Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Probuď

31. 03. 2004
5
0
3403
Autor
kminnek

Ztratilas slova v propastech
lipových květů.
Pyl okusuje dlaně.
Zbylé mezery
hasí touhu pomlk
uzavřených skrání.

Probuď perletí hradbu
metafor tekutých prasklin.
kminnek
02. 04. 2004
Dát tip
Rowenko,to připadá Tobě ale ne mě,je to psané s účelem a tak to je,s tím nic nenaděláš,Tobě to připadá hloupé a mě to připadá geniální a dost do hloubky,záleží na tom co jsi pod tím pochopila,naštěstí vím,že to nemyslíš zle a stejně člověk se snaží změní úplně styl a stejně to nikdo nedokáže pochopit a podle kritiky bych asi neměl psát.MOžná že je chyba ve mě ale také může být chyba v těch co píší kritiku protože kritika tady má hodně daleko do kritiky povolaných a pak je to věc názoru. Jen se mi nelíbí když se napíše něco tak tady dokáží lidi napsat kritiku je to psané na efekt,ale to asi píši každý básník aby se dílko četlo a tak hledá nové způsoby tvorby.Já si myslím,že nepíši na efekt a má obraznost je někdy lepší a někdy se stane že to není ono ale to samé mohu psát pod každé Tvé dílko že píšeš na efekt ale to přeci není kritika a že je to jen chomáč nesmyslů to také není kritika nebo tak to alepon připadá mě.

kminnek
02. 04. 2004
Dát tip
neboj nenechám se kritikou odradit,políčko stejně budu dál zaškrtávat,ale pokud nedokážeš pochopit to co chci říci pak je těžké psát kritiku ale je lehké napsat že je dílko psané na efekt,asi to bude tím,že každý má úplně jiný názor na věc:o)

Rowenna
02. 04. 2004
Dát tip
Ten slepenej chomáč je taky metafora. :-) Chci tím říct, že už to prostě běžný čtenář není sto rozklíčovat. Zrovna tebe nepodezřívám z psaní na efekt. ale to je tím, že jsem od tebe přece jenom četla víc věcí. Ale může se stát, že čtenáři může připadat, že takový překombinovaný obraz přece nikdo vidět nemůže - a proto může usoudit, že je to psáno na efekt. Mimochodem, co je to ten efekt? Všichni píšeme s jistým záměrem, a doufáme, že toho efektu dosáhneme. ale píšeme pro čtenáře - tak, abychom naše ryze vlastní obrazy slovy předali dál - tak, aby byly vstřebatelné.

kminnek
02. 04. 2004
Dát tip
myslím že to není to spávné vyjádření,sice píšem pro čtenáře ale já přeci nemohu vědět co chce čtenář číst a je milé když někdo dokáže pochopit to co chci vyjádřit i když je to možná překombinované ale je to psáno s určitým smyslem,trochu tady chybí profesionální kririka ale i na totemu,protože tady lze člověk pochopit kritiku i tak že kritizují jen proto já jsme tu myšlenku nenapsal sám tak si trhni:o)).Já vím,četla jsi spoustu mých dílek tak dokáži posoudit co TI probíhá v myšlenkách když čteš má dílka a dokážeš pochopit můj tok myšlenek. Ale pokud čtenář nedokáže pochopit základní myšlenku tak by asi kritiku psát neměl to je jen můj názor

Rowenna
02. 04. 2004
Dát tip
V tom se zřejmě neshodneme. Nemyslím vnucovat se. Ale když si vymyslíš vlastní jazyk, ve kterém věta: "dej mi chleba" bude znít: "bežožula lasidom" - těžko se můžeš zlobit, že ten chleba nedostaneš. A na fundované kritiky tady nikdo nemá. Myslím tím čas, energii, ani erudici. Je to amatérský server. Zkusíme Růženku. Růženkóóó. :-)

Rowenna
01. 04. 2004
Dát tip
Ahoj, kminnku, já ti to občas taky píšu. Protože ono to tak působí. Jako by sis nevěděl rady se svou obrazností, to ti píšu pokaždé, nebo skoro. To poslední dvouverší je prostě ukázka něčeho, co se snad normálně nedá vstřebat. To už je koule metafor, spuckaná dohromady v jeden nevábný chumáč. :-)

Yorick
31. 03. 2004
Dát tip
add Navždy_Tvůj jo takové... ale jako větrník, hrozně jsem si na tom smlsnul, mám ulepené ruce, ještě si je olížu od natěsnaných písmenek "probuď perletí hradbu" a zítra?příští týden?měsíc? dám si další... Poslední dva řádky raději šeptám, aby neubily tu vůni shora...

pampelin
31. 03. 2004
Dát tip
Probuď perletí hradbu metafor tekutých prasklin. SB> A co jako m8 b7t toto?:) Je to bl8bol.

sjuuu
31. 03. 2004
Dát tip
já vám nevim... je to napohled husté jak nejnovější vitalinea, sliny se na to sbíhají, ale dohromady to pro mě nemá žádnou chuť... :-/

Milly
31. 03. 2004
Dát tip
to je na mě moc složitý.

kminnek
31. 03. 2004
Dát tip
to asi dokáže každý napsat že ta báseň je psaná jen na efekt,to ale není kritika.o(

Hanca
30. 03. 2004
Dát tip
Krásná. Dávám ti tip

3/5 takové..neúplné mi to přijde, v něčem tam tápu, ale nevím konkrétně v čem...

KayTee
30. 03. 2004
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru