Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A svět?

24. 08. 2000
5
0
5066
Autor
Marigold

A svět? Svět je taky možná jenom trychtýř nad doupětem mravkoleva... pro ryby: A meč je i kladivo:)

Nad stěnami odsouzení vlastních pekel stmívá se úsvit černé díry A "Mene mene, mene tekel" píše na ruiny tvojí víry Ohnivá ruka, míří z nebe, boří tvou víru, víru v sebe. Kdo nemá křídla, neuletí ! Stádo svých koní vítr žene v krvavém slunci kočár hoří koně jsou v mracích zapřažené a v potu deště vlečou bouři... Kvil vlčích smeček táhle nocí a koho raní, toho zas krkavci mají ve své moci- je mrchožroutů hodokvas. Kdo nemá meč, se neubrání ! Osamělí běžci hnáni osudem včera jsme žili- zítra nebudem Kam vede stezka, co se pod nohama ztrácí ? Slunce nám zastínili černí draví ptáci Chce se nám spát ! možná jsme pořád spali... Tne hlavu kat a ta se odkutálí. Kdo nezná cestu, nedoběhne ! Kdo nehledá, ten nenajde. Kdo nenašel, ten prohrál. Kdo prohrál, ten zahynul. A přesto tu stále je: cesta pravda i život...
Fée
09. 05. 2002
Dát tip
Tak hluboko........a tolik bere dech.....blíbí :o)

JRR
14. 02. 2002
Dát tip
Pro pocit lepší deprese...:-)) Zasáhne.

zolli
20. 02. 2001
Dát tip
Proc ma tohle jen 3tipy to je BARBARSTVI! zolli

blazinek
30. 08. 2000
Dát tip
zapoměl jsi snad jen na bláznovství, koření pravdy i života i cest... :-)) cóž až ťuk nefandí, tou díž klip

Rivka
26. 08. 2000
Dát tip
Nestačím zírat... buď jsem zapomněla, kdo jsi, nebo ses sakra změnil:))) a) Je to úžasně strhující - rozhodně bych to nenazvala "pyrotechnickým efektem", patos v tom je, to ano, ale... ALE!:) b) Evangelizátore:))))) c) Ještě jednou skvělá d) C je správně *!

Anonym
26. 08. 2000
Dát tip
Kuješ přetavený železo,které po svém pádu do vody ... .... NEZASYČÍ ... ... Proč? PS: "S prosbou vedení důlního závodu Mořina,aby proboha do Velké Ameriky nevysadili medvědy " Vitus

kalinka
25. 08. 2000
Dát tip
heleďse,JAK? kdo nenašel, ten prohrál?!!!! Co mi to děláš, ty zvíře jedno sadistický, cynický!!!???:o)) Nebrat! Já si rejpnu, juch?!:o): kdo nehledá, najde si ho to samo kdo nenašel, ještě nadějí se živí kdo prohrál, nezhas, povzbuzen tím, že hra ať si jak chce končí, život je JINDE!!!!:O)))Hurá, ještě žijem! Tak a máš to, neřáde jeden depresivní!:o)

Merle
25. 08. 2000
Dát tip
jednotlive sloky (az na ten vlci kvil) se mi zdaji dobre, ale celkove propojeni se mi moc nelibi... tak trochu souhlasim s Mirowimi "efekty"... ale i tak se mi to (kupodivu) libi...

Marigold
25. 08. 2000
Dát tip
Miro: Díky za češtinářskou korekci:)))...uh...no, to víš to se stává i v lepších rodinách... Mene tekel se mi hodilo spíš kvůli významu, než kvůli rýmu- smysl byl, ač to na první pohled nevypadá, v tomto případě prvotní.... Já ti dám Hrbolka:)))))... pyrotechnickké efekty ? Ano...ty mám rád- ostatně není první věc, kterou ode mne čteš, takže jsi o tom již zpraven... Kali:Hele, dočti si to dokonce:)...to není depresivní, nevidíš tu naději ?!...hm..Neřád? No, díky:).

kalinka
25. 08. 2000
Dát tip
to je něžný, Marigolde, to se hned nenech deptat takovou prkotinkou:O)) Já vim, že to končí optimisticky - teda skoro, ale to trojverší mi stejně zní nesmyslně, proto ten zákrok a rejp!:O))

Miroslawek
24. 08. 2000
Dát tip
Hezká osopní výpověť. Jen je to na můj vkus až moc dramaticky rozervané (příliš pyrotechnických efektů), ale vzhledem k tématu, proč ne? Některá samozřejmá konstatování, která zřejmě měla znít úderně, mne spíš rozesmály, ale to asi nebude chyba autorova, nýbrž mé zvrhlé mysli. Závěrečná sloka a pointa se Ti moc povedly. Ovšem v předposlední nesouhlasím s: "Kdo nenašel, ten prohrál. Kdo prohrál, ten zahynul.", jenže to je věc světonáseru (a nejen toho). Hnidopich: -v prologu mrakolev bez mrakolva, jako bez Marigolda - na "mene mene tekel" jsem v životě neviděl jiný rým než "...pekel". Možná to chtělo něco jiného. - kvil vlčích smeček mi příliš připomíná diktát profesora Hrbolka (Zavilí šakalí teskně vyli na bílý měsíc..)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru