granáty z první světové války a dokonce sklad střelného prachu z doby třicetileté války. Obratem ho poslal s poděkováním české vlády do Švédska.

Majora Zemana v televizním seriálu si zahrál s chutí: James Bond už byl blízko. Byla to lehká role, věčně popotahoval nosem a občas pronesl na půl úst něco zdánlivě chytrého. Práskání vousy si přidal sám, ani to nebylo ve scénáři!

Dnes se Major Zeman vypracoval, je šéfem všech tajných služeb tohoto malého státu. Navíc je i šéfem generálního štábu armády a zástupcem policejního prezidenta. Jeho hlavní zaměstnání je hlídač obrazů v galerii hlavního města. Odtud to všechno řídí. Když si předseda vlády pozve představitele tajných služeb na kobereček a náhodou se nedostaví, Major Zeman je tam sám. Kouří zároveň kubánský doutník, Sparty, viržinko a vypije dva litry džusu z deseti sklenic. Nohy má na stole a polosedí-pololeží v koženém křesle. Spokojeně se usmívá a občas se mu zatřese knír. Všechno se mu splnilo. Země je ve válce za spravedlivou věc.


Perchta
07. 08. 2004
Dát tip
maia, dik Zine, dekuji taky, nazor ti neberu; kdyz nevim, kudy kam, pisu basne, povidani je; kdyz uz vim vic a prece; neco podstatneho stale chybi

Žíně
01. 08. 2004
Dát tip
Povídání ti jde líp, než básničky. Víc v něm ukážeš svůj talent.*

maia
27. 03. 2004
Dát tip
:-) *

Perchta
26. 03. 2004
Dát tip
reb: napsala jsem to včera cestou do práce v busu a dala na net, že v 15:47 čtk oznámila, že odstoupil šéf vojenského zpravodajství... hm, ale myslim, že to nesouvisí. :-)) chlapy ten život berou nějak moc na lehkou váhu, furt by si hráli na vojáčky a všechno aby oddřely ženský, tak o tom to je. Lyryk, dík.

Albireo
25. 03. 2004
Dát tip
:-)))

fungus2
25. 03. 2004
Dát tip
No vida. To v tom seriálu nebylo o)))*

Perchta
25. 03. 2004
Dát tip
Děkuji všem, smála jsem se taky, při psaní i pak. :-))

Lyryk
25. 03. 2004
Dát tip
.-))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru