Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obraz

Výběr: Lyryk
25. 08. 2000
9
0
3029
Autor
Sarken

Znám obrazy ve zlatém rámu které se okouzlit pýchou snaží sytostí barev, smělých tahů ty však jen nakrátko srdce váží. Znám podobiznu tichého rána spletenou z mlhy a stínu závanů listí, lián oblaků schoulených v lesnatém klínu. Vůně hlíny krátce po svítání perličky rosy z maliní stisk ruky přítele v mé dlani trn a květ se spolu zaklíní.
kapitan
20. 01. 2001
Dát tip
Ehm...... já si to čet ješte několikrát a tak je to asi lepší,než rozumovat hned po prvním přečtení. Tip.

Miroslawek
02. 10. 2000
Dát tip
Takové moc přírodně romantické, ale hezké. První sloka je slabší, druhá lepší a poslední bez debat supéw. Přizvukuju kapitanovi, že trochu více obsahu by neškodilo (když už to teda není jen nálada a snažíš se tam nějaký děj dostat).

Sarken
05. 09. 2000
Dát tip
Mefisto: pořád ten v tomto případě dvojjedinný...život saxanko: pokouším se nezpychnout,o))) Falka: ty už neplakej, nebo jo, ale smíchy, ju? Neboj, tyhle trny občas poraní, ale neuspí kapitan: no, pro mě tam obsah je, ale asi (určitě)se mi to nepodařilo srozumitelně vyjádřit, a vysvětlovat neumím... Lyryk: eh...ou...lapám po dechu, díky Mahoney: už padám... připoměl jsi mi písničku od Kryla...vpřed, jen vpřed a vpředu smrdí síra, ale to jsi asi nemyslel...letím si protáhnout křídla jak jsi přišel na to, o čem básnička je? teeda, klobouk dolu, jen poopravím malý detail, je to celé o tom ránu. Až na první sloku, ta je jakýs takýs úvod pro srovnání Tynic: je mi líto, že jsem se ti nestrefila do noty, každopádně dík za kritiku Merle: bráško bráško...máš to ve zprávičce Kangi: prosím, tohle mi nedělej, nejdřív tě z mých básniček rozbolela hlava a teď sis pro změnu vyrazil dech, já tě nechci zmrzačit!!! Jani, ber, tadeáško...díky, ani si vás nezasloužim

Jákob
05. 09. 2000
Dát tip
(*)

Kangi
04. 09. 2000
Dát tip
s vyraženým dechem se zmůžu jen na bezeslovný obdiv

Mahoney
29. 08. 2000
Dát tip
Merlí: podle mě to nemá daleko k epice... jsou obrazy/zážitky, které se člověku zaryjí do duše... a ta prostřední sloka, hádam že to je ráno po svatbě Silvinky s Azim, a to jen na základě Tvého popisu z oné "pohádky", sám jsem tam nebyl... a ten zbytek, kdo ví?

Mahoney
28. 08. 2000
Dát tip
Mahoney je u vytržení :-)) ten trn sic ostrý neumí stroze tnout ni proklaté hosty na hranu upadnout vlevo svět, vpravo sen přes hranici přepadnout na kterou stranu jen? Dopředu! *

Tynic
28. 08. 2000
Dát tip
Trn a květ se spolu zaklíní. Idealistické. Zbytek je na mě moc lehoučký ( v tom dobrém slova smyslu ). Každopádně nadprůměr...jen jiná krevní skupina...

Merle
28. 08. 2000
Dát tip
Tynic: no spíš než idealistické, řekl bych erotické ;-))) mě se to líbí celé, ikdyž moc netuším, co tím autorka chtěla říct... (zeptám se jí ;) na tip to zatím nevidím

Lyryk
26. 08. 2000
Dát tip
Sarkenko.. je to opravdu neokázalá nádhera..

Tadeáška
26. 08. 2000
Dát tip
moc pěkný obraty i obrazy

Mefisto
25. 08. 2000
Dát tip
Trn a květ se spolu zaklíní ... teď kdo je tím květem a kdo trnem ?

Ber
25. 08. 2000
Dát tip
taky dávám tipa

Saxanka
25. 08. 2000
Dát tip
Líbí se mi ty barvy a tahy štětců co z toho tak krásně vycházejí.... zase jsi mne dostala,kdy už tohle to skončí:o) Ale aby jsi Nám nezpychla TIPa Ti nedám... Anebo jo ...tak máš ho mít:o)

Falka
25. 08. 2000
Dát tip
Mahoney bude u vytržení - napsal to o tobě hezky, že maluješ obrázky. Taky si to umím představit. Jenom pozor, ať se o ten trn neporaníš - kdybys mi na sto let usnula, sestřičko, plakala bych.

kapitan
25. 08. 2000
Dát tip
Hezká slova ale kde je je obsah..........

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru