Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loď

08. 06. 1999
0
0
2472
Autor
Lea

..možná je na čase už psát veseleji, příště se o to pokusim :-)

Do plachet opřel se vítr a určil lodi mé směr.... Přec nikdo neptal se, zda-li chci plout...? Svou sílu, odvahu..ber si kde ber! Nedopusť aby tě potopil vír nebo proud! Divoký tanec provazů, lan.. kdo pluje se mnou, kdopak byl zván? U přídě bojuje Pravda se Lží, chce ji snad do moře svrhnouti z paluby..? Temperament ... ten pod stěžněm, sbalit chce Stud a nacpat ho do tuby...! Pečlivost kartáčem drhne tu palubu, a lenost s marnosti čeká snad na dobu, až vítr zvedne se, a loď mou odnese, v zátoku bláznivých, kde smíchem není smích.... Kormidlu osud udává míle, ručička z kompasu přemítá chvíle, kdy závod do kruhu dával ji úctu, lodivod zavelel, určil směr k místu, na mapách značených, od mužů ... od moří zkušených... a příď už nabrala ten zprávný směr, paluba neměla záplaty z děr... Tohle je moje loď? A nebo čísi? Já jsem ten lodivod, co určit má kurz? Chopím se kormidla, tak jako kdysi, s pomocí větru cesty chci urazit kus! Slunce mi do vínku přibalí sílu, a hrom mě přinutí ke práci, k dílu! Pokud má loď i v bouři obstojí, čeká mě přístav či zázemí....? Jedno z nich určitě ...., dost možná obojí....
Leclajr
17. 04. 2002
Dát tip
Že by inspirace Rimbaudem?

Print
09. 06. 1999
Dát tip
Maprášku!:-) Těší mě, že ses na svý poměry tak rozpovídal!!! Opravdu mě to těší a rád tě čtu!:-))) Říkáš hezký a moudrý věci!:-)

Merle
09. 06. 1999
Dát tip
Dost pěkná básnička, a ani mi nepřipadala tak moc depresivní.

Print
08. 06. 1999
Dát tip
Ehm... no, někdy neškodí, když se loď potopí v bouřce. Řekl bych, že jí to dává nový smysl, nový význam!! A těm, kteří se na ní utopí, taky...

B.Ezejmenij
08. 06. 1999
Dát tip
Robinsoooooooooooooooooooooooooooooooooooooon !

aluj
08. 06. 1999
Dát tip
Jakkoli je to smutne, nas zivot zalezi dost casto na nekom jinem vic, nez na nas. Ale plati to i naopak.

Print
08. 06. 1999
Dát tip
Máš pravdu, Aluj! Tvůj Pátek!:-)

maprach
08. 06. 1999
Dát tip
Zajímavé počtení :-) Trochu mi drkotaly zuby v tom zvláštním rytmu, ale to bude asi tím přetažením, když stávám moc brzo a jsem moc dlouho vzhůru, tak se čas od času jevím i nevrlým :-) :-) :-) Přeji mírný vítr!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru